Artikkeli

Viisi syytä hankkia juoksumatto kotiin

TekstiMari Hansen

KuvaPia Seeberg, Technogym

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

Mitä hyötyä juoksumatosta on kotona?

Viisi hyvää syytä hankkia juoksumatto kotikäyttöön. 

Juoksumatto on kuntokeskusten suosituimpia laitteita ja usein voit joutua odottamaan vuoroasi ennen kuin pääset suorittamaan lämmittelyosiosi, pidemmästä treenistä puhumattakaan. Treenin tekeminen kotona onkin ollut monelle pelastus viimeisen vuoden aikana. Moni on huomannut, että kotitreenistäkin saa tehokkaan ja juoksumatto kotona takaa säännöllisen harjoittelun. Kotitreeni säästää aikaa ja tuo vaihtelua harjoitteluun. Juoksumatto kotona varmistaa, että saat treenin tehtyä säästä tai olosuhteista riippumatta.

Miten olisi nopea intervalliharjoitus ennen aamupalaa? Tai kevyt lenkkeily työpalaverien välillä kotitoimistossa? Voit juosta suosikkireittiäsi samalla kun kuuntelet podcastia tai katselet lempisarjaasi Netflixissä ennen nukkumaanmenoa. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

juoksumatto kotiin

Juoksumatto on täydellinen kuntoilulaite

Eikö lenkkeily kiinnosta? Olet ehkä kuullut kysymyksen monta kertaa, jos olet harkinnut sijoittamista juoksumattoon. Kyllä, ulkona juokseminen on upeaa ja tarjoaa hyväää vaihtelua reitteihin ja maisemiin. Juoksumaton hyödyntäminen välineenä juoksutekniikan parantamiseksi harjoittelussa edistymisen varmistamiseksi voi kuitenkin osoittautua hyväksi vaihtoehdoksi. Juoksumatolla voit suorittaa erilaisia ​​harjoituksia ja yhdistää kunto- ja voimaharjoitteluun. Sää ja lämpötila eivät ole esteenä. Ulkolenkille lähtö sateessa tai kovassa pakkasessa voi lisätä kynnystä lähteä ja näin koko harjoitus jää tekemättä. Voisiko juoksumatto olla lisävaihtoehto ulkona lenkkeilyn rinnalle, silloin kun sitä tarvitset? Lue juoksuvalmentajan vinkit juoksumattoharjoittelun hyödyistä.

Monet huippu-urheilijat käyttävät juoksumattoa ahkerasti kotona, yhdessä muun ulkona tapahtuvan harjoittelun ohella. Maratoonari Anne-Mari Hyryläinen suosii MyRun-juoksumatolla harjoittelua kotona liukkaiden kelien vuoksi. Myös juoksija Mustafa Mohammed vannoo MyRun-juoksumaton nimeen, kun aiheena on laadukas kotitreeni sisätiloissa kylmällä säällä. Tenniksen ammattilainen Casper Ruud sen sijaan harjoittelee kotona Skillrun-juoksumatolla. Jos haluat treenata kotona kuin huippu-urheilja, ehkä uusi Technogym Run-juoksumatto on valintasi?

juoksumatto kotiin

Treenille on helppo löytää aikaa

Monet ihmettelevät, kuinka kokopäivätyötä tekeviltä liikenisi aikaa lapsista huolehtimisen, kaupassa käynnin, kotitöiden ja muiden harrastusten jälkeen liikunnan harrastamiseen. Useimmat kokevat, ettei päivittäinen ”logistiikka” aikatauluineen anna myöten omasta itsestä huolehtimiseen. Tuntuuko sinustakin joskus tältä? Kun juoksumatto on kotona, ovat treenimahdollisuudet koko ajan saatavilla, ilman siirtymistä paikasta toiseen. Treeni on helppoa ja aikaa säästävää, mutta silti tehokasta. Usein on helppo laittaa muun perheen tarpeet omien tarpeiden edelle, mutta olisiko perheessäsi kenties muitakin jotka haluaisivat olla aktiivisempia? Saatat pian huomata jakavasi treenivuoroja uudelle juoksumatolle!

Tutkimusten mukaan joka neljäs ihminen ei täytä annettuja liikuntasuosituksia. Lisäämällä edes hieman enemmän fyysistä aktiivisuutta arkeen voit saada aikaan positiivisia vaikutuksia esimerkiksi stressin ja sairauksien ennaltaehkäisyn suhteen. Juoksumatto voi hoitaa yhtä paljon henkistä, kuin fyysistäkin hyvinvointia.

technogym run juoksumatto

 

Opit paremmaksi juoksijaksi ja harjoittelet tehokkaammin

Yksi juoksumatolla harjoittelun eduista on uusimpien teknologioiden hyödyntäminen, jotta saisit harjoittelustasi enemmän irti. Technogymin erilaiset juoksumatot antavat sinulle tarkkaa ja yksityiskohtaista palautetta juoksutekniikastasi treenin aikana. Myös kokemattomamman juoksijan on helppo ottaa juoksumaton tekniset ominaisuudet käyttöönsä. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Aiheeseen liittyvä tuote
MYRUN TECHNOGYM – juoksumatto kotiin

TechnogymMYRUN TECHNOGYM – juoksumatto kotiin

Lue lisää

Otetaan esimerkiksi MyRun, kotimarkkinoiden myydyin juoksumatto. MyRun mittaa ja antaa reaaliaikaista palautetta mm. sykkeestä, nopeudesta ja askeltiheydestä. Näin huomaat mahdolliset parannettavat osa-alueet ja voit optimoida juoksutekniikkaasi. Optimoimalla esimerkiksi askeleiden lukumäärää minuutissa varmistat, että tekniikkasi paranee ja vähentää samalla loukkaantumisen todennäköisyyttä. Jos et vielä ole kaikista innokkain juoksija, voit ehkä löytää innoitusta Pia Seebergistä, joka kokee, että ”Juoksusta on tullut jotain, mitä voin konkreettisesti parantaa ja nähdä työni tulokset”.

Juoksumatto sopii kaikille

Juoksumattoa voi käyttää kuka tahansa kuntotasosta ja tavoitteesta riippumatta. Juoksumatoista löytyy vaihtoehtoja sekä kuntosalille suunniteltujen kovaa käyttöä kestävien, että erilaisiin koteihin sopivien juoksumattojen väliltä. Technogymin valikoimassa on erikokoisia ja eri hintaluokissa olevia juoksumattoja riippumatta siitä, oletko arkikuntoilija, aktiiviharrastaja tai ammattitason juoksija.

juoksumatto kotiin

Henkilökohtaisesti räätälöity treeni

Monet Technogymin juoksumatoista on varustettu Technogym Live-sovelluksella, jonka avulla teet ohjattuja harjoituksia laajaa tuntikirjastoa hyödyntäen. Haluatko juosta rantamaisemissa? Vai toista suosikkireittiäsi pitkin? Rauhallinen iltatreeni Netflixistä suosikkisarjasi uusinta jaksoa katsellessa ei sekään kuulosta hullummalta. Joskus taas live-tunnit suosikkiohjaajien kanssa on hyvä valinta, jotta saat itsestäsi kaiken irti. Haluatko juosta yhdessä muiden kanssa? Sekin onnistuu yhdistämällä juoksumatto Swift- ja Rouvy-sovelluksiin.

Harjoittelusi tavoitteesta riippumatta ansaitset korkealaatuisen juoksumaton, jota voit hyödyntää pitkään. Pohdi kuinka usein ja kuinka paljon käyttäisit juoksumattoa. Onko perheessä muitakin jotka käyttäisivät sitä? Kiinnitä huomiota juoksumaton juoksupintaan, onko se riittävän suuri ja vakaa? Entä moottorin tehokkuus ja melutaso? Haluatko pystyä käyttämään juoksumattoa muun talon väen nukkuessa, tai asutko kerrostalossa etkä halua häiritä naapureita? Autamme mielellämme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan juoksumaton.