Artikkeli

Miksi juoksumatolla harjoittelu kannattaa? Juoksuvalmentaja Joonas Laurila vastaa

KuvaJoonas Laurila

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

Juoksumattoharjoittelu mahdollistaa vauhdin ja tekniikan kehittämisen

Juoksumatolla juoksemiseen liittyy monia mielikuvia niin puolesta kuin vastaan, mutta en ala vertailemaan tässä niitä, koska se on turhaa”, aloittaa juoksuvalmentaja ja Tempo Running Storen perustaja Joonas Laurila bloginsa, joka käsittelee juoksumatolla juoksemisen etuja.

Hänen mielestään niin ulkona kuin matolla juoksemisessa on hyviä puolia, ja usein paras mahdollinen tulos saavutetaan näiden järkevällä yhdistämisellä. Siksi hänen mielestään kannattaa keskittyä siihen, miten saada maksimoitua molempien parhaat puolet.

Joskus olosuhteet ulkona ovat niin hankalat, että suunniteltua harjoitusta ei voi viedä suunnitellusti läpi. Siksi juoksumattoharjoittelu on tähän tilanteeseen erinomainen vaihtoehto. Tasainen vauhti, kadenssi, juoksukulma tai palautus takaavat, että harjoitus on helppo viedä läpi”, hän perustelee.

Juoksumatolla harjoittelun etuina on tasainen vauhdin, halutun kadenssin tai juoksukulman ylläpito sekä mahdollisuus määrittää palautusaika.

Joonas Laurila, Tempo Running Store

Matolla voi hänen mukaansa myös harjoittaa hermostoa toimimaan aktiivisemmin ja nopeammin ns. ylinopeusharjoittelun avulla.

Monet juoksijat kokevat ongelmalliseksi vauhdin noston, vaikka voimaa ja kuntoa riittäisi. Hermosto ei vain vastaa tarpeeksi nopeasti ja askel hajoaa, mutta tässä matto voi toimia hyvänä opettajana”, täsmentää Laurila.

Laurilalle juoksu on elämäntapa ja hän haluaa aktivoida ihmisiä liikkeelle. Hänen perustamansa Tempo Running Store auttaa asiakkaita kaikkeen juoksuun liittyvässä, erityisesti juoksukenkien valinnassa.

”Tehtävänämme on löytää parhaat tuotteet asiakkaan tarpeisiin ja sitä varten tarvitsemme parhaat mahdolliset työvälineet tehtävän toteuttamiseen”, Laurila kertoo.

Tempoon hän valitsi pitkän etsinnän jälkeen Technogymin kotikäyttöön suunnitellun MyRun juoksumaton, koska se vastasi heidän tarpeita parhaiten.

”Juoksumatto on olennainen osa meidän palvelukonseptia ja ilman sitä emme voisi tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua”, Laurila päättää.

Aiheeseen liittyvä tuote
MYRUN TECHNOGYM – juoksumatto kotiin

TechnogymMYRUN TECHNOGYM – juoksumatto kotiin

Lue lisää

 

Lue koko artikkeli Tempo Running Storen blogista