Kuntosalilaitteiden ylläpito

Kuntosalilaitteiden ylläpito

Säännöllinen ylläpito pidentää kuntosalilaitteiden ikää ja säästää rahaa

Kuntosalilaitteiden ylläpidossa proaktiivisuus on tärkeää. Ennaltaehkäisevällä huollolla välttää korjauskustannukset, pidentää laitteiden käyttöikää ja parantaa käyttömukavuutta sekä varmistaa, että laitteet eivät joudu seisomaan odottaen korjausta.

Technogym kuntosalilaitteiden puhtaanapito

Puhtaanapito on yksi tärkemmistä asioista kuntosalilaitteiden ylläpidossa. Pöly vauritoittaa helposti erityisesti elektronisia komponentteja sisältäviä laitteita. Siksi päivittäinen imurointi on helpoin tapa pitää erityisesti cardiolaitteet kunnossa. Juoksumatosta voi nostaa kulman ylös, jolloin saa helposti imuroitua laitteen alta. Kahden viikon välein tulisi imuroida koneiston ympäriltä ja pyyhkiä liat pois.

Kuntosalilaitteet tulee puhdistaa päivittäin. Se tehdään puhdistusaineella tai vedellä ja saippualla. Puhdistusainetta ei tule suihkuttaa suoraan laitteeseen, vaan liinaan, jolla laite puhdistetaan.

Käytä pehmeää, nukkaamatonta liinaa ja pyyhi runko ja muoviosat sillä. Varo ylimääräisen puhdistusnesteen pääsemistä elektronisiin komponentteihin.

Puhdistamisessa kannattaa keskittyä kohtiin, joihin ihmiset koskevat, kuten kädensijat ja näytöt sekä nupit, painikkeet ja kytkimet.

Noudata puhdistusaineen käytössä ohjeen mukaista annostusta. Vältä vahvoja puhdistusaineita, jotka sisältävät alkoholia tai muita kuivaavia ja / tai syövyttäviä aineita, sillä ne voivat kuivattaa erityisesti pehmusteita.

Oikeaoppiminen kuntosalilaitteen puhdistaminen

Oikeaoppinen juoksumaton puhdistaminen

Technogym kuntosalilaitteiden desinfiointi

Puhdistaminen  poistaa lian, bakteerit ja virukset, mutta ei tapa bakteereja ja viruksia. Siksi kuntosalilaitteet kannattaa tarpeen mukaan desinfioida.

Desinfiointi tulee tehdä desinfiointiaineella, jossa on vähintään 75% alkoholia.  Kuntosalilaitteiden desinfiointiin Technogymin suosittelemia aineita on mm. PureGreen24 – AXEN 30, Gym Wipes Antibacterial formula ja Gym Wipes Advantage.

Keskity desinfioinnissa kohtiin, joihin ihmiset koskevat, kuten kädensijat ja näytöt sekä nupit, painikkeet ja kytkimet. Vältä ylimääräisen nesteen pääsemistä elektronisiin komponentteihin,

Noudata desinfiointiaineen ohjeen mukaista annostusta ja ohjetta.

Huom. Desinfiointi ei puhdista laitteita, joten puhdista laitteista näkyvä lika ja pyyhi ne ylläkuvatulla tavalla ennen desinfiointia.

Tärkeää!

  • Vältä pesuaineiden (ph 5,5 tai vähemmän) tai syövyttävien kemikaalien (ph 11,5 tai korkeampi) käyttöä
  • Ammoniakkia tai ammoniumkloridia tulisi välttää.
  • Älä suihkuta pesuainetta tai desinfiointiainetta suoraan laitteeseen

Lataa tästä tarkempi ohje Technogym-kuntosalilaitteiden desinfiointi- ja puhdistusohjeet tästä

Technogym suosittelee:

PureGreen24 – AXEN 30
Gym Wipes Antibakteriell formel
Gym Wipes Advantage

Meille Pohjoismaissa edellä mainittujen tuotteiden löytäminen voi olla haastavaa, mutta vastaava tuote on saatavilla:

Lifeclean puhdistus

LifeClean on hellävarainen eikä sisällä alkoholia, mutta sillä on todistetusti bakteeria ja virusta tappava vaikutus.

Katso täältä LifeClean jälleenmyyjä Suomessa.

Säännölliset huoltotoimenpiteet Technogym kuntosalilaitteille

Imurointi ja puhdistus ovat kaikkien Technogym laitteiden tärkein huoltotoimenpide.

Vaihda kuntosalilaitteiden kuluneet osat ajoissa. Kulunut osa saattaa vahingoittaa laitetta, joten osan vaihtaminen antaa laitteelle pidemmän elämän.  Käytä vain alkuperäisiä osia.

Voit vaihtaa osat itse, tai tilata Qicraftin teknikon tekemään työn puolestasi. Takuun piirissä olevia laitteita voi korjata vain Technogymin valtuuttama Qicraftin teknikko.

Lataa tästä tarkempi ohjeistus Technogym laitteiden huoltotoimenpiteistä

Ota meihin yhteyttä
After Sales

After Sales

Tekninen tuki ja huoltokutsut

+358 (0)20 789 0910
technogym-kuntosalilaitteiden-yllpito-puhdistus-qicraft-finland