Healthy Buildings
– Tulevaisuuden konsepti

 

Luo arvoa holistisen lähestymistavan avulla. Tunnista hyödyt ja kasvata vuokratulojasi houkuttelevalla konseptilla.

 

 
 

”Healthy Buildings” -konsepti ilmentää kiinteistön omistajan vahvaa sitoutumista terveyttä edistävän ympäristön luomiseen ja terveellisten elämäntapojen tukemiseen. Maailman terveysjärjestö (WHO) määrittelee ”healthy buildings”-konseptin mukaisen tilan sellaiseksi, joka tukee ihmisten fyysistä, psykologista ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia. Omistaja asettaa vuokralaisten ja yksilöiden hyvinvoinnin etusijalle tarjoamalla ratkaisuja, jotka rohkaisevat aktiivisiin ja terveellisiin valintoihin päivittäisessä työympäristössä.

Tavallisesti sertifiointia varten arvioidaan kolme kriittistä komponenttia: toimistoympäristö, ravitsemus ja aktiivisuus.

 
 

Toimistoympäristö

Parempi ilmanvaihto, valaistus ja ympäristön laatu ovat nostaneet kiinteistön nettonykyarvoa (NPV) 37 dollarista 55 dollariin neliömetriä kohden. Tämä on seurausta työnantajan kokemista hyödyistä, kuten vähentyneistä sairauspoissaoloista ja parantuneesta tuottavuudesta.

Ravitsemus

Suurempi valinnanvapaus ja terveellisemmät vaihtoehdot ruokaloissa paransivat työntekijöiden ruokavaliota ja vähensivät kaloreiden määrää.

Aktiivisuus

Yritykset panostavat yhä enemmän työntekijöidensä hyvinvointiin ja liikunta on osa tarjottuja työsuhde-etuja. Terveyttä edistävät työpaikat kuuluvat vuoden 2024 huipputrendeihin.

Hyvinvointiratkaisujen tarjoamisen edut

”Healthy building” luo arvoa kaikille sidosryhmille

Kiinteistön omistajat

Healthy Buildings -rakennuksilla on 4,4–7 % korkeampi liikevaihto per neliömetri verrattuna sertifioimattomiin naapureihinsa. Sertifioitujen rakennusten kannattavuus on myös riippumaton muista tekijöistä, kuten LEED-sertifioinnista, rakennuksen iästä, remontoinnista, vuokra-ajasta ja osamarkkinasta.

Vuokralaiset

Terveys ja hyvinvointi ovat merkittäviä painopistealueita työelämässä, ja ne muodostavat tällä hetkellä yhden halutuimmista työnantajaeduista (Benify Employer of the Future 2022). Työntekijät odottavat terveydenhoidon ja hyvinvointipalveluiden tarjoamista, mikä motivoi yrityksiä vastaamaan näihin tarpeisiin. Yksi käytännöllinen tapa toteutukseen on valita toimitilat, joissa nämä palvelut ovat jo saatavilla. Terveys ja hyvinvointi integroituna kiinteistöön muodostavat houkuttelevan palvelukonseptin, joka tuo mukanaan lukuisia etuja.
 
 

Työntekijät

Työntekijöiden fyysinen aktiivisuus johtaa alhaisempiin terveydenhoitokustannuksiin, pienempään burnout-riskiin, vähäisempiin sairauspoissaoloihin sekä siihen, että työntekijät tuntevat olonsa energisemmpiksi, tyytyväisemiksi ja aktiivisemmpiksi työpäivän aikana. 

Investoinnin tuotto – Return on Wellness

Tutkimukset osoittavat, että terveyssertifioiduilla kiinteistöillä on 4,4–7 prosentin korkeampi neliöhinta kuin sertifioimattomilla kiinteistöillä. Tämä ero säilyy riippumatta muista tekijöistä, kuten LEED-sertifioinnista, rakennuksen iästä, peruskorjauksesta tai vuokra-ajasta.”

4.7
Terveyssertifioiduilla kiinteistöillä voidaan saavuttaa 4,4-7 % korkeampi neliöhinta.
  • Käytettävissä oleva tila kuntosalille: 130 neliömetriä
  • Investointi kuntosalilaitteisiin: 100 000 eur (alv 0 %)
  • Vuokrattavien tilojen pinta-alan kokonaismäärä: 8 000 neliömetriä

 

Laitteen osto: 2,5 eur lisäys/m2/vuosi maksaa investoinnin takaisin vuoden kuluttua.

Vuokraa laitteet 60 kuukaudeksi 10 % jäännösarvolla: ≥ 3 eur/neliö/vuosi, jotta investointi olisi kannattava.  

Vuokraa laitteet 60 kuukaudeksi 0 % jäännösarvolla:  ≥ 3,4 eur/neliö/vuosi, jotta investointi olisi kannattava.

 

intility työpaikan kuntosali

Varmista aktiivinen työpaikka

Tilaa monipuolisia liikunta- ja harjoitteluratkaisuja ”exercise as a service” (EAAS) -palvelun avulla. Löydä itsellesi parhaiten sopiva ratkaisu, ja me hoidamme kaiken asennuksesta liikuntamahdollisuuksien käyttöönottoon. Voit valita vapaasti osto-, leasing- tai tilausvaihtoehtojen välillä.

Inspiroidu referensseistä

Tutkimukset osoittavat, että terveyssertifioiduilla kiinteistöillä on 4,4–7 prosentin korkeampi neliöhinta kuin sertifioimattomilla kiinteistöillä. Tämä ero säilyy riippumatta muista tekijöistä, kuten LEED-sertifioinnista, rakennuksen iästä, peruskorjauksesta tai vuokra-ajasta.”

SEB

Elinkeinoelämässä keskitytään yhä enemmän työntekijöiden hyvinvointiin ja terveyteen, ja SEB on alalla johtava esimerkki. Aiemmin pankilla oli pieni kuntosali, joka vetosi pääasiassa jo fyysisesti aktiivisiin työntekijöihin. SEB:llä oli hypoteesi, että saavutettavuus voisi olla keskeinen tekijä osallisuuden parantamiseksi. Vain neljän kuukauden jälkeen projekti on jo tuottanut upeita tuloksia.

Intility

Työpaikka, joka edistää hyvinvointia ja inspiraatiota, on yhä tärkeämpi yrityksille, jotka haluavat sitouttaa työntekijänsä ja houkutella uusia lahjakkuuksia. IT-yritys Intility on ottanut kunnianhimoisen askeleen luodakseen työpaikan, jossa terveys ja hyvinvointi ovat keskiössä.

qicraft webinar corporate services

Air Cargo Logistics

Air Cargo Logisticsin tavoitteena on ollut tehdä liikunnasta helpommin saavutettavaa arjessa ja mahdollistaa yksinkertainen tapa lisätä fyysistä aktiivisuutta. Kuntosalia käyttää lähes kaikki työntekijät, ja se on käytössä ympäri vuorokauden.

Autamme sinua jokaisessa vaiheessa

Olemme tukenasi alusta loppuun – suunnitteluvaiheesta laitteiden asennukseen ja käyttöönottoon asti. Tarjoamme myös huoltosopimuksia, joiden avulla voit varmistaa, että kuntoilulaitteet pysyvät aina erinomaisessa kunnossa ja valmiina asiakkaidesi käyttöön. Näin voit keskittyä ydinliiketoimintaasi eikä kuntokeskuksen ylläpitämiseen. Vankan kokemuksemme ja lukuisten kumppanuuksiemme ansiosta olemme osallistuneet moniin hankkeisiin, jotka edistävät ”Healthy buildings” -konseptin eli hyvinvoivien kiinteistöjen toteutumista.

Suunnittelu

Tilaus

Asennus

Aktivointi

”Tarjoamme käyttäjäystävällisiä ratkaisuja ja digitaalista sisältöä, jotka inspiroivat ja opastavat kuntoilutilojen käyttäjiä. Hyvät suhteet yhteistyökumppaneidemme kanssa auttavat luomaan hyvinvoivia ja monipuolisia työympäristöjä. Yhdessä voimme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Ota yhteyttä, niin löydämme juuri sinun kiinteistöösi parhaiten sopivan ratkaisun!”

 

Jarkko Mölsä
Sales Manager
+358 (0)40 5448857

     

Miksi kannattaa valita Technogym?

Ideointi & suunnittelu

Autamme sinua luomaan tarpeisiisi sopivan, houkuttelevan ja motivoivan hyvinvointiratkaisun.

Laatu

Technogym tarjoaa korkealaatuisia ja käyttäjäystävällisiä tuotteita, joissa hyödynnetään innovatiivista digitaalista teknologiaa tarjoten käyttäjilleen ainutlaatuisen harjoittelukokemuksen.

ISO-sertifikaatti

Meillä on ISO-laatusertifikaatti. Laadun ja turvallisuuden tarjoaminen sinulle asiakkaana on meille erittäin tärkeää.

Rahoitus

Meiltä voit ostaa, vuokrata tai hankkia laitteet leasing-sopimuksella mahdollistaen hankinnan erilaisilla rahoitusmalleilla.

Huolto ja kunnossapito

Anna meidän huolehtia kuntosalisi laitteista, niin voit itse keskittyä ydinliiketoimintaasi.

hyvinvoivat-kiinteistt-qicraft-finland