Artikkeli

Treenitrendit 2020

TekstiElisa Aunola

KuvaTechnogym

ACSM, American College of Sports Medicine, on jälleen julkaissut vuosittaisen maailmanlaajuisen liikuntatrendit raportin. Tulokset perustuvat kyselyyn, johon osallistui tuhansia liikunta-alalla aktiivisesti toimivia ihmisiä ympäri maailmaa.

Liikuntatrendien 2020 kymmenen kärki

Ota meihin yhteyttä
Santeri Laihonen

Santeri Laihonen

Account Manager, Club/chains

+358 (0)40 831 9009

1. Puettava teknologia
2. HIIT-harjoittelu
3. Pienryhmäharjoittelu
4. Harjoittelu vapailla painoilla
5. Personal training
6. ”Liike on lääke” (EIM – Exercise is Medicine)
7. Kehonpainoharjoittelu
8. Liikuntaohjelmat seniorille (Fitness programs for older adults)
9. Terveyden ja hyvinvoinnin valmennus, sisältäen mm. ravintovalmennus
10. Sertifioitujen liikunta-alan ammattilaisten palkkaaminen

 

Miten liikuntatrendit näkyvät kuntokeskuksen arjessa?

Technogym, maailman johtava hyvinvoinnin, kuntoilun, urheilun ja terveyden alan laite- ja ratkaisutoimittaja, on aina ollut tietoinen markkinoiden ja asiakkaiden elämäntapojen kehityksestä. Siksi Technogymillä reagoidaan uusiin trendeihin erityisillä ratkaisuilla. Tällä tavalla Technogym voi tarjota kuntokeskusoperaattoreille uusia liiketoimintamalleja, sekä ainutlaatuisia ja elämyksellisiä​​kokemuksia loppukäyttäjille.

Lue myös: HIIT-harjoittelu ja butiikkikonseptit ryhmäliikuntamuotoina

1. Puettava, mukana kulkeva teknologia – Mywellness

Ota meihin yhteyttä
Elisa Aunola

Elisa Aunola

Home Wellness Specialist

+358 (0)40 829 4967

Puettava, mukana kulkeva teknologia, kuten harjoittelun seuranta, älykellot, sykelaitteet ja GPS-seuranta, oli vahva suuntaus jo vuonna 2016. Laitteet seuraavat ja  tallentavat kantajiensa biometrisiä tietoja, mikä kannustaa ihmisiä harjoittelemaan, seuraamaan tuloksia ja parantamaan niitä.

Technogymin vastaus trendiin on MYWELLNESS, joka kokoaa kaikki haltijansa fyysistä aktiivisuutta koskevat tiedot yhteen paikkaan. Siihen voi synkronoida myös muut laitteet ja sovellukset kuten Apple Watch ja Samsung Galaxy WatchFitbit, Garmin ja Polar. Käyttäjät voivat tallentaa liikuntasuorituksiaan kuntosalilla ja ulkona mobiililaitteillaan Mywellness-sovelluksen avulla.

Technogym TEAMBEATS on yksi markkinoiden edistyneimmistä ja monipuolisimista sykeseurantajärjestelmistä. Pienryhmätuntien osallistujat voivat seurata ja tallentaa sykettä ja suorituskykyään omalle laitteelleen, samalla kun syke- tai muut harjoitustiedot näkyvät  tunnin valmentajalle tai koko ryhmälle erillisellä screenillä. TeamBeatsin tarjoaman tiedon avulla valmentaja voi ohjata ryhmän suoritusta tunnin aikana.

Lue myös: Kuinka luoda koukuttava harjoittelukokemus?

Aiheeseen liittyvä tuote

Technogym

Lue lisää
HIIT harjoittelu skillmill technogym

2. HIIT eli Korkean intensiteetin harjoittelu – Skillmill HIIT & Skillrun Bootcamp

High Intensity Interval Training eli HIIT on jo kuuden vuoden ajan kuulunut viiden suurimman liikuntatrendin joukkoon. Kuten nimestä voi päätellä, HIIT tarkoittaa yleensä lyhyitä väliajoja korkean intensiteetin harjoituksilla, joita seuraa lyhyt lepo. Tärkein osa korkeaintensiteettiharjoittelua on harjoituksen kovuus ja lyhyt harjoitusaika, sillä raskasta suoritusta on mahdollista ylläpitää vain pieniä aikoja kerralla.

Technogymin SKILLRUN ja SKILLMILL BOOTCAMPIT ovat esimerkkejä HIIT-konsepteista, jossa syketietojen avulla voidaan hallita harjoitusta tehokkaasti. Konseptissa yhdistyy aerobinen harjoittelu ja voimaharjoittelu, jotka molemmat on mahdollista toteuttaa yhdellä ja samalla laitteella. SkillRun ja SkillMill mahdollistavat kestävyys- ja nopeusharjoittelun, ketteryysharjoittelun sekä voimaharjoittelun. 

Lue myös: Juoksutunnit suosiossa Ruotsissa

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLRUN

TechnogymSKILL LINE - SKILLRUN

Lue lisää
Group Cycle Group

3. Pienryhmäharjoittelu

Ryhmässä liikkuminen on edelleen erittäin korkealla suosituimpien liikuntatrendien joukossa. Tämä ei ole yllättävää, silläihmisten treenatessa yhdessä syntyy positiivinen ja innostava ilmapiiri. Siksi pienryhmäkurssien valikoima kasvaa. Perinteiset ryhmäliikuntatunnit kuten aerobic ja body pump ovat pitkään olleet suosittuja, ja rinnalle on tullut lisää valikoimaa. Mm. sisäpyörä- ja spinningtunnit ovat jälleen kasvattamassa suosiotaan etenkin, kun siihen kytketään harjoittelun elämyksellisyys ja tavoitteellisuus.

Technogymillä on kaksi erilaista sisäpyöräilykonseptia: GROUP CYCLE CLASS, jossa tunnelma ja vuorovaikutus valmentajan kanssa luovat harjoituskokemuksen vetovoiman. Erityisesti pyöräilyharrastajille tarkoitettu SKILLBIKE CLASS tarjoaa mahdollisuuden hakea tuntumaan ulkonapyöräilyyn harjoitteluprofiilin kaltevuuden, ajotuntuman sekä kisailun kautta. SkillBike Class tarjoaa haastetta niille, jotka haluavat parantaa pyöräilysuoritustaan myös sisätiloissa.

Lue myös: SkillBike-tunnit lisäävät suosiotaan

Lue myös: Pyöräilyharrastajan unelma Skillbike Studio Raumalla

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLBIKE Sisäpyörä

TechnogymSKILL LINE - SKILLBIKE Sisäpyörä

Lue lisää

4. Kehonpainoharjoittelu sekä vapailla painoilla harjoittelu

Ota meihin yhteyttä
Tommi Mäkinen

Tommi Mäkinen

Account Manager, Pääkaupunkiseutu, Yritykset

+358 (0)50 434 8132

Harjoittelu kehonpainolla, käsipainoilla, kahvakuulilla, sekä tangon tai erilaisten pallojen kanssa on pitkään ollut suosittua. Pienvälineet sekä oman kehon paino tarjoavat mahdollisuuden harjoitella lähes missä ja milloin vain. Kehonpainoharjoittelussa on tärkeää kiinnittää huomioi oikeisiin liikeratoihin ja suoritustekniikoihin. Technogymillä on monipuolinen VAPAIDEN PAINOJEN valikoima, joiden innovatiivinen ja ergonominen suunnittelu tekee harjoittelusta mielekästä kaikilla tasoilla.

5. Personal training

Ota meihin yhteyttä
Aino-Kaisa Komulainen-Määttä

Aino-Kaisa Komulainen-Määttä

Account Manager, Etelä-Suomi, Länsi-Suomi

+358 (0)45 341 4943

Personal trainingin suosio kasvaa kasvamistaan, sillä ihmiset haluavat sada henkilökohtaisia kokemuksia ja itseään tyydyttäviä ratkaisuja  myös liikunnan saralla. Henkilökohtaiseen ohjaukseen sisältyy alkutestit ja tarpeiden analysointi, jotta harjoitusohjelma voidaan luoda yksilöllisten tarpeiden ja tavoitteiden perusteella.

Personal trainerin tärkein tehtävä on auttaa ihmisiä saamaan kaikki irti harjoittelustaan. Kun harjoitusohjelmaan liittyy laitteita, on erittäin tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi näiden ”työkalujen” kanssa. Technogym haluaa turvata, että valmentaja ja loppukäyttäjä saavat parhaan mahdollisen kokemuksen Technogym-laitteista ja -ratkaisuista. Siksi Technogym panostaa koulutukseen kaikissa maissa, joissa se toimii. Suomessa Qicraftin koulutuskumppanina toimii Erimover ja Trainer4U.

Lue myös: Erimover ja Qicraft aloittavat yhteistyön

Adaptive workload

6. Liike on  lääke

Ota meihin yhteyttä
Eero Partio

Eero Partio

Tekninen myyjä, Terveydenhuolto ja julkinen sektori

+358 (0)50 542 5166

Liike on lääke (EIM – Exercise is Medicine), on American College of Sports Medicinen (ACSM) alulle laittama globaali terveyshanke, jonka tarkoituksena on arkipäivästää liikunnan harrastaminen ja ennaltaehkäistä vakavia kroonisia liikunnanpuutteesta johtuvia sairauksia. Technogym on ollut EIM-hankkeen globaali kumppani sen perustamisesta lähtien vuonna 2007, ja sen tehtävä on edistää hyvinvointia fyysisen toiminnan kautta.

Liike on lääke, joka rohkaisee lääkäreitä ja muita omaishoitajia sisällyttämään liikuntaa hoitosuunnitelmiin ja ohjaamaan potilaat liikunnan pariin. Liikuntareseptin tulisi perustua henkilölle sopivaan harjoitusmuotoon ja -määrään. Tämä on mahdollista Technogymin BIOCIRCUIT-konseptilla. Cardio- ja voimaharjoituslaitteita sisältävä kiertoharjoittelu mahdollistaa sen, että jokaiselle potilaalle  määritetään henkilökohtaisen harjoitteluohjelma. BioCircuitissa laitteet säätävät itsenäisesti kaikkia harjoitusparametreja, kuten liikerataa, kuormitusta, toistojen määrää, juoksumaton vauhtia ja kaltevuutta sekä polkupyörän vastusta. Harjoituskokemus on turvallinen, motivoiva, helppo ja tehokas.

Lue myös: BioCircuit kiertoharjoittelu madaltaa kynnystä kuntosaliharjoitteluun GOGO Parkissa

Kiinnostuitko trendeistä tai niiden innoittamana kehitetyistä Technogym konsepteista tai palveluista? Ota yhteyttä!