Artikkeli

Juoksetko mieluummin sisällä vai ulkona?

TekstiElisa Aunola

KuvaEmma Simpson, Qicraft Norway

Päivät lyhenevät ja lämpötila laskee. Se ei kuitenkaan tarkoita, että juoksukengät tulisi laittaa hyllylle. Jos pimeys ja sade eivät houkuta ulos, voit juosta sisällä. Juoksumatolla juoksemisessa on paljon etuja ulkona juoksemiseen verrattuna.  

Jos olet aktiivinen juoksija, syksyn pimeys ja tuleva talvi eivät ehkä ole haaste sinulle. Mutta monille pimeys ja kylmä ovat este, joka keskeyttää hyvin alkaneen juoksuharrastuksen. Juoksukunnon ylläpitäminen on haastavaa, jos joutuu lenkille lähtemisen lisäksi hakea motivaatiota voittaa kylmän ja pimeän kammo.  Juoksumatolla harjoittelussa on myös monia muita etuja:

  • Juoksumatto saa sinut harjoittelemaan säästä ja ajasta riippumatta. Lyhytkin harjoitus ennen töihin menoa tai illallista on parempi kuin ei mitään.
  • Pystyt seuraamaan juoksuvauhtiasi tarkemmin kuin ulkona. Näin esimerkiksi intervalli-harjoitukset, joissa vaihdetaan nopeutta tietyksi ajaksi, onnistuvat varmemmin.
  • Ylämäkijuoksu on tehokas harjoitus, joka auttaa parantamaan juoksuvauhtia. Juoksumatolla saat suoritettua mäkijuoksun suunnitelmallisesti, kun voit valita haluamasi kulman (MyRunissa makx. 12%). Säästät myös itsesi mäen alaskävelyn vaivalta. *)

*) Ruotsalainen alppihiihtäjä Jon Olsson Déler suosittelee mäkitreeniä hapenottokyvyn kehittämiseksi. Lue täältä lisää.

Sijoita omaan hyvinvointiisi, varmista juoksuharrastuksen jatkuminen myös syksyllä ja talvella

Aiheeseen liittyvä tuote
MYRUN TECHNOGYM – juoksumatto kotiin

TechnogymMYRUN TECHNOGYM – juoksumatto kotiin

Lue lisää

.

 

Pidä juoksukunto yllä ja paranna tuloksiasi Technogymin MyRun-ohjelmalla. Se on paras juoksukaverisi syksyllä ja talvella.

MyRun mukautuu sinun tarpeisiisi ja tavoitteisiisi. Juoksumattoa täydentävä MyRun sovellus täydentää harjoituskokemuksen. Voit luoda henkilökohtaisen harjoitusohjelman, joka kehittää juoksukuntoasi kohti asettamaasi tavoitetta.

MyRun-applikaation avulla voit myös parantaa juoksutekniikkaasi, sillä se antaa sinulle välittömän palautteen juoksutekniikastasi. Oikealla juoksutekniikalla pystyt estämään loukkaantumiset, tehostamaan juoksuasi ja parantamaan juoksuvauhtiasi.

Motivoimisen lisäämiseksi MyRun toistaa Spotifysta juoksuaskeleeseesi sopivaa musiikkia. Yhdistämällä Spotifyn suosikkisoittolistan MyRuniin, juoksumatto valitsee musiikin, joka sopii juoksemasi vauhtiin.

Jos kaipaat juoksukavereita, voit yhdistää MyRunin Zwift-palveluun, ja juosta valitsemaasi reittiä muiden Zwiftin käyttäjien kanssa.

Myös ruotsalainen alppihiihtäjä Jon Olsson Déler suosittelee mäkitreeniä hapenottokyvyn kehittämiseksi. Lue täältä lisää.

Lue myös: Myrun auttaa tekemään juoksusta entistä mukavampaa

MyRun – kompakti kooltaan, tyylikäs ulkoasultaan, täydellinen juoksuvalmentaja. Tyylikäs ja pienikokoinen juoksumatto sopii  olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai kotikuntoiluun kellarissa.

Onko sinulla suosikki reitti ulkona – voit juosta sisällä sen. Aiotko osallistua juoksutapahtumaan – voit juosta sisällä saman reitin etukäteen?

MyRunin voi synkronoida useiden suosittujen sovellusten, kuten RunKeeper ja Strava, kanssa. Tämä mahdollistaa suosikkireittisi juoksemisen sisällä. Juostessasi suosikkireittisi ulkona tallenna se valitsemallasi MyRuniin yhdistetyllä sovelluksella, niin pääset tekemään saman harjoituksen MyRun-juoksumatollasi. MyRun noudattaa samaa maaston muotoa ja vauhteja kuin juoksit ulkona. Näin voit vaikka kilpailla itsesi kanssa ja parantaa aiemmin tekemääsi suoritusta.

Vinkki: tallenna suorituksesi juoksutapahtumassa, johon osallistut ja juokse reittiä talvella tulostasi parantaen. Kehitys ensi vuodeksi on taattu!

 

Lue juoksumaton valintaopas ja löydä sinulle sopiva juoksumattomalli.

Lue myös: Myrun valittiin testeissä parhaaksi kotijuoksumatoksi

Lue myös: SkillRun paras ammattikäyttöön tarkoitettu juoksumatto Runner’s World testissä.

 

 

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info