Artikkeli

Ryhmäliikuntatunneilla lisämyyntiä ja asiakaspysyvyyttä

KuvaTechnogym

Ryhmäliikuntakonseptit tuovat kuntokeskukselle lisämyyntiä ja asiakaspitoa

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

Yhdessä liikkuminen on monelle hyvää oloa lisäävä tekijä. Kun liikunta innostaa ja tuo hyvää fiilistä, siitä kertoo mielellään myös muille. Ryhmäliikuntakonseptin avulla kuntokeskus voi sekä sitouttaa asiakkaita toimintaansa paremmin, että tehdä heistä lähettiläitä jotka houkuttelevat mukaan myös uusia jäseniä. Miten kuntokeskus voi luoda sellaisia ryhmäliikuntaelämyksiä, jotka lisäävät myyntiä, asiakaspitoa ja myös työntekijöiden tyytyväisyyttä?

Ryhmäliikunnan merkitys on realisoitunut viimeisen parin vuoden aikana, kun tuntien järjestämistä jouduttiin aika ajoin rajoittamaan. Ihmiset kaipaavat entistä enemmän yhdessä liikkumista ja ryhmäliikunnalla tulee olemaan entistä merkittävämpi rooli sekä asiakaspidon, että asiakashankinnan suhteen. Ryhmäliikunta voi olla jopa kuntokeskuksen tärkein palvelu. Laadukkaiden ja elämyksellisten ryhmäliikuntatuntien luominen vaatii kuitenkin ohjaajilta paljon aikaa ja vaivaa, miten tätä voisi tehostaa?

Valmiiksi konseptoidut ryhmäliikuntatunnit

Technogymin valmiiksi suunnitellut ryhmätunnit ovat tehokas ratkaisu tähän haasteeseen. Valmiit tuntikonseptit tarjoavat yhtenäisen, laadukkaasti ja ammattimaisesti toteutetun treenielämyksen tavalla, joka on ohjaajan näkökulmasta markkinoiden helppokäyttöisimpiä.

Asiakkaan tullessa esimerkiksi GroupCycle-tunnille, häntä odottaa kokonaisvaltaisen treenielämys, jossa jokainen yksityiskohta on huomioitu. Musiikki, valot ja koko tunnin kulku on suunniteltu viimeisen päälle. Tunnilla käytettävät Technogymin spinningpyörät mittaavat kaiken kierrosluvuista, wateista, matkasta, poltetuista kaloreista ja liikkeistä lähtien.

Aiheeseen liittyvä tuote
Group Cycle sisäpyöräily

TechnogymRyhmäliikunta - Group Cycle sisäpyöräily

Lue lisää

Ohjaajan aikaa vapautuu ja hän voi keskittyä treenaajien kannustamiseen ja tunnelman luomiseen. Tunnin jälkeen asiakkaat voivat seurata omaa kehitystään MyWellness-sovelluksessa. Tällainen treenikokemus saa heidät palaamaan tunnille uudestaan ja tämänkaltaisen treenikokemuksen luominen onnistuu kuntokeskukselta verrattain helposti.

HIIT-treeni on yksi vuoden 2022 hyvinvointitrendeistä

Valmiit konseptit säästävät aikaa ja mahdollistavat seurannan

Valmiiksi suunnittellut tunnit vapauttavat aikaa ohjaajilta ja mahdollistavat myös ohjaajien paremman seurannan. Usein tuntien valmisteluun joudutaan käyttämään paljon enemmän aikaa, kuin itse tunnin läpi viemiseen. Ohjaajien ja kuntokeskusvastaavien välinen yhteydenpito voi monesti olla vähäisempää, mutta tuntien valmistelusta säästyvän ajan voi käyttää myös ohjaajan tukemiseen työssään.

Säännöllistä palautetta saava ohjaaja pystyy kehittymään työssään paremmin ja pysyy uskollisempana työnantajalleen. Työssään tyytyväiset ohjaajat tarvitsevat myös vähemmän sijaisia ja huolehtivat mielellään valmiiden ryhmätuntien ohjaamisesta. Tämäkin luo osaltaan hyviä asiakaskokemuksia.

Hyvä tapa ohjaajien valmentamiseen on käydä heidän ohjaamillaan tunneilla aistimassa tunnin ja osallistujien tunnelmaa. Anna ohjaajalle kiitosta hyvin tehdyistä asioista ja huolehdi sopivasta seurannasta. Tunnin jälkeen ohjaajalta voi myös kysyä missä hän itse kokee olevansa vahvimmillaan ja mitä hän kokee haasteelliseksi. Tästä saadaan sujuva polku jatkokehitystavoitteisiin ja -arviointeihin.

Positiivista palautetta saava ohjaaja haluaa usein kehittyä ja tehdä työnsä vieläkin paremmin. Yksi valmiiden ryhmätuntien tuomista hyödyistä kuntokeskuksille onkin juuri se, että laadun varmistamisesta tulee helpompaa ja nopeampaa. Asiakkaalle tämä näyttäytyy tasalaatuisina ryhmätunteina, jotka vahvistavat myös kuntokeskuksen brändiä ja lisäävät sen tunnettuutta.

Valmiilla konsepteilla laadun varmistamisesta tulee helpompaa ja nopeampaa.

ryhmäliikunta

Tuntikonsepteista löytyy jokaiselle jotakin

Ohjaajien on helppo löytää omat suosikkinsa valmiista tuntikonsepteista, kun he pääsevät tutustumaan tarjontaan itse. Valikoimasta löytyy tunteja aina Skillrun-juoksutunneista, GroupCycle-pyöräily– ja Skill HIIT-tunteihin. HIIT-tunneilla yhdistellään erilaisia laitteita, kuten Technogym Skillrun-juoksumattoa ja Technogym-treenipenkkejä. Ryhmätunnit ovat valmiita avaimet käteen-ratkaisuja, joita ohjaaja voi halutessaan myös muokata lisäämällä niihin erilaisia elementtejä.

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLRUN CLASS – juoksutunnit

TechnogymRyhmäliikunta - SKILLRUN CLASS – juoksutunnit

Lue lisää

Skillrun-juoksutunteja voidaan toteuttaa salissa langattomalla tekniikalla (ääni), jolloin ääni tulee suoraan osallistujien kuulokkeisiin. Näin tila voi olla samanaikaisesti myös muiden treenaajien käytössä, eikä tunti häiritse heidän harjoitteluaan.

ryhmäliikuntatunnit

Valmiiksi konseptoidut ryhmäliikuntatunnit auttavat ylittämään asiakkaiden odotukset

Kuntokeskusohjaajat ovat uusien jäsenten ohella hyödyntämätön potentiaali. Kuntosalin tavoitteena tulisi aina olla ryhmätuntien osallistujamäärän kasvattaminen, jotta kuntokeskus kestäisi jäsenmäärän kasvun ilman studioon kohdistuvaa paineita. Technogymin laitteet ja tunnit sopivat kaiken ikäisille ja kokoisille treenaajille, joten kynnys niiden testaamiseen on matala.

Kuntokeskus voi menestyä ryhmäliikunnan avulla, kun tunnit saadaan täyteen ja jäsenmäärä kasvaa ilman negatiivista vaikutusta kuntosalin kapasiteettiin. Valmiiksi konseptoidut ryhmätunnit tuovat enemmän etuja vähemmällä vaivalla. Technogymin laitteet ovat tunnettuja korkeasta laadusta, tyylikkäästä ulkoasusta ja sujuvasta käyttäjäkokemuksesta. Treenielämys on nyt helppo siirtää myös tuttuja laitteita hyödyntäville ryhmätunneille, jolloin kokemusta tulee kokonaisvaltaisempi. käytetään tuttuja laitteita.

Asiakkaalle hyvä ryhmäliikuntatunti on sellainen, jolle osallistumista hän ei malttaisi odottaa. Technogym auttaa kuntokeskuksia lunastamaan asiakkaidensa odotukset luomalla saumattoman ja laadukkaan treenikokemuksen, jolloin kuntokeskuksen tarvitsee keskittyä vain tulosten seurantaan.

Valmiiksi konseptoidut ryhmätunnit tuovat enemmän etuja vähemmällä vaivalla.

skill hiit ryhmäliikunta

 

Tutustu Technogymin valmiisiin ryhmäliikunnan tuntikonsepteihin

Biocircuit kiertoharjoittelu

Skillrun-juoksutunnit

SkillX-tunnit

Group Cycle-pyöräilytunnit

Skillbike-pyöräilytunnit

Skillrow-soututunnit