Referenssit - Kuntokeskukset

SkillX tunnit sitouttavat kuntokeskuksen asiakkaita

KuvaVeera Kurittu

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

SkillX-tunnit ovat erottautumiskeino ja asiakaspidon väline

Lappeenrannassa sijaitseva OMT Lehmus halusi tarjota asiakkailleen uusia treenikokemuksia ja aloitti toiminnalliseen harjoitteluun perustuvat SkillX-ryhmätunnit elokuussa 2021. Lehmuksella on syksyn ajan vedetty kolmen eri konseptin mukaisia pienryhmätunteja Technogymin laatiman ohjelmoinnin mukaisesti. SkillX-tunnit sitouttavat asiakkaita toimintaan tuomalla kohdennetumpia ryhmäliikuntaelämyksiä jokaiseen makuun.

SkillX tuntikonsepti on OMT Lehmukselle tärkeä asiakaspidon väline

Ryhmäliikuntatunnit ovat merkittävässä roolissa Lehmuksen tarjonnassa

Lappeenrannan OMT-Keskus Lehmus Oy tuottaa terveydenhuollon palveluja tuki- ja liikuntaelinpotilaille yhteistyössä julkisen ja yksityisen terveyshuollon kanssa. Tiloista löytyy myös monipuolinen Technogym-laitteilla varustettu kuntosali sekä liikuntaryhmät, jotka mahdollistavat aktiivisen kuntoutuksen toteuttamisen ja omatoimisen harjoittelun asiakkaille hoitojakson päätyttyä.

”Tavoitteemme on auttaa asiakkaita ylläpitämään fysiikkaansa jo ennen, kun tarvitaan hoitotoimenpiteitä. Tätä olemme toteuttaneet jo vuosikymmeniä. Ryhmäliikunta on osa tätä ja sen osuus onkin noin 30-40 % liikevaihdostamme”, kertoo Lehmuksen omistaja Jyrki Hankaniemi.

Valmiiksi suunniteltu ryhmäliikuntatunti tuo tehokkuutta toimintaan

Toiminnallisen harjoittelun suosion kasvaessa ja asiakkaiden palatessa kuntokeskuksiin Lehmus päätyi valitsemaan Technogymin SkillX-tuntikonseptin, koska valmiiksi suunnitellut tunnit tarjoavat hyvin variaatioita eri asiakasryhmille. Laitteiden ja teknologian yhdistelmällä voidaan tarjota jokaiselle jotakin, joka tekee treenikokemuksista henkilökohtaisempia. Lisensoidut ja valmiiksi suunnitellut avaimet käteen -ratkaisut myös tehostavat tuntien suunnittelua ja säästävät ohjaajien aikaa.

“Halusimme selkeän, valmiiksi konseptoidun ratkaisun, joka ei ole riippuvainen ohjaajasta, vaan joka on tasalaatuinen ja aina inspiroiva viikosta toiseen”

Jyrki Hankaniemi
Omistaja ja fysioterapeutti, OMT Lehmus
SkillX-tuntikonsepti vapauttaa ohjaajan aikaa

Laitteet ja teknologia yhdistyvät SkillX-tunnilla – osallistujat voivat seurata näytöltä muun muassa omaa suoritustaan.

SkillX-tunnit sopivat jokaiselle

Jyrki Hankaniemi kuvaa SkillX-tuntien sopivan kaiken tasoisille ja ikäisille liikkujille. Toisin kuin monet muut kiertoharjoittelumuodot, ne eivät vaadi koreografien opettelua tai monimutkaisten liikesarjojen ulkoa muistamista. Treenaaja voi katsoa mallia salin suurelta näytöltä, sillä liikesarjojen ”mallisuoritukset” pyörivät näytöllä koko tunnin ajan. Tämä vapauttaa myös ohjaajan aikaa, mahdollistaen henkilökohtaisemman opastuksen ja tuntilaisten tsemppaamiseen keskittymisen.
SkillX ryhmätunnit innostavat ja motivoivat asiakkaita myös henkilökohtaisella tasolla. Lehmuslaisten selkeäksi suosikiksi ovat nousseet voimaharjoitteluun perustuvat Power-tunnit sekä kestävyyskuntoa kehittävät Stamina-tunnit.

Erilaiset tuntityypit SkillX:n sisällä tuovat variaatiota tunteihin ja asiakkaat voivat itse valita, mitkä tunnit heitä erityisesti puhuttelevat. Jokaisella tuntityypillä on omat luonteensa ja harjoittelumetodinsa

Vina Ong, ryhmäliikuntavastaava

Ohjaajan on helppo muokata tunteja

Valmiisiin tunteihin on helppo myös kuvata ja lisätä omia liikesarjoja, jotta tunti saadaan tarvittaessa sopimaan paremmin jollekin tietylle asiakasryhmälle. Lehmuksella SkillX tunteja on pidetty syyskaudella 7 kertaa viikossa. Viikoittaisten tuntien lisäksi SkillX tunneista on tehty omat variaatiot myös senioreille sekä paikallisille urheilujoukkueille.

“Valmiita ohjelmia on helppo modifioida erilaisten asiakasryhmien tarpeisiin. Erityisen iloinen ja ylpeä olen senioriasiakkaistamme, jotka ovat uskaltautuneet haastamaan itseään aivan uudelle tasolle SkillX tunneilla”

Vina Ong
Ryhmäliikuntavastaava, OMT Lehmus

Asiakkaiden odotukset on ylitettävä jatkuvasti

Lehmuksessa on aina uskallettu kokeilla ja testata uusia ryhmäliikuntakonsepteja, sillä asiakkaiden uskollisuutta ei voi pitää itsestäänselvyytenä.

”Ei voi jäädä paikalleen. Aina on pyrittävä kehittymään ja olemaan askeleen edellä vastaamassa asiakkaiden toiveisiin, jotta nämä pysyvät tyytyväisenä ja inspiroituvat joka kerta uudelleen”, perustelee Jyrki Hankaniemi päätöstään SkillX-tuntien valinnasta.

SkillX-tuntikonsepti

SkillX on vauhdikas vauhdikas tuntikonsepti, jonka jokainen ryhmätunti keskittyy tietyn taidon kehittämiseen. Tunti yhdistelee voima- ja cardioharjoittelua samalla tunnilla ja tunneilla hyödynnetään Technogymin Skill line-sarjaa. Sarjasta löytyy ammattiurheilijoiden suosimia suorituskykyä maksimoivia laitteita, kuten Lehmuksen SkillX-tunneilla käytettävät Skillrow-soutulaite, Skillbike-pyörä ja Skillmill-juoksumatto.

Kuntokeskus voi tarjota asiakkailleen mahdollisimman monipuolisen valikoiman ryhmätunteja, sillä Technogym julkaisee neljä erilaista ohjelmaa joka viikko. Valmiiden tuntikonseptien avulla kuntokeskus voi myös parantaa kannattavuuttaan esimerkiksi hinnoittelemalla ryhmäliikunnan sisältävän jäsenyyden erikseen.

Lue lisää SkillX-tuntikonseptista täältä.