Referenssit - Kuntokeskukset

Spin&Run-tunnit toivat uusia asiakkaita ryhmäliikuntatunneille

KuvaErimover, K&F Ari Katajisto

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

Juoksua ja pyöräilyä yhdistävät Spin&Run-tunnit nousivat X-Labissa hitiksi

Kunto kohenee, tulokset paranevat ja treenaaminen on koukuttavaa. Sehän on ryhmäliikuntaa parhaimmillaan! Koukuttavuus luo sitoutumista ja saa innostuneet asiakkaat houkuttelemaan tunneille mukaan myös lähipiiriä.

x-lab spin&run juoksu technogym skillrun

Näin on käynyt myös X-Lab Liikkarilla Helsingin Lauttasaaressa, jossa uusi juoksua ja pyöräilyä yhdistävä ryhmäliikuntatunti on noussut hitiksi. Spin&Run-tunnit ovat löytäneet paikkansa X-Labin asiakkaiden keskuudessa ja saaneet nämä houkuttelemaan mukaan ystäviä.

Spin&Run-tunnit ovatkin tuoneet X-Labille aiemmasta poikenneen asiakasprofiilin ja miesten osuus ryhmäliikuntakävijöistä on noussut selkeästi. Sen myötä arvokkaampaa ryhmäliikunnan sisältävää asiakkuutta on onnistuttu myymään uusille kohderyhmille.

”Ensin tunneille ovat tulleet kokeilunhaluiset naiset, jotka konseptista innostuttuaan ovat tuoneet mukanaan puolisot. Spin&Run-studion käyttäjäkunta onkin hyvin erilainen kuin perinteisillä ryhmätunneilla. Heitä yhdistää suorituskeskeisyys, halu kehittyä ja laittaa itsensä likoon”, kertoo Spin&Run-konseptista vastaava Johanna Tikkanen X-Labilta.

Spin&Run-tunnit haastavat osallistujia lähtötason huomioiden

Spin&Run tunneilla yhdistetään harjoittelua  juoksumatolla ja pyörillä. Tuntityypistä riippuen laitetta vaihdetaan joko kerran tai useamman kerran tunnin kuluessa.

Käytössä ovat Technogymin huippu-urheilijoitakin puhuttelevat Skillrun-juoksumatot ja Skillbike-pyörät. Ne mahdollistavat perinteisen aerobisen harjottelun rinnalla myös vastusharjoittelun kuten kelkkatyönnön ja mäkiharjoittelun. Näitä ominaisuuksia hyödynnetäänkin tunneilla paljon, sillä ne tuovat vaihtelua tunnin kulkuun.

Spin&Run-tunnille leimansa luo ohjaajan ennakkoon tekemä profiili, joka saa harjoituksessa käytettävät laitteet ”elämään” harjoituksen edetessä. Kun tuntiprofiilissa tulee ylämäki, juoksumaton kulma nousee ja pyörän vastus nousee automaattisesti. Osallistujat näkevät tuntiprofiilin näytöltä ja voivat seurata, milloin ylämäki alkaa ja milloin päästään taas alamäkeen. Jokainen osallistuja voi itse säätää vauhtinsa, mutta mäkiprofiili on kaikille sama.

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLBIKE Sisäpyörä

TechnogymSKILL LINE - SKILLBIKE Sisäpyörä

Lue lisää

Kun harjoituksen profiili on ohjaajan luoma, tunnista tulee yleensä tehokkaampi kuin mitä asiakas itsenäisesti harjoittelisi. Siihen päälle vielä positiivinen ryhmäpaine, niin kehitystä tulee väistämättä”, kertoo Johanna Tikkanen.

Spin&Run-tunneilla  osallistujien määrä on rajoitettu 10 henkilöä / tunti. Pienemmällä ryhmäkoolla varmistetaan, että jokainen osallistuja saa huomiota ja tarvitsemaansa valmennusta optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

 

Kun harjoituksen profiili on ohjaajan luoma, tunnista tulee yleensä tehokkaampi kuin mitä asiakas itsenäisesti harjoittelisi. Siihen päälle vielä positiivinen ryhmäpaine, niin kehitystä tulee väistämättä.

Johanna Tikkanen

x-lab spin&run sisäpyöräily skillbike

Numerot kertovat kehityksestä  ja motivoivat harjoittelemaan

Parasta Johannan – ja monien asiakkaiden – mielestä Spin&Run -tunneilla on, kun harjoitus tallentuu asiakkaan Mywellness-sovellukseen ja hän voi jälkikäteen nähdä harjoittelunsa tulokset ja kehittymisen.

Skillrun class – tavoitteellisuus – kuntokeskus

“Tunnit ovat ehdottomasti kilpailuhenkisten sekä tavoitteellisesti harjoittelevien asiakkaiden suosiossa. Myös monet juoksua, pyöräilyä ja triathlonia harrastavista ovat löytäneet tiensä näille tunneille. Heitä yhdistää kiinnostus suorituksen tehokkuuteen ja tuloksellisuuteen, sillä harjoitus antaa selvää numerodataa suorituksesta.”

Johanna Tikkanen
X-Lab
Lue Lisää

Spin&Run tunnit skaalautuvat hyvin eri tasoisille käyttäjille, sillä jokainen voi itsenäisesti säätää vauhtia oman kuntonsa mukaan. Myös Spin&Run tunneilla voi halutessaan kävellä.

Tärkeintä on, että jokainen on maalissa samaan aikaan, kun tunti päättyy”, nauraa Johanna.

 

Spin&Run-tunnit skaalautuvat hyvin eri tasoisille käyttäjille, sillä jokainen voi itsenäisesti säätää vauhtia oman kuntonsa mukaan.

spin&run x-lab technogym skillrun

Spin&Walk tunnilla kevyemmin

Spin&Run-tuntien rinnalle on syntynyt kevyemmät Spin&Walk-tunnit,  jolla nimen mukaisesti kävellään juoksemisen sijasta.

Spin&Walk-tunnit ovat puhutelleet erityisesti senioriasiakkaitamme ja he ovatkin muodostaneet todella tiiviin yhteisön, joka tukee toisiaan liikunnassa”, kertoo Johanna.

X-Labin asiakas Esko Paalasmaa, 73, on liikkunut terveys edellä osallistuen erilaisiin tavoitteellisiin ryhmiin. Niiden myötä saadut yhteiset kokemukset ovat muodostuneet tärkeiksi, koska ne tekevät harrastamisesta hauskempaa ja motivoivaa. Kovempiin haasteisiin osallistumisen intoa on viime vuosina pitänyt hillitä leikattujen lonkkien vuoksi.

”Harrastamisen määrää se ei ole laskenut, ainoastaan iskutusta aiheuttavat lajit olen joutunut tekemään soveltaen. Ja näillä tunneilla se onnistuu hyvin”, iloitsee Esko.

skillrun-spin-run-esko-paalasmaa-x-lab-technogym

Yhteiset kokemukset ovat muodostuneet tärkeiksi, koska ne tekevät harrastamisesta hauskempaa ja motivoivat harjoittelemaan.

Esko Paalasmaa

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLRUN CLASS – juoksutunnit

TechnogymRyhmäliikunta - SKILLRUN CLASS – juoksutunnit

Lue lisää