Referenssit - Yritykset

Oda Suomi luo työhyvinvointia liikunnalla

TekstiIda Saalsto

KuvaVeera Kurittu

Ota meihin yhteyttä
Joachim Bartholdi

Joachim Bartholdi

Account Manager HCP

+358 (0)400 764454

Oda Suomi rakentaa työhyvinvointia kuntoilun avulla

Verkkoruokakaupan edelläkävijä ja teknologiayhtiö Oda Suomi aloitti toimintansa vuoden alussa 2022. Mobiilisovelluksella tilatut ruokaostokset toimitetaan koteihin 7 päivänä viikossa ja yritys haluaa tulla tunnetuksi alan parhaimmasta ostokokemuksesta ja asiakaspalvelusta. Koska hyvinvoivat työntekijät ovat avainasemassa tämän tavoitteen saavuttamisessa, Odalla luodaan työhyvinvointia liikunnalla tarjoamalla kuntoilumahdollisuus työpaikan kuntosalilla.

Työntekijät ovat arjen sankareita – ja yrityksen käyntikortti ulospäin

Oda helpottaa kuluttajien arkea mahdollistamalla ruoan verkko-ostokset ja kotiinkuljetukset. Koska yritys haluaa pitää palveluketjun omissa käsissään, mahtuu työntekijäjoukkoon monenlaisia rooleja ja vaihtelevia työaikoja. Suurimpia arjen sankareita ovat kuljettajat, jotka toimivat yrityksen kasvoina toimittaessaan ruokalähetykset asiakkaan kotiovelle, palvelulupauksen mukaisesti. Myös varastotyöntekijät ovat merkittävässä roolissa. He varmistavat, että kotiin toimitettavat tilaukset vastaavat asiakkaan odotuksiin sisällön ja laadun osalta. Operatiivisten esihenkilöiden lisäksi joukossa on myös eri toiminnoissa työskenteleviä toimihenkilöitä.

Oda Suomi luo tyhyvinvointia liikunnan avulla

Typaikan kuntosali tarjoaa ODA:n työntekijöille hyvät mahdollisuudet oman työkyvyn ylläpitämiseen liikunnan avulla.

Hyvinvointi on olennainen osa Odan strategiaa

Odan toiminta rakentuu vahvasti ihmisistä ja heidän hyvinvoinnista välittämisen pohjalle. Kun iso osa työntekijöistä toimii fyysisissä tehtävissä, heidän työkykynsä ylläpitäminen on erittäin tärkeää. Perehdytyksen, työvälineiden, ennaltaehkäisevän työterveyshuollon sekä riittävän palautumisen lisäksi liikunnan tukeminen on osa hyvinvointipanostuksia.

”Oman kuntosalin mahdollistaminen henkilöstöllemme oli alusta asti itsestäänselvyys, sillä kuntoilun avulla jokainen voi auttaa kehoaan tulemaan toimeen etenkin fyysisten työtehtävien monesti yksipuolisen kuormituksen kanssa”, kertoo HR-vastaava Daniela Nyström.

Seuratakseen hyvinvointistrategian toteutumista Oda toteuttaa kuukausittaisia työtyytyväisyyskyselyitä. Henkilöstöä halutaan kuunnella tarkalla korvalla ja myös yhteistyö työterveyshuollon kanssa on oleellisessa osassa.

Työpaikan kuntosali tukee hyvinvointistrategian toteutumista

Oda Suomen Vantaan toimitilojen lähistössä ei ole kaupallisia kuntosaleja, joten treenin tekeminen työpaikalla helpottaa monen työntekijän arkea.

Employee engagement – gym – corporate

“Moderni kuntosalimme on erinomainen lisäetuus työpaikalla, jonka avulla työntekijät säästävät aikaa ja rahaa, kun he voivat treenata työpäivän yhteydessä. Näemme työpaikan kuntosalin toimivan meillä yhtenä osana työntekijöiden sitouttamisessa.”

Daniela Nyström, ODA Suomi
HR-vastaava
Lue Lisää

Kuntosali on vakiokäytössä etenkin varastotehtävissä työskentelevien työntekijöiden parissa. Riittävän unen ja ravinteikkaan ruoan lisäksi liikunta on olennainen tekijä työssä jaksamisessa ja hyvien energiatasojen ylläpitämisessä. Odalla varastotyöntekijöinä työskentelevä kolmikko arvostaa mahdollisuutta työpaikalla kuntoiluun:

”Kuntosalitreeni tuo meille hyvää oloa ja energiaa päivään. Jaksaa laatikoitakin nostella paremmin! Ei treeni olisi näin säännöllistä, ellei sitä saisi tehtyä heti työpäivän päätteeksi. Säästyy aikaa, kun kuntosalille pääsee suoraan työpaikalla”, toteavat Jani, Heidi ja Nea.

oda suomi rakentaa työhyvinvointi liikunnalla

Treeni on helpompi pitää säännöllisenä kun kuntosalille pääsee heti työpäivän päätteeksi. Yhdessä liikkuminen rakentaa myös yhteisöllisyyttä.

Kolmikko vannoo myös positiivisen ryhmäpaineen nimeen, sillä liikkumaan tulee lähdettyä helpommin, kun treenit on lyöty lukkoon porukalla. Hyvät rutiinit pysyvät koko ajan mukana eikä niistä halua tinkiä, kun on kyse omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Odan kuntosalilla panostetaan käyttäjäkokemukseen ja pitkäikäisiin laiteratkaisuihin

Oda Suomi halusi seurata Norjassa sijaitsevan emoyhtiönsä mallia työpaikan kuntosalin laiteratkaisuissa, joten kuntosali varusteltiin Technogymin ratkaisuilla. Norjasta saatiin alustava suunnitelma laitteista, jota hiottiin vielä paikallisesti henkilöstön toiveiden ja käytettävissä olevan tilan mukaan. Sopivan maksuratkaisun löydyttyä Qicraft hoiti laitteiston toimituksen ja asennuksen.

Kuntosalilla onnistuu monipuolinen voimaharjoittelu Selection 700 painopakkalaitteiden, Olympic Flat Bench-harjoituspenkin Olympic half-rackin, Cable station 5-taljalaitteen ja vapaapainojen kanssa. Cardiotreenikin hoituu Excite Live-juoksumaton, Skillrow-soutulaitteen ja Group Cycle-pyörän avulla.

Oda Suomi tarjoaa työntekijöilleen hyvät puitteet työpaikalla kuntoiluun

Juoksumattoharjoitteluun saa hyvin variaatiota erilaisten treenisisältöjen avulla, joita voi hyödyntää niissä olevan kiinteän näytön kautta.

henkilöstön liikuttaminen on tärkeä osa työhyvinvoinnin rakentamista

Kirjautumalla Mywellness-sovellukseen cardio- ja voimaharjoittelulaitteissa olevan QR-koodin avulla treenaaja voi myös seurata omaa harjoitusdataansa.

Odalla halutaan pitää kuntosalin käyttöaste korkeana myös jatkossa ja innostaa työntekijöitä vieläkin laajemmin mukaan. Suunnitelmissa onkin kuntosaliohjauksen järjestäminen matalalla kynnyksellä.

Henkilöstön kuntoilu tuo konkreettisia hyötyjä

Odalla koetaan jo nyt työntekijöiden kuntoilun tuovan monia näkyviä ja mitattavia hyötyjä työhön. Yksilötasolla liikunta tuo parempaa henkistä ja fyysistä jaksamista. Hyvän työkyvyn ylläpito tarkoittaa käytännössä tietenkin vähemmän sairauspoissaoloja ja työtapaturmia, sekä jatkossa sairauseläkkeitä. Yritystasolla kuntoilu mahdollistaa enemmän yhteistä tekemistä, jonka avulla rakennetaan samalla myös yrityskulttuuria.

Ota meihin yhteyttä, mikäli kaipaat ideoita ja apua aktiivisen työympäristön toteuttamiseen.