Referenssit - Yritykset

Liikunta ja luonto luovat hyvinvointia Naavan henkilöstölle

KuvaVeera Kurittu

Naava tukee työhyvinvointia aktiivisen työympäristön avulla

Naavan toimistolla henkilöstön hyvinvointia rakennetaan toimistoon sijoiteltujen Technogym-kuntoiluvälineiden avulla. Ympäristö, jossa on työpäivän aikana liikuntaan kannustavia mahdollisuuksia, on tärkeä osa toimivaa ja ihmisten hyvinvointiin tähtäävää tilaa. 

active office aktiivinen työympäristö

Naavan missiona on luoda hyvinvointia lisääviä tiloja asiakkailleen, ja yrityksenä Naava haluaa tarjota myös omille työntekijöilleen mahdollisimman hyvät puitteet sen edistämiseksi. Siksi Naavan Helsingin toimistolle haluttiin rakentaa hyvinvointia, keskittymistä ja inspiroitumista tukevat puitteet. Naavan toimitiloihin valittiin elegantti Kinesis Personal-monitoimilaite, Bike Personal-kuntopyörä ja Technogym Bench-treenipenkki.

active office naava technogym

Naavan vinkit aktiiviseen työympäristöön

  • Tuo toimistolle cardiolaite, jotta esimerkiksi etäpalaveriin voisi osallistua kävellen tai pyöräillen.
  • Kannusta minitaukoihin tarjoamalla jokin lihaskuntolaite, jolla on helppo tehdä muutama liike työpäivän lomassa.
  • Pitäkää kahvitauon sijaan pieni kuntopiiri yhdessä tai keksikää leikkimielinen liikuntahaaste.
  • Muista näyttää myös itse esimerkkiä työntekijöillesi: käytä treenivälineitä aktiivisesti ja sisällytä vaikkapa asiakaspalavereihin pieni treenitauko.
  • Valitse laitteet käyttäjäkokemus edellä: käytön tulee tuntua miellyttävältä ja laitteiden tulee kestää aikaa.
  • Design-laitteisiin kannattaa panostaa etenkin silloin, kun haluat integroida laitteet osaksi tilojen sisustusta. Samalla rakennat yrityksesi imagoa.
Aiheeseen liittyvä tuote
Kinesis Personal

TechnogymPersonal Line - Kinesis Personal

Lue lisää
aktiivinen työympäristö technogym

Kuntoiluvälineet ovat luonteva osa toimiston sisustusta

Monitilatoimisto on sisustettu viherseiniä, Naavoja, hyödyntämällä ja tilanjakajinakin toimivat, kalustemaiset viherseinät yhdistävät kauniisti luonnon ja ilmanpuhdistuksen skandinaaviseen muotoiluun. Henkilöstön hyvinvointia haluttiin tukea myös tarjoamalla mahdollisuus omaehtoiseen taukoliikuntaan työpäivän lomassa. Technogymin tyylikkäät kuntoiluvälineet ovat luonteva osa toimiston sisustusta, auttaen henkilöstöä tauottamaan työpäivää.

Elegant equipment – active office CORP – Naava

“Technogymin kuntoiluvälineet on suunniteltu osaksi muuntojoustavaa sisustustamme ja laitteet sopivat erinomaisesti muun toimiston tyyliin, joten niitä on kiva pitää esillä ja helposti saatavilla.”

Eeva Niemelä
Head of customer experience & service design
Lue Lisää

Liikunta tuo lisää tehoja työpäivään ja rakentaa yhteisöllisyyttä

Luontoyhteyden lisäksi Naavan toimitusjohtaja Jukka Olkkonen pitää liikuntaa tärkeänä osana työpäivän aikaista virkeyden ylläpitämistä:

”Toimistomme on mielestäni maailman ihmisystävällisin toimisto ja suuri vaikutus tuon virkeyden ylläpitämiseen siellä on Naava-älyviherseinien tuoma huipputason sisäilma ja luonnon tuominen sisätiloihin. Mutta yhtä lailla tärkeää on liikunta,” Jukka Olkkonen täsmentää.

Aiheeseen liittyvä tuote

Technogym

Lue lisää

Naavalaiset uskovat, että hyvinvoivan ihmisen on yleensä helpompi olla myös hyvä ystävä tai kollega, joka rakentaa osaltaan positiivista ja yhteisöllistä ilmapiiriä työpaikalla. Siksi onkin tärkeää, että työ- ja elinympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkumiseen.

 

aktiivinen toimisto taukoliikunta työpaikalla
Exercise – active office CORP – Naava

“Liikunta tukee jaksamista, virkeyttä sekä myös omaa itsetuntoa hyvän kunnon kautta. Näin jaksan itsekin kantaa oman korteni kekoon Naavan hyvään meininkiin toimistolla.”

Jukka Olkkonen
VP
Lue Lisää

Nykypäivän hyvinvointia tukevissa tiloissa kannustetaan myös liikkumaan

Vuonna 2012 perustetun Naavan tavoitteena on luoda ihmisystävällisiä sisätiloja ja vaalia ihmisten luontoyhteyttä biofiilistä design-ajattelua edustavien viherseinien avulla. Naavan omalle toimistolle tullaan pitämään palavereita kollegoiden kanssa ja työskentelytilat toimivat myös yrityksen showroomina arkkitehdeille ja eri sidosryhmille. Naavan toimitilat ovatkin hyvä esimerkki hyvinvointia tukevasta tilasuunnittelusta ja sen eri näkökulmista. Luontoyhteyden lisäksi myös kuntoilun tukeminen on erityisesti staattista työtä tekevälle, paikallaan istuvalle ajatustyöläiselle tärkeää. Esimerkiksi mahdollisuus osallistua palaveriin tai koulutukseen kuntopyörällä polkien tuo kehoon lisää liikettä ja saa ajatuksen kulkemaan paremmin.

aktiivinen työympäristö kuntoilu työpaikalla

Head of customer experience & service design-roolissa työskentelevä Eeva Niemelä korostaa liikunnan olevan yksi oman hyvinvoinnin kulmakivistä. Työpäivän aikaisen liikunnan ei kuitenkaan tarvitse olla iso suoritus tai kova treeni, sillä kehoa voi aktivoida ilman sykkeen nostoakin.

”Kuntoilumahdollisuudet työpaikalla ovat iso etu kiireisessä arjessa. Varsinkin sellaisina toimistopäivinä, kun palavereita ei ole toimiston ulkopuolella, on huojentavaa päästä liikkumaan myös toimiston sisällä. Ilman kunnon välineitä ei tule itsekseen liikuttua, mutta tyylikkäät esillä olevat kuntoiluvälineet houkuttelevat pitämään pieniä taukoja. Minitauko voi olla pari lihaskuntoharjoitusta, venyttelyä ja miksei sykkeen nostoakin. Kun saan kehoon liikettä ja veren kiertämään, huomaan ajatustenkin laukkaavan sujuvammin ja innostun helpommin,” Eeva tarkentaa.

Aiheeseen liittyvä tuote
Active Sitting Ball pallotuoli

TechnogymActive Sitting Ball pallotuoli

Lue lisää
aktiivinen työympäristö pallotuoli

Aktiivisen työympäristön luomisen voi aloittaa vaikka korvaamalla neuvottelutilojen tuolit aktivoivilla pallotuoleilla.

Miksi aktiivinen työympäristö kannattaa?

Qicraft suunnittelee ja toteuttaa aktivoivia ratkaisuja erilaisiin työympäristöihin Technogym-kuntoilulaitteiden avulla. Aktiivinen työympäristö voi olla mitä tahansa yksittäisistä toimistoon sijoitelluista kuntoiluvälineistä aina kokonaiseen työpaikan kuntosaliin asti. Ratkaisut suunnitellaan aina yrityksen henkilöstön tarpeiden ja toiveiden mukaan.

”Kuntoiluvälineiden avulla toteutettu aktivoiva työympäristö tekee liikunnasta luontevan osan työpäivää, jolloin myös ei-aktiivisia työntekijöitä on helpompi kannustaa liikkumaan matalalla kynnyksellä. Energiset ja hyvinvoivat ihmiset ovat yrityksesi paras käyntikortti ulospäin. Pitämällä huolta työntekijöidesi terveydestä  liikunnan avulla voit vähintäänkin säästää sairauslomakustannuksissa. Liikunnan positiivinen vaikutus esimerkiksi ajatustyöhön on omiaan tuomaan lisää innostusta ja ideoita työyhteisöön. Parhaimmillaan voit lisätä myös yrityksesi kassavirtaa. Työympäristöön sijoitellut tyylikkäät, sisustukseen sopivat kuntoiluratkaisut nostavat myös toimitilojen ilmettä,” kertoo Joachim Bartholdi, Corporate Health Specialist, Qicraft Finland.

Kiinnostuitko? Lataa oppaamme aktiivisemman työympäristön luomiseen.

Voit myös olla meihin yhteydessä täyttämällä alla olevan lomakkeen – ideoidaan yhdessä toimitiloihisi sopivia aktivointiratkaisuja.