Referenssit - Yritykset

Työpaikalla kuntoilu auttoi parantamaan pankin yrityskulttuuria

KuvaMari Hansen

Ota meihin yhteyttä
Joachim Bartholdi

Joachim Bartholdi

Account Manager

+358 (0)400 764454

Investointipankki SEB:n kuntosalista on tullut niin suosittu, että tilaa on saatu laajentaa neljä kertaa. Mikä saa niin monet pankin työntekijöistä viettämään aikaansa työpaikan kuntosalilla?

Tutkimusten mukaan kuntoilumahdollisuuden tarjoaminen työaikana lisää liikuntaan käytettyä aikaa ja aktiivisuutta. Aikataulun ollessa tiukka, jää liikunnalle usein liian vähän aikaa. Työnantajan kannalta tämä on huolestuttava tieto, sillä säännöllisellä liikunnalla on todettu olevan suora yhteys hyvinvointiin, työssä suoriutumiseen ja yleiseen terveyteen. Norjalaisella SEB:llä asia on otettu agendalle, ja tehtävään on vastuutettu henkilö, joka huolehtii kuntoilutilasta ja yhteisestä harjoittelusta.  Miten SEB on onnistunut aktivoimaan suuren osan työntekijöistään?

Työpaikalla kuntoilu kiinnostaa yhä useampia

”Kuntosalin paikalla oli ennen työpisteitä, mutta kuntoiluinnostuksen kasvaessa päätimme investoida aktiivisempaan työympäristöön ja kaadoimme seiniä pois kuntosalin tieltä. Aloitimme ensin pienestä kulmauksesta jossa oli muutamia laitteita, mutta vähitellen näimme tarpeen laajentaa kuntoiluhuonetta kestävämmillä ja toimintavarmemmilla kuntoilulaitteilla. Rakennuksessa työskentelee noin 400 työntekijää ja jokaisella on erilaiset tarpeet ja toiveet treenin suhteen. Nykyään kuntosali tavoittaakin enemmän työntekijöitä”, Arnfinn Myhrer Kristiansen, SEB.

SEB pankin yrityskulttuuria rakennetaan työpaikan kuntosalin avulla

Miksi työpaikalla kuntoilu nähtiin hyvänä investointina?

SEB halusi osoittaa työpaikan kuntosalin avulla arvostusta työntekijöitä kohtaan, sillä myös työntekijät antavat yritykselle paljon itsestään. Keskinäistä sitoutumista ja positiivista työilmapiiriä haluttiin vahvistaa entisestään.

”Työntekijöillämme on monesti todella hektisiä ja pitkiä päiviä. Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan niitä lisäpalveluita, jotka helpottavat ja parantavat työntekijöidemme arkea. Samalla haluamme tarjota parhaat edut, jotta olisimme houkutteleva työnantaja työnhakijoiden piirissä. Uusimmat kuntoiluvälineet on otettu vastaan iyksinomaan positiivisesti ja kiinnostus kuntosali sekä ja yhteisiä harjoituksia kohtaan kasvaa koko ajan. Yksi merkittävimmistä vaikutuksista on se, että työntekijät voivat hyvin ja viihtyvät työssään”, Arnfinn Myhrer Kristiansen, SEB.

työpaikalla kuntoilu auttaa ihmisiä viihtymään työssään

SEB:n työntekijöiden mukaan kuntosali on yksi parhaimmista työpaikan eduista.

Tahti on tiivis ja työtä on paljon, mutta työympäristö on suunniteltu niin, että siellä viihtyy. Työpäivän aikana voi hyvin käydä treenaamassa tai tehdä yhteisen harjoituksen, esimerkiksi viikoittaisen bootcampin. Siinä tapauksessa tosin kannattaa välttää rappusissa kävelyä seuraavat viisi päivää!”, SEB:in kesäharjoittelijat.

työpaikan kuntosali

Yhteistreenit luovat positiivista työilmapiiriä ja sitoutumista

Työntekijöiden halutaan pysyvän talossa pitkään, joten heidän sitouttaminen yritykseen on SEB:ille erittäin tärkeää. Sitoutuneet työntekijät ovat motivoituneita työhönsä ja heitä halutaan kannustaa huippusuoritukseen. Samalla halutaan pitää huolta siitä, etteivät nykyiset tai uudet lahjakkuudet hakeudu kilpailevien työnantajien palvelukseen.

Kuntosalin pinta-alan kasvaessa on lisätty myös treenivalikoimaa. Nykyään työntekijöille tarjotaan kaikkea viikoittaisisten jooga- ja bootcamp-tuntien sekä personal trainerin ohjauksen väliltä, myös työajan puitteissa. Kokemus on osoittanut, että yhdessä treenaavat työntekijät tekevät myös parempaa yhteistyötä, kun sosiaalisia siteitä on luotu myös yhdessä liikkumalla. SEB:illä on havaittu, että työntekijöiden välinen kommunikaatio on lisääntynyt ja yhdessä keskustelua on aiempaa enemmän. Viesti kulkee yrityksessä paremmin.

”Kuntosalilla on onnistuttu edesauttamaan positiivisen ja monialaisen työkulttuurin, sekä yhteisöllisyyden luomista. Toki istumme pääosin 5-10 kollegasta koostuvissa pienemmissä ryhmissä, mutta näemme, että kuntosalilla on ollut positiivinen vaikutus yrityskulttuuriin. Se antaa matalan kynnyksen kohdata toisia erilaisessa ympäristössä, tutustua ja vaihtaa kokemuksia eri osastojen välillä”, Arnfinn sanoo.

SEB:illä on myös paljon työntekijöitä, jotka juoksevat tai pyöräilevät töihin. He arvostavat suuresti mahdollisuutta vaatteiden säilytykseen ja peseytymiseen.

työpaikan kuntosali on suosittu etu SEBB:in työnrtekijöiden keskuudessa

Kuntosali, joka tavoittaa kaikki työntekijät

”Valitsimme Technogymin, koska meille oli tärkeää huomioida investoinnin kokonaisarvo. Kovaa käyttöä kestävät laitteet säästävät huoltokustannuksissa. Treenivälineiden ja kuntoilulaitteiden kirjo vastaa monenlaisiin tarpeisiin. Kardioharjoittelussa käytetään usein elliptisiä koneita ja soutulaitteita, ja viikoittaisissa ​​bootcampeissa treenataan sekä välineillä että ilman. Viimeisimmät investointimme Skillrun-juoksumatot ovat olleet erityisen ahkerassa käytössä heti sen jälkeen kun se saapuivat meille”, Arnfinn Myhrer Kristiansen, SEB.

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLRUN

TechnogymSKILL LINE - SKILLRUN

Lue lisää

”Vanhojen juoksumattojen vaihdossa valinta Skillrun oli helppo valinta, sillä se on todellakin paljon enemmän kuin tavallinen juoksumatto. Lisäksi meillä on työntekijöitä, jotka eivät osaa juosta, mutta Skillrunin erilaisilla liuku- ja vetotoiminnoilla he voivat silti käyttää juoksumattoa. Näimme myös tarpeen juoksumatolle, jossa on yhdistetty näyttö. Nyt jokainen voi helposti kirjautua sisään harjoitukseen skannaamalla koneen QQ-koodin. Monet haluavat myös katsoa treenatessa uutisia tai suosikkisarjaansa. Kun nämä kaikki saatiin yhdessä juoksumatossa, valinta oli siinä kohtaa selkeä”, Arnfinn Myhrer Kristiansen, SEB.

Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara, mutta monessakaan yrityksessä ei kannusteta riittävästi työntekijöiden fyysisestä terveydestä huolehtimiseen. Haluaisitko pohtia yhdessä keinoja, joiden avulla voisit parantaa työntekijöidesi terveyttä ja edistää parempaa yrityskulttuuria? Ota meihin yhteyttä niin keskustellaan lisää.