Referenssit - Yritykset

Aktiivisuuden tukeminen on osa Martelan työhyvinvoinnin strategiaa

KuvaVeera Kurittu

Työpaikan kuntosali pitää Martelan työntekijät liikkeessä

Työnteon tavat ovat murroksessa ja monessa yrityksessä on havahduttu tarkastelemaan toimitilojen toimivuutta suhteessa uuden ajan vaatimuksiin. Myös Martelalla todettiin yrityksen työtilojen kaipaavan muutosta ja uuden pääkonttorin myötä työtilat rakennettiin alusta alkaen hybridityömalliin sopiviksi. Martelan työntekijät hakevat toimistopäiviltä ennen kaikkea sosiaalisuutta, ideointia ja yhdessä luomista. Ergonomisten työtilojen lisäksi kiinteistöstä löytyy hyvin varusteltu kuntosali, joka aktivoi liikkumaan. 

Työpaikalla kuntoilu edistää tuottavuutta

Martelassa ymmärretään liikunnan ja aktiivisuuden positiivinen vaikutus sekä työtehoon, että motivaatioon. Martela tarjoaakin henkilöstölleen kattavasti erilaisia työsuhde-etuja, joista jokainen voi valita itselleen sopivat liikunta- ja hyvinvointipalvelut. Henkilöstön hyvinvointia sekä toimenpiteiden tuloksellisuutta arvioidaan muun muassa vuosittain tehtävällä työtyytyväisyyskyselyllä, jonka myötä myös työpaikan kuntosali nousi toivelistalle. ”Olemme iloisia, että olemme voineet toteuttaa tämän toiveen ja henkilöstömme on ottanut kuntosalin aktiiviseen käyttöön”, toteaa Martelan henkilöstöjohtaja Kristiina Hoppu.

Employee activation – gym – corporate Martela

“Työpaikan kuntosali on ollut henkilöstön toivelistalla ja on hienoa, että meillä on nyt sellainen. Mahdollisuus liikuntaan ennen tai jälkeen työpäivän on arvostettu etu. Monelle voi olla kynnyskysymys lähteä erikseen liikenteeseen ja kuntosalille, joten sitä kautta työpaikan yhteydessä oleva sali madaltaa kynnystä liikuntaan.”

Ville Taipale
CEO, Martela Group

Liikunta on mainio keino saada lisää virtaa työpäivään, oli kyse sitten pienistä mikrotauoista tai pidemmästä treenistä kuntosalilla. Esimerkiksi ajatustyössä pienikin treenituokio voi auttaa ratkaisun löytämisessä mielen päällä olevaan asiaan. Account managerina toimiva Mikko Hietanen kertoo pitävänsä energiatasoja yllä pienten mikrotaukojen avulla, jolloin hän venyttelee tai jaloittelee. Työpäivän jälkeen hän suuntaa usein työpaikan kuntosalille, jossa tehdyn treenin jälkeen on mukava suunnata suoraan kotia kohti.

Workplace gym – time saving – corporate Martela

“Työpaikan kuntosali on mahtava juttu. Salimme on vielä varusteltu niin hyvin, että siellä pystyy tekemään hyvin treenin kuin treenin. On kätevää päästä suoraan töistä salille ja tehdä treeni ikään kuin samalla sykkeellä ja energialla mitä töissä. Lisäksi salille pääsy nopeasti suoraan töistä säästää myös aikaa.”

Mikko Hietanen
Account Manager

Liikunnalla tiedetään olevan positiivinen merkitys työssä suoriutumiseen ja energiset sekä hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen paras käyntikortti ulospäin. Kiinteistön kuntosaliprojektista vastannut Qicraftin Corporate Wellness Specialist Joachim Bartholdi toteaakin pilke silmäkulmassa, että käytäväpuheiden mukaan myös tuottavuus lähti nousuun, kun työntekijät innostuivat treenaamaan työpaikan kuntosalilla!

Workplace gym – energy-social – corporate Martela

“Kuntoilun avulla ylläpidän omaa jaksamistani arjessa. Työpaikan kuntosali madaltaa kynnystä kuntoiluun ja on myös mukava tavata kollegoita muissakin ympyröissä, kuin pelkästään työhön liittyvissä.”

Heidi Kuivamäki
Project Manager

Viihtyisät toimitilat houkuttelevat säännöllisesti myös toimistolle

Inspiroivia toimitiloja suunnittelevassa Martelassa halutaan elää omien opetusten mukaisesti ja luoda työntekijöille ergonominen ja viihtyisä työympäristö, jossa hyödynnetään viimeisimpiä työvälineitä. Sama pätee myös ”kotikonttorilla” työskentelyyn. Työntekijät saavat halutessaan kotiin ergonomisen työtuolin ja sähkösäätöisen pöydän. Martela viihtyisät toimitilat houkuttelevakin työntekijöitä säännölliseen lähityöhön. Inspiroiva ja aktiivisuutta tukeva työympäristö auttaa pitämään kiinni yrityksessä olevasta osaamisesta ja on houkutteleva myös uusia talentteja rekrytoidessa.

Työtapojen muuttuessa myös työtilojen on uudistuttava

Yhä useampi työnantaja haluaa tukea vahvemmin asiantuntijatyössä suoriutumista. Keskittymistä vaativaan työhön halutaan monesti syventyä kotitoimistossa. Toimistolle halutaan tulla kuitenkin silloin, kun kaivataan yhdessä olemista esimerkiksi ideoinnin muodossa. Työtilojen on uudistuttava, jotta ne pysyvät inspiroivina ja virikkeellisinä.

martela työpaikan kuntosali

Martelan työntekijöiden käyttämä kuntosali luotiin osana kiinteistökehitysprojektia, jossa jo alun perin erittäin laadukkaasti rakennettu Miestentie 1 -kiinteistö muokattiin ja peruskorjattiin tukemaan nykyaikaisen hybridityön vaatimuksia erilaisilla palveluilla ja oheistiloilla. Kiinteistön moderneilla teknisillä ratkaisuilla päästiin myös täysin hiilineutraaliin energiankulutustasoon. Kiinteistöä hallinnoi Reforma Property Development, joka luo kiinteistöjen käyttäjille liiketoimintaa tukevia tilaratkaisuja.

”Oli hienoa päästä kehittämään tiloja yhdessä Martelan kanssa, joka on työympäristöjen johtava asiantuntija suomessa. Jo alkuvaiheessa oli hyvin selvää, että kuntosalitiloihin halutaan panostaa. Qicraftin Joachim Bartholdi teki projektin meille tältä osin erittäin helpoksi ammattitaitoisella ”avaimet käteen” palvelulla, jolla saimme korkeatasoisen kuntosalin tukemaan kiinteistössä työskentelevien ihmisten hyvinvointia”, sanoo Jani Wuorimaa Reforma Property Development Oy:sta.

Tälle työpaikan kuntosalille valittiin Excite LIVE Run 500 juoksumatto, Technogym Bike-pyörä, Selection 700 painopakkalaitteet, Olympic Half-Rack-kyykkyräkki ja Olympic Flat Bench.