Artikkeli

Työpaikan kuntoilutila – vaihtoehtoja eri kokoisiin tiloihin

KuvaTechnogym

Hyvinvointia ja liikuntaa myös työpaikalla

Keho on tehty liikkumaan ja liiallinen istuminen tuo mukanaan useita kroonisia terveyshaittoja. Työterveyshuollon kulut voivat käydä työnantajalle kalliiksi, mikäli työntekijöiden elämäntavat ovat passiivisia ja istumiseen käytetty aika suhteettoman suuri. Tämän lisäksi kuvaan tulevat usein elämäntapasairaudet kuten sydän- ja verisuonitaudit tai diabetes, lisäten pitkittyneitä sairauspoissaoloja.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yleisimpiä sairauspoissaolojen syitä, joista suuri osa voitaisiin välttää hyvin toteutettujen liikuntaan kannustavien toimenpiteiden avulla. Fyysiseen aktiivisuuteen kannustaminen nostaa parhaimmillaan työntekijöiden tehokkuutta ja sitoutuneisuutta. Me-henkikin voi vahvistua jos ryhdytään yhdessä parantamaan kuntoa työpaikan kuntosalilla tai otetaan osaa leikkimielisiin liikuntahaasteisiin.

 

 

Kuinka paljon tilaa työpaikan kuntoilutila vaatii?

Matka kohti hyvinvointia ja aktiivisempaa elämäntapaa on hyvä aloittaa lisäämällä tietoisuutta epäterveellisistä tottumuksista ja niihin liittyvistä riskeistä organisaatiossa, sillä tavoitteena on tapojen muuttaminen. Fyysisen aktiivisuuden tuominen asialistalle voi kirjaimellisesti säästää yrityksen kustannuksia, lisätä tuottavuutta ja auttaa houkuttelemaan uusia työntekijöitä. Kuntoilutila tai kuntosali ei välttämättä vaadi paljon tilaa ja työntekijöiden aktivointiin löytyy erilaisia ratkaisuja. Oikean ratkaisun valinnassa on hyvä hyödyntää asiantuntijan apua.

100 m2 tai suurempi kuntoilutila

työpaikan kuntoilutila

100 m2 tai enemmän – Jos tilaa löytyy runsaasti, voit tarjota työntekijöillesi ammattitasoa vastaavan kuntosalin

Kun tilan löytäminen ei ole ongelma, voit luoda ammattitasoa vastaavan kuntosalin. Tyylikäs Artis-sarja  yhdistää elegantin muotoilun uusimpaan teknologiaan. Helppokäyttöiseltä näytöltä on helppo hyödyntää valmiita treeniohjelmia ja viihdesisältöjä, työntekijät voivat myös tallentaa ja seurata omaa harjoitusdataansa Technogymin MyWellness-sovelluksessa.

Aiheeseen liittyvä tuote
ARTIS Synchro

TechnogymARTIS - ARTIS Synchro

Lue lisää

50 m2 kokoinen kuntoilutila

työpaikan kuntoilutila

50 m2 – riittävästi tilaa sekä voima- että cardioharjoitteluun.

Kuntoilutilan ei tarvitse olla suuren suuri, myös keskikokoiseen tilaan on mahdollista toteuttaa kuntosali josta työntekijöiden on hyvä hakea lisää tehoja työpäivään. Skill Line-sarja on tähän täydellinen valinta, sillä se on luotu nimenomaan suorituskyvyn nostamiseen. Voima-, nopeus- ja kestävyysharjoittelu ovat omiaan tuomaan lisää energiaa työpäivään ja ammattitason laitteilla on helppo motivoida ja sitouttaa työntekijöitä vaikkapa erilaisten haasteiden avulla.

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLROW soutulaite

TechnogymSKILL LINE - SKILLROW soutulaite

Lue lisää

20 m2 kokoinen kuntoilutila

 

työpaikan kuntoilutila

Pieni tila – Myös pienessä tilassa on mahdollista tehdä sekä cardio- että voimaharjoittelua.

Ratkaisuja löytyy myös pienempään tilaan, jossa voidaan hyödyntää esimerkiksi Unity Self-kioskia. Kosketusnäytöllä varustettu käyttöliittymä tuo räätälöidyt harjoitukset jokaiselle käyttäjälle, eikä ohjaajaa tarvita. Treeni voi olla kehonhuoltoa, voima- tai kestävyysharjoittelua. EXCITE-sarjan cardiolaitteilla harjoittelu on elämys kuntoilijan tasosta riippumatta ja Plurima Multistation on vähän tilaa vievä ratkaisu voimaharjoitteluun.

Aiheeseen liittyvä tuote
Excite Live Synchro Crosstrainer

TechnogymExcite Live - Excite Live Synchro Crosstrainer

Lue lisää

Biocircuit kiertoharjoittelu

työpaikan kuntoilutila

Biocircuit – räätälöidyt kiertoharjoitteluohjelmat automaattisilla säädöillä sopivat kaiken tasoisille kuntoilijoille.

Jos ajatuksena on mahdollisimman paljon aikaa säästävä ratkaisu, voi kiertoharjoittelu olla oiva ratkaisu. Tavanomaisen treenin ajallinen kesto on usein noin tunti, mutta Biocircuit kiertoharjoittelu mahdollistaa täyden treenin sekä lihaskunto- että sykeharjoitteluun. Aikaa ei kulu ”haahuiluun” tai vuoron odottamiseen laitteiden välillä, sillä automaattinen ohjelmointi hoitaa tauotukset ja säädöt. Ja jopa 15 henkilöä voi tehdä kiertoharjoittelua samanaikaisesti.

Aiheeseen liittyvä tuote
BIOCIRCUIT FREE

TechnogymBIOCIRCUIT - BIOCIRCUIT FREE

Lue lisää

Entäs jos yrityksessä ei ole lainkaan erilliseksi kuntoilutilaksi sopivaa paikkaa?

Mikäli erillistä tilaa ei ole mahdollista luoda, voi pohtia esimerkiksi Active Sitting Ball pallotuolien tuomista neuvotteluhuoneeseen tai venyttelyn mahdollistavan laitteen sijoittelua sopivaan kohtaan. Entä jos palaveriin voisi osallistua toimiston tyyliin sopivalla kuntopyörällä polkien? Työympäristöä voi myös muuttaa aktivoivammaksi erilaisten Active Office-ratkaisujen avulla, joissa fyysinen aktiivisuus tuodaan työympäristöön aivan uudella tavalla.

 

aktiivinen työympäristö pallotuoli
Aiheeseen liittyvä tuote
Active Office – aktiivisempi työympäristö

TechnogymActive Office – aktiivisempi työympäristö

Lue lisää

Ratkaisuja kaiken kokoisille yrityksille

Liikunta on tärkeä ja arvostettu etu työntekijän näkökulmasta ja panostamalla työntekijöiden fyysiseen aktiivisuuteen on mahdollista alentaa mm. sairauspoissaolojen määrää. Tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, jotka sopivat työntekijöidesi tarpeisiin ja ratkaisuissamme huomioimme myös sen, miten yritys saa investoinnistaan kaiken mahdollisen irti. Olemme apuna aina 3D-suunnittelusta ja laitteiden valinnasta rahoitusratkaisuihin ja palvelusopimuksiin saakka. Ota meihin yhteyttä niin mietitään yhdessä yrityksellesi sopiva ratkaisu.