Referenssit - Yritykset

KGK:lla työntekijöiden hyvinvointi on menestystekijä

KuvaHimlafoto

Työntekijöiden hyvinvointi luo menestystä perheyritykselle

Ruotsalainen KG Knuttson AB on vuonna 1946 perustettu autoteollisuuden varaosatoimittaja. Perheyritys toimii Autoexperten-brändin liikkeiden ja korjaamojen kanssa, vastaten yhdestä autoteollisuuden suurimmista varaosaverkkokaupoista (Autocatalog). Ihmiset ovat vahvasti osa KGK:n arvoja ja siksi työntekijöiden hyvinvointi ja terveys on toiminnan ytimessä. Sollentunan pääkonttoriin toteutettiin työntekijöiden toiveiden mukainen kuntosali, joka pitää henkilökunnan aktiivisena. 

KG Knutssonilla uskotaan vahvasti siihen, että hyvinvoivat ja aktiiviset työntekijät tuovat menestystä koko yritykselle. Kuntoiluun kannustaminen on osa yrityksen hyvinvointistrategiaa ja niinpä ruokalatilan uudistamisen yhteydessä päätettiin investoida myös kokonaan uuteen työpaikan kuntosaliin.

Qicraft – tarpeiden ymmärrys – corporate

“Qicraft ymmärsi kuntoiluratkaisuja koskevat tarpeemme työntekijöiden, toiminnan ja tilojen suhteen. Sekä työntekijät että johto ovat yhtä mieltä siitä, että työpaikan kuntosali oli hyvä investointi - lopputulos on juuri sellainen kuin tarvitsimme. Laitteiden toimitus ja asennus sujui mutkattomasti.”

Carin Frånberg
Human Resource Business Partner, KG KNUTSSON AB
Lue Lisää

Uudet tilat houkuttelevat yhä usemman työntekijän liikkumaan

KG Knutssonin kuntosali päätettiin toteuttaa valoisaan tilaan ruokailutilan läheisyydessä. Alkajaisiksi yritys teki henkilöstökyselyn kuntoiluun liittyvistä toiveista, jotta tiedettäisiin millaisia laitteita ja ratkaisuja tilaan valittaisiin. Kyselyn tulokset osoittivat selkeästi cardioharjoittelun olevan toivotuin treenimuoto. Toiseksi eniten toivottiin laitteilla sekä vapailla painoilla tehtävää voimaharjoittelua. Myös ryhmäliikuntaan toivottiin omaa suurempaa aluetta.

Liikuntaan ryhtymisen helpottaminen on tärkeää

”Yrityksemme työntekijöiden hyvinvointi on meille tärkeää. Haluamme, että heillä riittää energiaa niin töissä, kuin työn ulkopuolellakin. Siksi kannustamme hyödyntämään mahdollisuutta työpaikalla kuntoiluun. Tarjoamalla lounasaikaan tapahtuvia treenejä, kuten kiertoharjoittelua, joogaa ja tanssia olemme saaneet houkuteltua mukaan myös ne työntekijät, jotka eivät normaalisti harrasta liikuntaa. Tämä on luonut yhteisöllisyyttä, jonka vaikutus yrityskulttuurillemme on helppo nähdä”, kertoo KGK:n HR Business Partner Carin Frånberg.

Kynnystä liikunnan aloittamiseen helpotettiin myös tarjoamalla mahdollisuus personal trainerin toteuttamaan henkilökohtaiseen valmennusohjelmaan.

KGK:lle työpaikan kuntosali on sekä yrityksen että henkilökunnan ylpeys, jota esitellään mielellään asiakkaille, tavarantoimittajille ja työnhakijoille.

”On aina mukava esitellä kuntosalia ja kertoa panostuksestamme työntekijöidemme terveyteen. Se on ehdottomasti isoimpia kilpailuetujamme ja se tekee meistä houkuttelevamman työnantajan”, Carin jatkaa.

Technogym – ISO-sertifioitu – corporate

“Meille KGK:ssa laatu on ensiarvoisen tärkeää ja suosimme kumppanivalinnoissamme ISO-sertifioituja tuotteita ja yrityksiä. Valitsimme Technogymin kuntoilulaitteet ja ratkaisut, koska ne vastaavat korkeisiin laatuvatimuksiimme. ”

Carin Frånberg
Human Resource Business Partner, KG KNUTSSON AB
Lue Lisää

Laadulla on merkitystä, myös liikuntaratkaisuissa

KGK:llä arvostetaan laatua kaikissa toiminnoissa, niin tuotteiden, tavarantoimittajien kuin omien toimitilojenkin suhteen. Luonnollisesti myös kuntoilulaitteiden valinnassa laatu oli tärkein kriteeri.

”Haluamme laadun näkyvän kaikessa toiminnassamme, myös työpaikan kuntosalissa. Laatuun panostaminen merkitsee kestäviä valintoja: haluamme käyttää kuntoilulaitteita monipuolisesti ja mahdollisimman pitkän aikaa. Investointia laskiessa otimme huomioon myös mahdolliset korjauskustannukset ja huollon odotusajan. Kestävillä valinnoilla voidaan välttää tällaisten kulujen syntymistä”, kertoo Carin Frånberg.

Technogym oli KGK:n valinta

KGK:n kuntosali varustettiin työntekijöiden toiveiden mukaisesti. Kuntosalilta löytyy muun muassa Excite-sarjan juoksumattoja ja Selection-sarjan kuntoilulaitteita koko kehon treeniin. Lisäinspiraatiota treeniin on helppo saada valmiiden tuntien ja ohjelmien avulla, jolloin treenaajan taritsee vain seurata ohjeita.

Technogym/Qicraft – laatu – corporate

“Arvostamme Technogymin ja Qicraftin panostuksia laatuun, sillä myös me KGK:lla haluamme tuottaa laadukkaita ratkaisuja - ympäristön resursseja säästäen.”

Carin Frånberg
Human Resource Business Partner, KG KNUTSSON AB
Lue Lisää

Haluatko tietää lisää työpaikan kuntoiluratkaisuista?

Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara, joiden hyvinvointiin ja terveyteen kannattaa panostaa kannustamalla liikkumaan. Työpaikalla kuntoilu voi sekä parantaa työntekijöiden terveyttä, että edistää parempaa yrityskulttuuria. Lue lisää ratkaisuistamme aktiivisemmalle työpaikalle. Meiltä löytyy sopivat ratkaisut kaiken kokoisiin tiloihin ja tarpeisiin. Ota yhteyttä niin keskustellaan tarpeistasi.