Artikkeli

Kuntoilutilat työpaikalla lisäävät työhyvinvointia – case Fornebuporten Lifestyle

KuvaQicraft Norway

Kuntoilutilat työpaikalla ovat arvostettu etu

Kuntoilutilat työpaikalla ovat tarjoamisen arvoinen etu – Norjassa niiden on todettu olevan jopa arvostetuimmiksi työsuhde-eduiksi työntekijöiden keskuudessa. Muut edut kuten lomamökit, pysäköinti tai lasten päivähoidon tukeminen koettiin tutkimusten mukaan toissijaisiksi.

Trendi on huomioitu myös toimisto- ja liikerakennuksia rakentavien yritysten keskuudessa ja uusien toimistorakennusten kuntoilutiloista on tullut lähestulkoon välttämättömyys. Kuntoilutilojen taso vaihtelee suuresti, mutta vuonna 2015 valmistuneessa Fornebuportenissa ei treenitilojen laadusta ole säästelty.

Qicraft/Technogym valittiin Lifestyle-nimeä kantavan kuntokeskuksen toteuttajaksi.

Tarjoamalla kattavia kuntoilumahdollisuuksia pystytään sekä ennalta ehkäisemään sairauspoissaoloja että lisäämään työhyvinvointia.

Nina H. Nerland, HR- ja hallintopäällikkö, Eureka Pumps

Kattavat kuntoilutilat työpaikalla ovat etu rekrytoinnissa

Fornebuporten on kiinnostava sekä toimistorakennuksena että työnantajana. Teknologia-alan yritys Eureka Pumps valitsi Fornebuportenin uudeksi toimistorakennukseksi harkittuaan useita vaihtoehtoja. Yritys muutti upouusiin tiloihin ensimmäisenä viime vuoden toukokuussa. Eureka Pumps tarjoaa kaikille työntekijöilleen jäsenyyden Lifestyle-kuntosalille, joka sijaitsee kätevästi keskellä liikerakennusta.

– Rakennus ja hyvät liikuntatilat lisäävät houkuttelevuuttamme työnhakijoiden keskuudessa. Vaikka liikuntaetu on harvoin ratkaisevin kriteeri työpaikan valinnassa, uskomme sillä olevan positiivinen vaikutus rekrytointiprosessiin, kertoo Nina H. Nerland, Eureka Pumpsin HR- ja hallintopäällikkö.

yrityksen kuntosali

 

Liikunta pitää sairauspoissaolot alhaisina, luoden samalla hyvinvointia, tiimihenkeä ja motivaatiota. Näillä tekijöillä on vaikutusta tuottavuuteen.

Nina H.Nerland, HR- ja hallintopäällikkö, Eureka Pumps

Jokaiselle sopivia liikuntavaihtoehtoja

Nerland on erittäin tyytyväinen uusiin harjoittelumahdollisuuksiin, joihin kuuluu kattava kuntosali henkilökuntineen, laadukkaat laitteet ja mahdollisuus sekä PT- että ryhmäharjoitteluun. Tarjolla on myös tiloja sisäpallopeleihin.

– Työntekijät saavat yksilöllistä ohjausta, mikä on mielestäni tärkeää jotta saamme mahdollisimman monet innostumaan liikunnasta. Jos kuntoilutarjontamme olisi vain kellarissa sijaitseva treenitila vanhoilla laitteilla, se jäisi kokemukseni mukaan hyvin vähäiselle käytölle.

Nerland on vakuuttunut liikunnan vaikutuksesta sairauspoissaolojen alhaiseen määrään ja kertoo esimerkin selkävaivoista kärsivistä kollegoista, jotka pysyvät työkykyisinä juuri liikunnan avulla. Hän uskoo vahvasti liikuntamahdollisuuksien tarjoamiseen ja näkee myös yhä useampien yrityksen työntekijöiden niitä käyttävän. Kuntoilutilat työpaikalla tekevät treenaamisestä myös sosiaalisen tapahtuman ja mukaan saadaan vielä enemmän ihmisiä ja hyvinvointia kasvatetaan yhdessä.

Haluatko kuulla lisää miten voimme tuottaa lisäarvoa työntekijöillesi? 

Tutustu kuntosaliratkaisuihin yrityksille ja ota meihin yhteyttä, autamme sinua mielellämme.