Artikkeli

Virtuaalitunnit osana kuntokeskuksen liiketoimintaa

Ota meihin yhteyttä
Elisa Aunola

Elisa Aunola

Digital Sales Specialist, Home Sales Specialist

+ 358 (0)40 829 4967

Virtuaalitunneilla uudenlaista liiketoimintaa

Miksi virtuaalitreenien tarjoaminen kannattaa? Miten se tapahtuu?

Viime vuoden aikana virtuaalinen harjoittelu on luonnollisesti kasvanut huomattavasti. Digitaalisten tuntien tarjoaminen on loistava tilaisuus tavoittaa kuntokeskuksen nykyiset asiakkaat, silloin, kun he eivät pysty fyysisesti osallistumaan kuntokeskuksen ryhmätunneille. Virtuaalisia tunteja ja treenejä myydään enemmän kuin koskaan aiemmin. Rajoitusten alla oleville kuntosaleille ja liikuntakeskuksille on ensiarvoisen tärkeää pohtia tapoja treenien tarjoamiseen digitaalisesti. Yksi tässä onnistuneista asiakkaistamme on norjalainen Family Akropolis kuntokeskus.

Family Akropolis arvioi, että noin 30 % sen jäsenistä hyödyntää virtuaalitreenejä

Poikkeusaika tiukkoine rajoituksineen on ollut todella haastavaa kuntokeskuksille. Family Akropolis Åssiden otti virtuaalitreenit nopeasti tarjontaansa, kun kuntosalit suljettiin. Keskuksen premium-jäsenyydestä vastaava Kathrine Grønstein Akropolisista arvioi jopa 30% nykyisestä jäsenpohjasta käyttävän virtuaalista treenitarjontaa. Sen kuuden viikon aikana, jolloin kuntosalia oli mahdollista pitää avoinna moni jäsenistä valitsi silti virtuaalisen ratkaisun.

Kathrine Grønstein kertoo että haastavasta vuodesta riippumatta jäsenten palaute on ollut yksinomaan positiivista. Aluksi pohdittin, olisiko tämä jotain, jota vain “nuorempi sukupolvi” käyttäisi, mutta lopulta huomattiin myös osan yli 60-vuotiaista hyödyntävän virtuaalitunteja. Kathrinen mukaan se osoittaa, että Technogymin Stream-ratkaisu on aidosti helppokäyttöinen. Kun sulkeminen tuli jälleen ajankohtaiseksi, eräs tyytyväinen jäsen totesi:

MyWellness-sovelluksen ansiosta harjoittelu sujuu todella hyvin. Tykästyin erityisesti kotona villasukissa tehtäviin samba-tunteihin. Eipähän tarvitse vaihtaa vaatteita ja siirtyä paikasta toiseen!

Tove Blåmåli 76 vuotta, Akropoliksen jäsen

Akropolis on ratkaissut poikkeusolojen haasteita tarjoamalla online-ryhmäliikuntatunteja suorana ja on-demandina kaikille jäsenille. Premium-tason jäsenille tarjotaan omia premium bootcamp-tunteja PT: n kanssa. Keskus investoi erilliseen premium-harjoittelualueeseen jo vuonna 2019, lisätäkseen tuloja olemassa olevien asiakkuuuksien osalta.

Lue lisää Akropoliksen premium-harjoittelualueesta täällä.

lisätuloja virtuaalitunneilla

Photo by Elly Fairytale from Pexels

Laaja valikoima virtuaalitunteja

Family Akropolis tarjoaa useita live-tunteja kuten samba-, bootcamp-, jooga- sekä äiti- ja lapsitunteja. Jälkimmäinen on ollut suuri menestys, koska se antaa yhteisöllisen tunteen. Kathrine Akropoliksessa kertoo, että palvelun avulla he haluavat jatkaa sovelluksen käyttöä jatkossakin, myös normaalioloissa. Hän hakee inspiraatioita suurista ketjuista, jotka nekin panostavat voimakkaasti digitaalisuuteen. Tällä tavalla jäsenet voivat osallistua tunneille mistä tahansa.

 

virtuaalitunnit

Photo created by diana.grytsku – www.freepik.com

Maailma on muuttunut digitaaliseksi, eikä siitä ole paluuta

Newcastlen yliopisto halusi keskittää kaikki digitaaliset palvelut samaan kanavaan

Aiheeseen liittyvä tuote
Virtuaalitunnit (STREAM)

TechnogymMywellness Pro - Virtuaalitunnit (STREAM)

Lue lisää

Denis Murphy, Participation & Events Manager Newcastlen yliopistosta kertoo yliopiston reagoineen pandemian asettamiin haasteisiin ja rajoituksiin ottamalla digitaaliset palvelut osaksi strategiaansa. Näin varmistettaisiin etteivät jäsentulot ja -kanta laskisi. Yliopistossa uskottiin, että digitaaliset ratkaisut ovat oikea tie eteenpäin ja niin luotiin digitaalinen portaali, jossa kaikki koottiin yhteen paikkaan jäseniä varten. Sovellukseksi valittiin MyWellness, koska palvelut haluttiin koota yhden sovelluksen alle.

CV Lifen Senior Manager Chris Panter puolestaan kertoo käyttäneensä MyWellness-sovellusta yhteydenpitoon jäsenten kanssa jo ennen pandemiaa, mutta poikkeusolojen ja sulkujen tullessa ajankohtaiseksi, otettiin kuvioon mukaan myös Technogym Stream. Se on auttanut pitämään jopa 20 % jäljellä olevista jäsenistä aktiivisina. Chrisin mukaan digistrategia on todella toiminut ja jäsenet ovat ottaneet MyWellness-sovelluksen omakseen.

Ole.Fit Espoo tuo tutut ohjaajat asiakkaiden kotiin

Ole.Fit Espoon yrittäjänä toimiva Joonas Pinomaa kokee Live Stream-tuntien olevan mahdollisimman lähellä fyysistä kohtaamista. Tuttu ohjaaja ja osallistujien vuorovaikutus tuo jokaiseen live stream-tuntiin persoonallisen kosketuksen.

Live Stream – luotettavuus

“Luotettava alusta tuoda asiakkaille Live Stream –tunnit tarjolle, sillä yhteys on toiminut moitteetta. Asiakkaillemme toiminta näyttäytyy hyvin ammattimaisena. Eräs kosmopoliitti asiakkaamme on jopa verrannut virtuaalipalveluitamme kansainvälisesti yhdeksi parhaista.”

Joonas Pinomaa
Yrittäjä, Ole.Fit Espoo

MyWellness Stream – mikä se on ja miten sitä voi hyödyntää virtuaalitunneilla?

MyWellness on sovellus tuntien ohjaukseen ja yhteydenpitoon kuntosalien, ohjaajien ja jäsenten välillä. Sovelluksen kautta kuntokeskus voi tarjota asiakkailleen pääsyn virtuaalitunneille milloin tahansa, missä tahansa. Jäsenet pääsevät osallistumaan live- tai on-demand suosikkitunneilleen suoraan sovellukseta.

Stream on myös loistava työkalu motivoimaan jäseniä kesäkaudella tapahtuvaan kuntoiluun, kun kuntosaleilla on perinteisesti hiljaisempaa.

live stream

Ullern Trening Oslossa on tarjonnut jäsenilleen virtuaalitunnit MyWellnessin kautta. Kuntokeskus voi tehdä MyWellness-sovelluksesta omannäköisensä.

Aiheeseen liittyvä tuote
Virtuaalitunnit (STREAM)

TechnogymMywellness Pro - Virtuaalitunnit (STREAM)

Lue lisää

Miten virtuaalitunneille käy jatkossa?

Rajoitusten höllentämisestä ja tulevasta poikkeusolojen päättymisestä huolimatta on monia syitä laajentaa treenitarjontaa myös digitaalisesti. Pandemian jälkimaininkien osalta asiakkaille voi herätä kysymyksiä. Tuntuuko turvalliselta palata samaan tilaan muiden kanssa, jossa etäisyyksiä ei välttämättä pystytä pitämään? Palaavatko jäsenet samoille tunneille ja samoissa määrin, kuin ennen pandemiaa?

Virtuaalitunnit ovat voineet olla monelle se ensimmäinen kokemus kotona kuntoilusta kun salit ovat olleet kiinni. Toiset voivat suosia tätä liikuntamuotoa ja jatkaa virtuaalitunteja kotona. Jos keskus tarjoaa tunteja MyWellnessin kautta, yhä useampi jäsen on saattanut aloittaa sovelluksen käytön. Ne, jotka ovat jo testanneet sovellusta, käyttävät sovellusta todennäköisesti useammin myös jatkossa. He ovat myös saattaneet alkaa hyödyntämään sen tarjoamia ominaisuuksia enemmän kuin aikaisemmin.

mywellness

 

 

 

Lue lisää Technogym Stream-palvelusta täällä.