Artikkeli

GYMTEC ja FIBO: Butiikkistudiot ja konseptit tulevat

TekstiElisa Aunola

KuvaQicraft Sweden, Technogym

Ota meihin yhteyttä
Elisa Aunola

Elisa Aunola

Home Wellness Specialist

+358 (0)40 829 4967

Kuntokeskusalan tapahtumakevät on ollut antoisa. Sen aloitti IHRSA Pohjois-Amerikassa, josta siirryttiin ihailemaan ja ihmettelemään alan uutuuksia ja trendejä Suomen Tampereelle, Gymtec-messuille. Edukseen uudistunut tapahtuma veti sisartapahtumineen väkeä Tampereen Messuhalliin lähes 8000. Messukevään kruunasi Saksassa pidetty FIBO, jota myös alan tärkeimmäksi tapahtumaksi tituleerataan.

Technogymin CLUB 4.0 malli mahdollistaa kuntokeskukselle lisätulot

Kuntokeskusalan messuilta tultiin hakemaan piristystä itselle ja erityisesti omaan liiketoimintaan. Technogym tarjosikin tähän nälkään kattauksen uuden CLUB 4.0 ajattelumallin mukaisia boutique-konsepteja omina kokonaisuuksinaan, joista enemmän edempänä.

CLUB 4.0 Konsentiajattelun takana on tuoda loppuasiakkaille uusia treenielämyksiä lisäpalveluna, joko itsenäisinä studioina tai shop-in-shop tyyppisesti osana kuntokeskuksen palveluita. Konseptipalvelun tarjoajalle tämä mahdollistaa lisäansiot syvällisesti mietityn palvelun kautta.

Technogym club 4.0 boutique konseptit esillä Fibo 2019 messuilla

Teknologia toimii välineenä tuottaa uusia lisäarvoa kuntokeskuksessa

Teknologia on vahvasti mukana CLUB 4.0 mallissa, kuten tänä päivänä vähän jokapaikassa. Ei kuitenkaan vain sen itsensä vuoksi, vaan siksi ,että teknologialla voidaan oikeasti tuottaa lisäarvoa harjoituskokemukseen esimerkiksi siten, että laitteet tunnistavat harjoittelijan ja säätyvät itsestään tämän asetusten mukaan. Teknologian avulla saadaan myös tallennettua harjoitus myöhempää tarkastelua varten, jolloin data toimii mittarina ja motivaattorina.

BioCircuit – uuden ajan kiertoharjoittelu

Technogymin Biocircuit on uuden ajan kiertoharjoittelu konsepti, jossa harjoittelija saa omia tavoitteitaan, lähtökohtiaan ja tarpeitaan vastaavan ohjelman. Viidestä eri tyyppisestä harjoitusohjelmasta itselleen sopivan valittuaan, hän tekee alkutestin, jossa määritetään laitteiden säädöt, vastukset ja liikeradat. Ohjelma tallentuu asiakkaan tilille ja on asiakkaan käytettävissä silloin kun tämä itse haluaa harjoitella. Biocircuit mahdollistaa siis eri tavoitteilla olevien asiakkaiden harjoittelun yhdessä jokaisen omista lähtökohdista.

Harjoittelun tehokkuudesta huolehtii sisäänrakennettu ajastus, joka ohjaa asiakkaan aina seuraavalle laitteelle 30 sekunnin vaihtoajalla. Laitemäärästä riippuen kokonaisvaltainen ja monipuolinen treeni Biocircuit kiertoharjoittelussa kestää 15-28 minuuttia.

Skillathletic Training

Technogymin tieteellinen yksikkö on kehittänyt yhteistyössä huippu-urheilijoiden ja -valmentajien kanssa Skillathletic Training -konseptin, jonka tavoitteena on kehittää suorituskykyä monipuolisten harjoitusten avulla. Harjoitukset perustuvat neljään taitoon voimaan, ketteryyteen, nopeuteen ja kestävyyteen. Jokainen harjoitus voidaan suorittaa eri vaikeustasoilla, mikä mahdollistaa eri tasoisten harjoittelijoiden osallistumisen tunnille samanaikaisesti.

Skillathletic on hiit harjoittelukonsepti

Skillrun Class juoksutunnit

Skillrun on ensimmäinen juoksumatto, joka yhdistää aerobisen ja voimaharjoittelun. Skillrunin monipuoliset ominaisuudet täyttävät vaativienkin harjoittelijoiden ja urheilijoiden tarpeet. Multidrive-teknologian myötä Skillrun mahdollistaa erityyppisten harjoitusten yhdistämisen saumattomaksi kokonaisuudeksi. Omatoimisesti harjoitteleva asiakas voi hyödyntää valmiita video-ohjattuja harjoituksia interaktiiviselta Unity-näytöltä.

Skillrun tarjoaa mahdollisuuden tuottaa juoksutunteja, joissa ohjaaja muuttaa juoksumattojen kaltevuutta ja kukin asiakas valitsee itselleen sopivan vauhdin. HIIT-faneille Skillrun mahdollistaa SkillRun Bootcampin, joka yhdistää juoksua erilaisiin voimaharjoituksiin.

Skillrun juoksumatto vastaa vaativaan juoksuharjoitteluun, Skillrun class tunnit ovat suosittuja maailmalla

Skillbike class pyöräilytunnit

Skillbike on ensimmäinen sisäpyörä, jossa on maantiepyörän tuntu. Jo ensimmäisten kuukausien kokemuksella voidaan sanoa sen ihastuttaneen lajin harrastajat täysin. Hyvä ajoasento, vaihteet ja mäkinousua aidosti muistuttava vastus sekä alamäkikulma saavat niin pyöräilijän kuin triathlonistin vakuuttuneeksi.

Skillbike toimii hyvin myös ryhmäpyöräilyssä. Ohjaajan valmiiksi laatimat reitit mäkistä maastoa mukaillen sekä erityisesti Racet, kilpailut, tuovat sisäpyöräilytunneille aivan uuden kokemuksen.

spinning cycling sisäpyöräily maantiepyörän tuntu

Skillrow Class soututunnit

Skillrow tarjoaa sisäsoutukokemuksen, joka eroaa totutusta. Multidriven tuottama lisävastus tuo voimaharjoittelun osaksi cardioharjoitiusta. Soututunneilla päästään kokemaan niin ikään Race, kilpailuja, mutta myös yhdessä soutamisen tuntua. Soutulaitteet voidaan ohjelmoida virtuaalisesti yhteen niin, että soutajaryhmää vie parhaiten eteenpäin yhtenäinen rytmi. Voittajiksi ei selviydykään automaattisesti se porukka, joka soutaa kovimmin, vaan se joka soutaa parhaiten yhteen!

skillrow soutulaite technogym soututunnit soutukilpailu sisällä

Skillmill Class toiminnallisen harjoittelun tunnit

Skill-perheen ensimmäinen tulokas, rakastettu Skillmill, on sekin saanut ympärilleen tuntikonseptin. Skillmill soveltuu alkuperäisen tarkoituksensa mukaisesti parhaiten monipuolisiin HIIT-harjoituksiin, jossa hyödynnetään kaikkia laitteen haastamia taitoja: voimaa, ketteryyttä, nopeutta ja kestävyyttä.

Kaikkia Technogymin CLUB 4.0 konsepteja yhdistää se, että kukin asiakas voi itse skaalata tunnin tason, vaikka kaikki tekevät samoja asioita. Se lisää yhteisöllisyyttä ja jättää hyvän mielen kaikille! Lisää tätä, kiitos!

HIIT harjoittelu skillmill technogym

Messut on takana, nyt on toiminnan aika

Technogymin Club 4.0 mukaisia konsepteja on Euroopassa ja Amerikassa jo useita kymmeniä ja pikkuhiljaa sana kiirii myös Pohjolaan. Kevään messuilta me suomalaiset saimme tukun hyviä ideoita – nyt on toteutuksen aika. Boutique-konseptit tulevat. Vain nopeat ehtivät ensimmäiseen vaunuun.

Jos haluat olla ensimmäisessä vaunussa, ota yhteyttä Technogym-edustajaasi!

 

Lue lisää Gymtec-messuista K&F Prosta