Artikkeli

Treeni- hyvinvointitrendit vuodelle 2023

TekstiTechnogym

KuvaTechnogym

Ota meihin yhteyttä
Jarkko Mölsä

Jarkko Mölsä

Sales Manager

+358 40 5448857

Hyvinvointiin kiinnitetään yhä enemmän huomiota

Alkuvuosi on uudenvuodenlupausten aikaa ja uusien treenimuotojen sekä trendien kokeilua. Prioriteetit ja odotukset hyvinvoinnin suhteen ovat saattaneet muuttua viimeisen parin vuoden aikana ja omaan hyvinvointiin osataan kiinnittää entistäkin enemmän huomiota. Olemme koonneet tähän artikkeliin Technogymin vuodelle 2023 nostamat trendit, jotka pohjautuvat American College of Sport Medicine (ACSM) toteuttamaan tutkimukseen vuoden 2023 kuntoilumaailman tärkeimmistä trendeistä. 

Tutkimusyhtiö McKinseyn mukaan 81 prosenttia kuluttajista pitää hyvinvointia tärkeänä ja 50 prosentille se on arjen tärkein prioriteetti. Markkinoiden ennustetaan kasvavan maailmanlaajuisesti 5–10 prosenttia vuodessa. Toinen megatrendi, joka liittyy läheisesti digitaalisuuteen, on personointi. Tuotteilta ja palveluilta odotetaan yksilöllisyyttä kaikilla elämän osa-alueilla. Netflixin ja Amazonin aikanaan viitoittama tie ohjaa edelleen yrityksiä fokusoimaan kohdennettujen palvelujen ja viestinnän tarjoamisen asiakkaille.

hyvinvointitrendit 2023

Yhä useampi kuluttajista toivoo, että omat mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet jäisivät muistiin erilaisissa sovelluksissa ja palveluissa. Kuntoiluala ei ole poikkeus tähän. Tarjolla olevat teknologiat mahdollistavat runsaan datan hyödyntämisen kuntolaitteiden ja -sovellusten, älypuhelimien ja kannettavien teknologioiden yhdistettävyyden ansiosta. Mukana kulkevat laitteet ja teknologiat tarjoavat jokaiselle täysin yksilöllisen kokemuksen perustuen omiin tavoitteisiin ja mieltymyksiin.

TOP 10 globaalia hyvinvointitrendiä 2023

1. Puettavat teknologiat

Aktiivisuusrannekkeet, sykemittarit ja älykellot ovat yhä suositumpia biometristen tietojen tallentamiseen, mikä motivoi suorituskyvyn parantamisessa. Esimerkiksi Apple Watch ja monet muut puettavat teknologiat on mahdollista synkronoida kaikkiin Technogym-cardiolaitteisiin tai Mywellness-alustalle (joka on myös yhteensopiva Fitbitin, Garminin ja Polarin kanssa). Käyttäjä saa täysin yhdistetyn harjoittelukokemuksen, jossa edistymistä voi seurata Technogym-laitteilla tai jopa ulkona tehdyn treenin osalta.

2. Voimaharjoittelu vapailla painoilla

Voimaharjoittelu nousi tänä vuonna toiselle sijalle vuoden suosituimmissa kuluttajatrendeissä. Moni haluaa tehdä osan treenistään myös kotona. Kotoa löytyvä Technogym Bench-treenipenkki on tehokas ja kompakti ratkaisu salitreenin korvaamiseen kotona. Kuntokeskus voi tarjota mahdollisuuden salitreenin korvaamiseen kotona esimerkiksi kuntokeskuksen omasta sovelluksesta löytyvällä virtuaalitreenillä.

3. Voimaharjoittelu kehonpainolla 

Kehonpainoharjoittelussa hyödynnetään oman kehon painoa vastuksena ja suoritettavat liikkeet voivat olla yksinkertaisia tai monimutkaisia. Technogym App-treenisovellus tarjoaa tekoälyyn perustuvan harjoituskirjaston, joka ehdottaa omiin tarpeisiin sopivia treenejä. Kehonpainoharjoittelua voi täydentää Technogym-laitteilla.

hyvinvointitrendit 2023

4. Kunto-ohjelmat senioreille

Senioreille suunnatut kuntoiluohjelmat ovat mukava tämän vuoden trendeissä – keskiössä helppokäyttöisyys ja turvallisuus. Technogymin kiertoharjoittelukonsepti Biocircuit on ihanteellinen iäkkäämmille treenaajille suunnattu, ohjattu harjoittelumuoto. Biocircuit tarjoaa mukaansatempaavan kokemuksen, joka ei vaadi säätöjä tai odotusaikaa. Harjoitukset, kuormitus ja tahti on määritelty ja integroitu räätälöityihin ohjelmiin.

hyvinvointitrendit 2023

5. Toiminnallinen harjoittelu

Toiminnallisessa harjoittelussa treenataan samanaikaisesti voimaa, tasapainoa ja joustavuutta. Tähän tarkoitukseen soveltuvia kuntoilulaitteita on monia, kuten Kinesis tai Technogym Bench. Toiminnallista harjoittelua on helppo tehdä sekä kotona, että kuntokeskuksessa.

6. Ulkoliikunta

Ulkoilu ja ulkotreenit ovat yhä suositumpia, tuoden vaihtelua sisätiloissa tapahtuvaan liikuntaan. Ulkoliikunnan voi yhdistää sisätreeniin esimerkiksi Technogym App-treenisovelluksen avulla, joka seuraa myös ulkona tehtäviä harjoituksia.

7. High Intensity Interval Training (HIIT)

Tehokas treeni ei välttämättä vie aikaa. Yhä suosittu HIIT-treeni sisältää intervalliharjoituksia, jotka koostuvat korkean intensiteetin harjoituksista ja keskitason tai matalan intensiteetin tauoista. Tämän tyyppistä harjoittelua voi tehdä kuntokeskuksessa, kotona tai ulkona. Technogym vastaa trendiin muun muassa Skillrun Bootcamp, Skillathletic Training ja SkillX-konseptien avulla. Skill Line-laitesarjan ympärille suunnitellut konseptit ovat suosittuja suorituskyvyn maksimointia toivovien treenaajien joukossa.

8. Painonpudotukseen tähtäävä harjoittelu
Terveellisen ruokavalion pitäminen ja aktiivisena pysyminen ovat tärkeimpiä tekijöitä painonpudotuksen kannalta. Technogymin treenisovellukset tarjoavat avuksi  laajan valikoiman harjoitusvaihtoehtoja, mukaan lukien erityiset painonpudotusohjelmat. Käyttäjälle tarjotaan räätälöityjä ja henkilökohtaisia treenikokemuksia.

hyvinvointitrendit 2023

9. Kuntoilualan ammattilaisten työllistäminen

Kuluttajat osaavat arvostaa hyvinvointiin liittyvien palvelujen laatua ja ammattitaitoa. Siksi sertifioitujen terveys- ja kuntoilualan ammattilaisten palkkaamisen tärkeys tulee korostumaan. Liikunta-alan standardien tarkoituksena on taata korkeatasoinen opetus ja koulutuksen sopivuus eurooppalaiseen viitekehykseen.

10. Personal trainer

Ihmiset ymmärtävät yhä paremmin ohjaajan olennaisen oman kunnon arvioinnissa ja oikeanlaisen harjoitusohjelman määrittelyssä. Esimerkiksi Technogymin Mywellness-alustalla personal trainerit voivat hallita koko asiakkaan matkaa sekä kotona, että kuntosalilla aina ohjelman laatimisesta sen seurantaan ja tuloksiin. Toisaalta Technogym App edustaa ihanteellista ratkaisua ohjaajille, joilla ei ole Mywellness-alustaa ja jotka haluavat tarjota asiakkailleen laajan valikoiman on-demand-harjoittelukokemuksia.