Artikkeli

Soutu on uusi spinning

TekstiNorberto Lacourt – Qicraft Sweden, Technogym

KuvaQicraft Sweden, Technogym

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

Spinning tai sisäpyöräilytunnit muistuttavat yhä enenevässä määrin discoa. Musiikki ja hyvä meininki rytmittävät terveystietoisten ihmisten viikonloppua ja arkea. 

Vertaus ei ole kovin kaukaa haettu, kun kuntokeskusalalla joudutaan, tai saadaan, tuottaa elämyksiä asiakkaiden viihdyttämiseksi. Pyöräily on suosittua, mutta se on jo kovin koettua.. Jotain uutta aletaan pian kaivata – olisiko se soutu?

Engine Room – Powered by Technogym

Vuonna 2018 Iso-Britanniaan avattiin ensimmäinen soutustudio, Engine Room. Se on Personal Trainer Chris Heronsin ja olympiasoutaja Matt Tarrantin taidonnäyte, joka on lunastanut paikkansa butiikkistudiogenressä. Ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö näkisi pian yhä enemmän soutuusstudioita markkinoilla.

Jo vuonna 2018 ennustimme, että yksi suurimmista suuntauksista vuonna 2019 olisi soutustudiot tai HIIT-klubit, joissa soutu on keskeinen työkalu. Olimme osittain oikeassa. Useat soutuun profiloituneet toimijat ovat vakiinnuttaneet asemansa ja tiedämme, että enemmän on meneillään. Uskallamme sanoa, että vuosi 2020 on soutuvuosi huolimatta juoksustudioiden ja pyörästudioiden suosion eksponentiaalisesta noususta.

Soutu butiikkistudioiden keskiössä

Studiot, kuten Metabolic London, Acid Training Tukholmassa ja Crew Rowhouse Kanadassa, on jo perustettu omille markkina-alueilleen. Juuri tämäntyyppiset HIIT-konseptit butiikkistudioissa on tasoittanut tietä soudulle, sillä soutuharjoittelu on näiden liiketoiminnassa tärkeä osa.

Row House New Yorkissa on yksi ensimmäisistä puhtaasti soutuun keskittyneistä studioista ja se on toiminut parin vuoden ajan.

CrossFitin merkitys soudun nostajana on ollut merkittävä, kuten myös ylipäätään HIIT-harjoittelun ja butiikkistudioiden uranuurtajana. Vaikka Crossfitin juuret ulottuvat peräti 90-luvulle, kesti kuitenkin vuoteen 2011, ennen kuin Crossfit oli kaikkien huulilla Ruotsissa. Suomessa tätäkin myöhemmin.

Vuonna 2012 kaikki alkoivat puhua Soulcycle– ja Orangetheory Fitness -ilmiöistä. Kunnes vuosina 2013-2015, kuntokeskusalalla alettiin ymmärtää elämyksellisyyden tarve ja toteuttaa butiikkistudioita.

Vuosina 2016-2017 kasvoi Barry’s Bootcamp ja vuonna 2018 nousi paljon erilaisia ​​”Barry’s kopioita”, joilla oli hiema erilainen painotus, esimerkiksi nyrkkeily. Silloin myös Rumble näki päivänvalon.

Rehellisesti, kuinka hauskaa voi olla ”vain soutaa” 45 minuuttia?

Todella hauskaa, koska nykypäivän digitaalinen muutos ja teknologinen kehitys mahdollistavat kokonaisvaltaisen kokemuksen luomisen, jota ei ole aiemmin nähty.

Juuri kaikki tämä tekee Engine Roomista todella vetävän. He ovat onnistuneet yhdistämään lajiharjoittelun ja Technogymin uusimman taitotaidon. Tyylikkäällä sisustuksella, hyvällä äänentoistolla, valaistuksella, upeilla valmentajilla ja saumattomalla digitaalisella kokemuksella, joka laajentaa kokemusta studion seinien ulkopuolelle.

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLROW soutulaite

TechnogymSKILL LINE - SKILLROW soutulaite

Lue lisää

Tuleeko soutustudioista seuraava ”must-have”?

On liian aikaista sanoa, tulevatko soutustudiot lyömään läpi isosti, mutta yksi asia on varma: tulee myös epäonnistumisia. Näin on aina trendeissä, koska liian monet tuntevat olevansa motivoituneita toteuttamaan unelmansa ja uskovat pystyvänsä tekemään sillä bisnestä.

Liikunta-alan yrityksen johtaminen vaatii kuitenkin tietoa, pitkäjänteisyyttä ja hyvin harkittuja liiketoimintamalleja. Tie on pitkä ja mutkainenkin.

Haluatko tietää enemmän ja keskustella kanssamme, mitä kannattavan liikuntayrityksen johtaminen vaatii? Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme kaikessa, joka liittyy liikunta-alan  tulokselliseen liiketoimintaan.