Artikkeli

Miksi HIIT-harjoittelu (high intensity interval training) kannattaa?

KuvaTechnogym

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

HIIT-harjoittelu  – Intensiivistä ja tehokasta treeniä

Huippusuosion saavuttanut korkean intensiteetin intervalliharjoittelu (HIIT) on tullut rytinällä treenimaailmaan viimeisen parin vuoden aikana. Monet muut harjoittelumuodot kuten CrossFit, kiertoharjoittelu ja sisäjuoksu perustuvat usein HIIT:iin. Pohjimmiltaan HIIT on intensiivistä intervalliharjoittelua. HIIT-harjoittelu kannattaa ottaa osaksi omaa arkea, sillä se tarjoaa hyvää haastetta sydämelle, keuhkoille ja lihaksille.

Technogym power pack
Aiheeseen liittyvä tuote
Power pack – kotikuntoilusetti

TechnogymFree weights - Power pack – kotikuntoilusetti

Lue lisää

HIIT-harjoittelun suosio

Miksi HIIT:istä on tullut niin suosittu treenimuoto? Yhtenä syynä on varmasti kiireinen elämänrytmi, jossa voi olla haasteita löytää riittävästi aikaa liikunnalle. Jos liikuntaan on haastavaa löytää aikaa, tulisi harjoittelun olla tehokasta kuin vain mahdollista. Korkean intensiteetin vuoksi HIIT-treenit ovatkin yleensä lyhyempiä kuin perinteiset harjoitteluohjelmat. Näin treenistä saa parhaan tehon irti, vaikka sen kesto olisikin vain 30-45 minuuttia.

HIIT-harjoittelu säästää aikaa

Uusien tutkimusten mukaan lyhyemmällä, mutta intensiivisemmällä treenillä voi usein olla parempi vaikutus kuin perinteisellä matalamman intensiteetin harjoituksella. Lyhyemmät harjoitukset antavat liikuntaharrastajalle myös paremman mahdollisuuden löytää arjestaan sopiva ajankohta tärkeälle treenille.

Skillmill-tunti
Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLMILL Class

TechnogymRyhmäliikunta - SKILLMILL Class

Lue lisää

Onko HIIT-harjoittelussa riskejä?

Kuten muussakin elämässä, ”vähän kaikkea” on hyvä ohje myös liikunnan harrastamista ajatellen. On hyvä muistaa, että monipuolinen harjoittelu lisää kehon hyvinvointia. Aloittelijoille on kuitenkin viisasta lisätä harjoittelua vähitellen ja antaa lihaksille ja nivelille aikaa sopeutua kuormitukseen. Näin minimoidaan loukkaantumisriski.

Teambeats-tunti
Aiheeseen liittyvä tuote

Technogym

Lue lisää