Artikkeli

Millainen on kuntoutuslaitoksen tai fysioterapiayksikön kuntosali?

KuvaQicraft Finland, Qicraft Sweden

Ota meihin yhteyttä
Tiina Taivainen

Tiina Taivainen

Health Specialist

+358 40 7090 505

Monipuolista ja turvallista harjoittelua

Terveydenhoidon ja hyvinvointipalveluiden yhteyteen liittyy usein kuntosali, jolla voidaan tukea kuntoutettavien tai fysioterapian asiakkaiden hoitoa. Liikunta on paras lääke, kun keho on siinä kunnossa, että liikuntaa on turvallista harrastaa. Ammattitaitoisten kuntouttajien ohjauksessa liikunta on turvallista ja helppoa aloittaa, varsinkin, jos harjoittelupuitteet ovat kohdallaan.

Olemme tähän artikkeliin koonneet ideoita kuntoutuslaitoksen tai fysioterapiayksikön erikokoisten kuntosalien toteutukseen. Tila voi olla esimerkiksi 30 m2 kokoinen kuntoutustila vastaanoton yhteydessä tai erillinen 100-200 m2 kuntosali.

fysioterapian kuntosali

 

Millaisia laitteita kuntoutuslaitoksen kuntosalilta tulisi löytyä?

Kuntoutuslaitoksen kuntosalin laitekannan määrittää ensisijaisesti asiakaskunta ja tilan koko, mutta jonkinlaisia yleisiä suosituksia voidaan tehdä.

Kuntouttajan työssä tärkeintä on usein asiakkaan alavartalon vahvistaminen, toiminnallisuus (tasapaino, koordinaatio) ja kardiovaskulaarinen kunto. Näihin tarpeisiin vastaa hyvin Leg Press jalkaprässi alavartalon vahvistamiseen, Kinesis One toiminnallisen harjoittelun monipuoliseen ja turvalliseen toteutukseen sekä Excite Live-cardiolaitesarja.

Kuntoutustilan koosta ja asiakkaiden määrästä ja erityistarpeista riippuen olennaisia cardiolaitteita ovat juoksu-/kävelymatto ja pystymallinen kuntopyörä sekä selkänojallinen kuntopyörä, Kinesis One, Leg Press sekä Ercolina Rehab pystytalja.

Kuntoutuslaitoksen keskisuuri kuntosali

Fysioterapian kuntosali Technogym

Keskisuuri kuntosali (100 m2) fysioterapiavastaanoton yhteydessä voisi näyttää esimerkiksi tältä. Laitevalinnoissa on huomioitu toiminnallisuus, alakehon vahvistaminen sekä kardiovaskulaarinen harjoittelu.

Kuntoutustila fysioterapiavastaanoton yhteydessä

fysioterapian kuntosali pieni

Tässä esimerkki, miten fysioterapiavastaanoton yhteyteen saadaan pieneenkin tilaan (30 m2) monipuolinen harjoitustila. Juoksu-/kävelymatto kardiovaskulaariseen harjoitteluun sekä Kinesis One monipuoliseen toiminnallisuuden kehittämiseen.

 

Muut kuin kuntoutustarpeessa olevat asiakkaat muuttavat laitevalintoja

Tilanne muuttuu olennaisesti mikäli fysioterapiasalilla käy myös kuntoilijoita, joilla ei ole kuntoutustarvetta. Siksi halutun asiakaskannan läpikäynti ennen laitevalintojen tekemistä on ensisijaisen tärkeää.

Eniten laitevalintoihin vaikuttavat aina palveltavien asiakkaiden tarpeet. Lopullinen suositeltu ratkaisu perustuu aina näihin.

Joachim Bartholdi, Qicraft Finland

kuntoutus

Tarvitsetko apua fysioterapian tai kuntoutuslaitoksen kuntosalin suunnittelussa?

Voimme auttaa sinua seuraavissa asioissa:

  • Auttaa kokoamaan tarpeeseesi sopivan, parhaiten asiakaskuntaasi palvelevan laitekokonaisuuden
  • Osallistua liiketoimintasuunnitelman kehittämiseen (kohderyhmät, hinnoittelustrategia, konsepti- ja markkinointisuunnitelma jne.)
  • Tilasuunnittelu ja laitesijoittelu
  • Laitteiden asennuspalvelu ja ylläpitohuolto
  • Laitteiden rahoitus
  • Digitaalisten palveluiden integrointi palveluun