Referenssit Terveydenhuolto

Kuntoutusteknologia toi ratkaisun tuleviin haasteisiin

KuvaTonje Lien Wold

Ota meihin yhteyttä
Tiina Taivainen

Tiina Taivainen

Health Specialist

+358 40 7090 505

Kuntoutusteknologia auttoi valmistautumaan tulevaisuuden haasteisiin

Terveydenhoidon henkilöstön saatavuus voi tulevaisuudessa asettaa haasteita tehokkaalle ja laadukkaalle kuntoutustoiminnalle. Miten tähän haasteeseen voisi valmistautua jo nyt? Kuntoutukseen erikoistunut yritys valitsi digitaalisuutta ja tekoälyä hyödyntävän kuntosalilaitesarjan ja treenikonseptin Technogymiltä. Biocircuit-kiertoharjoittelukonsepti auttaa yritystä pysymään kehityksen kärjessä.

Vikersund Bad Rehabiliteringssenter AS on Norjan suurin ja vanhin yksityisomistuksessa oleva kuntoutuskeskus, joka on erikoistunut muun muassa ortopediaan, reumatologiaan, neurologiaan sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon. Yrityksen tavoitteena on olla aikaansa edellä kuntoutuspalveluiden suhteen ja tarjota asiakkailleen uusimmat ja tehokkaimmat ratkaisut kuntoutumiseen. Yritys päätti uudistaa toimintaansa Biocircuit-kiertoharjoittelukonseptin avulla, joka tehostaa muun muassa fysioterapeuttien ajankäyttöä.

kuntoutusteknologia biocircuit

Hyötyinä ajansäästö ja matalammat henkilöstökustannukset

Aiheeseen liittyvä tuote
BIOCIRCUIT kiertoharjoittelu

TechnogymBIOCIRCUIT - BIOCIRCUIT kiertoharjoittelu

Lue lisää

Vikersund Badissa kiinnostuttiin Technogymin Biocircuit-konseptista sen uudenlaisen teknologian ansiosta. Digitaalisuutta hyödyntävä harjoittelumuoto voidaan räätälöidä erilaisten asiakkaiden tarpeiden mukaan. Asiakkaat suorittavat ensimmäisen harjoituksen yhdessä fysioterapeutin kanssa ja harjoituksen aikana määritellään omien tavoitteiden ja liikeratojen mukaiset asetukset sekä säädöt. Alussa tehdään myös voimatesti ja tulokset kirjataan ylös. Seuraavalla harjoituskierroksella kaikki asetukset säätyvät automaattisesti, käyttäjän omien testitulosten mukaan. Kaikki testikierroksella havaitut mahdolliset ongelmat tai muut liikeratojen laajuutta rajoittavat tekijät otetaan huomioon.

”On ajan hukkaa käyttää ammattitaitoisten ja kokeneiden fysioterapeuttien aikaa kuntosalilaitteiden istuinten tai painopakan säätämiseen. Biocircuit-konsepti vie vähemmän resursseja kuntosalin puolella. Henkilökuntamme voi nyt keskittyä tarjoamaan potilaille parempia kuntoutuspalveluita muilla osa-alueilla, kun kuntosaliharjoittelua ei ole enää tarpeen seurata vierestä.”

Rune Stangorjert-Eger, Vikersund Bad Rehabiliteringssenterin laatupäällikkö

Asiakkaiden itsenäinen harjoittelu lisääntyi

Vikersund Badissa oli tunnistettu haaste asiakkaiden halukkuudessa itsenäiseen harjoitteluun. Uuden Biocircuit-konseptin myötä tämä on muuttunut ja asiakkaat ovat motivoituneempia omatoimiseen harjoitteluun.

 ”Kuntoutusteknologian tehokkuus on tärkeää, mutta vielä merkittävämpää on potilaiden innostuminen itsenäisestä harjoittelusta. Asiakkaamme suorittavat nykyään harjoituksiaan yhä useammin omatoimisesti ja he myös harjoittelevat enemmän. Tämä on mahdollistanut meille useamman asiakasryhmän palvelemisen samanaikaisesti,” kertoo laatupäällikkö Rune Stangoert-Eger.

kuntoutusteknologia fysioterapian kuntosalilla

Jalkaprässi on yksi kuntoutustoiminnan tärkeimmistä laitteista; automaattisesti säätyvä Biostrength Leg Press tuo lisää turvallisuutta harjoitukseen. Kuva: Tonje Lien Wold

Aiheeseen liittyvä tuote
Biostrength

TechnogymBiostrength - Biostrength

Lue lisää

Kuntosaliharjoitteluohjelma perustuu asiakkaan sen hetkisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin kuntoutumisen suhteen. Kaikilta työntekijöiltä ei enää vaadita yhtä suurta asiantuntemusta harjoitusohjelmien laatimisesta, sillä kaikki on saatavilla digitaalisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen yrityksen työntekijä voi viedä asiakkaan kuntosalitiloihin ja opastaa alkuun kuntosaliharjoittelussa, kun käytössä on Biocircuit-konsepti.

“Biocircuit-konseptin laitteissa kaikki asetukset ja säädöt on jo ennalta mukautettu yksilöllisesti jokaisen asiakkaan mukaan. Asiakkaalle tämä näyttäytyy turvallisena ja sujuvana harjoittelukokemuksena, jossa ei tarvitsee jännittää tekevänsä virheitä. Hyvä käyttökokemus lisää treenikertojen määrää. Järjestelmän digitaalisen teknologian aniosta myös fysioterapeuteilla on aina yleiskuva asiakkaiden harjoittelusta ja sen kulusta. Asiakkaan ohjaus onnistuu kätevästi treenien jälkeen.”

Rune Stangorjert-Eger
Laatupäällikkö
Lue Lisää
kuntoutusteknologia fysioterapian kuntosali

Harjoitusohjelmien laaja valikoima yllätti

Biocircuit-harjoittelussa voi valita usean ohjelman välillä. Vikersund Badissa useimmiten hyödynnetty ohjelma on eksentrinen ylikuormitus, jossa liikkeen jarruttavaan vaiheeseen lisätään kuormaa. Tämä tekee harjoituksesta hellävaraisempaa, mutta silti tehokasta. Valittavana on myös monia muita vaihtoehtoisia ohjelmia, esimerkiksi lihaskestävyyttä tai kuormituksen keventämistä eksentrisessä vaiheessa stimuloivat ohjelmat. Kyseinen ohjelma sopii hyvin johdannoksi voima- ja liikeharjoitteluun.

kuntoutusteknologia fysioterapian kuntosalilla

Kuntoutuksen jälkeinen harjoittelu jatkuu samoissa tiloissa

Vikersund Badin asiakkaat voivat halutessaan jatkaa harjoittelua yrityksen omistamassa Delta Training Center-kuntokeskuksessa, josta voi ostaa kuntosalijäsenyyden. Budjettien ollessa tiukilla yksityisten asiakkaiden tuoma tulovirta antaa yritykselle mahdollisuuden parantaa palveluitaan. Kuntokeskuksen läheisyys kannustaa samalla asiakkaita jatkamaan kuntoilua kuntoutusjakson jälkeen. Treeni tutussa ja turvalliseksi todetussa paikassa motivoi pitämään harjoittelun säännöllisenä pidemmällä tähtäimellä.

Uusimpaan teknologiaan kannattaa panostaa jo nyt

Kuntosalilaitteiden ja treenikonseptien lisäksi Vikersund Bad hyödyntää digitaalisia ratkaisuja myös muissa toiminnoissaan. Käytössä ovat myös kuntoutusrobotit ja kaupallinen peliteknologia valmiiden ohjelmistojen kuten Switchin, Xboxin ja pelien muodossa. Pelillistäminen toimii työkaluna liikkeen luomisessa ja Biocircuit-konseptissa käytettävä Biostrength-laitesarja tukee tätä ajatusta, sillä laitteiden näyttö ohjaa liikkeiden suorituksessa.

Miksi Technogym?

Vikersund Bad Rehabiliteringssenter on luottanut Technogymin laitteisiin jo vuodesta 2008 lähtien:

”Mielestäni Technogym on kehityksen kärjessä ja laadukkaat laitteet vastaavat toimintamme tarpeisiin. Maahantuojana Qicraft on meille hyvä kumppani, jolta saamme aina neuvoja ja apua myös toimintamme kehittämiseen. Kyse ei ole pelkästä tuotemyynnistä, vaan tunnemme tulleemme kuulluksi,” tarkentaa Rune Stangojert-Eger.