Referenssit - Yritykset

Hyvinvointipalvelut työpaikan kuntosalin ohessa on kannattava investointi

KuvaTonje Lien Wold

Kokonaisvaltaista työhyvinvointia kuntosali- ja aktivointipalveluilla

Työntekijöiden terveyden ja liikunnan tukeminen on yhä useamman yrityksen agendalla. Työpaikan hyvinvointipalvelut ovat yksi tapa kannustaa työntekijöitä liikkumaan enemmän. Haasteena on kuitenkin se, miten työntekijät saadaan aktiivisesti hyödyntämään työnpaikan kuntosalia? Co-working tiloja tarjoava norjalainen Spaces on oppikirjaesimerkki hyvin toteutetusta aktivointiratkaisusta.

Olsossa sijaitseva co-working tila Spaces on yksi Norjan kunnianhimoisimmista jälleenrakennusprojekteista. Teolliseen tyyliin sisustetut tilat ovat houkutelleet monia innovatiivisia yrityksiä vuokraamaan tarjoamaan työskentelytiloja henkilöstölleen. Ympäristö on omiaan innostamaan luovaan työhön, mutta täällä työn ei kuitenkaan tarvitse polttaa tekijäänsä loppuun.  Vuokralaisten palvelupalvelupakettiin kuuluvat sekä terveys- että kuntoilupalvelut suoraan alan ammattilaisilta. Palvelujen avulla halutaan tukea työntekijöiden aktiivisuutta ja työssä jaksamista.

Norjalainen Spaces tuo asiakkailleen hyvinvointia yhdessä työpaikan kuntosalin ja terveyspalveluiden avulla.

Spaces on Norjalainen co-working tila, jonka yhdeksänkerroksinen rakennus toimii työtiloina monille Norjan innovatiivisimmista yrityksistä.

Luo työpaikalle kuntosali, joka motivoi treenaamaan

Global operation project manager Nada Saien mukaan hyvinvointipalveluja myös käytetään aktiivisesti Spaces Works Oslossa. Hyvinvointiin panostamisen kasvava trendi näkyy vuokralaisten toiminnassa vahvasti. Näin ei kuitenkaan ole aina ollut.

Eräässä Spacesin Oslon toimipisteessä kuntosali oli jo olemassa, mutta sitä ei juurikaan käytetty. Neda Saien mukaan heiltä puuttui kuntosalin toiminnasta vastaava henkilö, joka olisi ottanut kuntoilutilan vastuulleen ja varmistanut sekä laitteiden toimivuuden, että käyttöasteesta huolehtimisen.

Kenelle kuntosali pitäisi luoda?

”Sitoutuneimmat kuntoilijat käyttävät lähes aina olemassa olevia hyvinvointipalveluja. Hyvinvointiratkaisut on rakennettava kuitenkin siten, että ne aktiivisten lisäksi kannustavat ja motivoivat mukaan myös liikunnallisesti passiivisempia työntekijöitä. Tämän ryhmän aktivointi on myös taloudellisesti järkevää, puhumattakaan heidän terveytensä tukemisesta parantuneitten elämäntapojen kautta. Luomalla innostavan ja aktiiviseen arkeen ohjaavan ympäristön, saa investoinnin moninkertaisena takaisin”, Joachim Bartholdi, Qicraft Finland.

Spaces tarttui tähän haasteeseen yhdessä Qicraft Norwayn ja fysioterapia- ja personal trainer-palveluita tarjoavan House of Healthin kanssa. Yhteistyön tuloksena syntynyt Technogym-laitteilla varustettu kuntosali sekä työpaikan hyvinvointipalvelut ovat nyt co-working tilojen suosituimpia palveluita. House of Healthin omistaja ja fysioterapeutti Gregory Litsos otti päävastuun Spacesin treeni- ja terveysratkaisujen kehittämisestä, sillä hän halusi työskennellä nimenomaan Technogym-kuntoiluratkaisujen kanssa.

 

Technogym – parhaat ratkaisut

“Technogymillä on mielestäni markkinoiden parhaat treeniratkaisut, sekä laadun että toiminnallisuuksien suhteen. Niihin investoiminen kannattaa, sillä laitteet kestävät aikaa. Laiteratkaisujen liskäksi kannattaa kuitenkin panostaa myös aktivointipalveluihin, jotta kuntosalin käyttöaste pysyy korkeana.”

Gregory Litsos
Omistaja ja fysioterapeutti, House of Health

Työntekijät ovat yrityksen arvokkain resurssi

Työntekijät ovat yrityksen merkittävin voimavara – siksi heihin kannattaa panostaa. Laadukkaan työpaikan kuntosalin toteuttamisen lisäksi yrityksen kannattaa varmistaa investoinnin kannattavuus myös pitkällä juoksulla. Työpaikan hyvinvointipalvelut ohjattuine liikuntatunteineen on yksi tapa varmistaa työntekijöiden sitoutuminen oman terveytensä parantamiseen, sillä moni aloitteleva liikkuva kaipaa säännöllistä ohjausta ja tukea.

Spaces co-working tilojen kuntosali ja hyvinvointipalvelut rakennettiin yhteistyössä Qicraft Norwayn ja House of Helthin kanssa.

Spaces co-working tilojen kuntosali ja hyvinvointipalvelut rakennettiin yhteistyössä Qicraft Norwayn ja House of Helthin kanssa. Kuvassa Gregory Litsos, House of Health, Henrik Geelmuyden, Qicraft Norway AS ja Nada Saie, Spaces Works.

House of Healthin omistaja ja fysioterapeutti Gregory Litsos on kokonaisvaltaisen lähestymistavan kannattaja, joka uskoo vahvasti liikunnan, ruokavalion ja terveyden liittyvän kiinteästi yksilön hyvinvointiin.

Spaces Worksin tavoitteena on houkutella tiloihinsa parhaita yrityksiä ja luoda monipuolista osaamista, joka tarjoaisi synergiaetuja niin yksilöille kuin yrityksillekin. Siksi kaikki toteutukset Spacesissa ovat huolellisen harkinnan lopputulosta. Sekä he että me House of Healthiläiset arvostamme laatua, joten oli itsestään selvää, että myös kuntoiluratkaisujen tulee vastata laatuvaatimuksiimme”, Gregory Litsos, omistaja ja fysioterapeutti.

Gregory muistuttaa, että työntekijät viettävät yli puolet päivästä työnantajan tiloissa. Miksi heidän pitäisi mennä ulos kuntoilemaan tai käyttämään terveydenhuollon palveluita, kun yritys pystyy helpottaa heidän arkeaan? Spacesin Neda Saie kertoo kuntoilutilojen olevan käytössä koko päivän ajan ja siitä on tullut myös matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa käydään keskusteluja eri osastojen ja yritysten työntekijöiden välillä.

Qicraft – lisäarvoa palveluista – Corp

“Yhdessä Qicraftin ja House of Healthin kanssa olemme onnistuneet tuottamaan lisäarvoa tarjoamistamme palveluista. Kuntoilu- ja terveyspalveluidemme kysyntä kasvaa jatkuvasti. Tiloissa työskentelevät hyödyntävät palveluitamme jatkuvasti.”

Neda Saie
Global operation project manager IWG PLC, SPACES WORKS OSLO

Investoi ratkaisuihin, joiden avulla teet tulosta

Kuten muutkin yritykset, Spaces pyrkii toimimaan mahdollisimman kannattavasti ilman tarpeettomia käyttökustannuksia. Lisäksi he ovat sitoutuneet maksimoimaan sekä tilankäyttöä, että tarjoamaan palveluita, jotka tuottavat eniten hyötyä sekä heille itselleen että vuokralaisille. Uusissa tiloissa ei ollut alun perin sopivaa tilaa kuntosalille, mutta pienen pohdinnan jälkeen päädyttiin muuntamaan kellarissa sijaitseva entinen pommisuoja kuntoilukäyttöön. Luovien ratkaisujen avulla tämä onnistui ja lopputuloksena oli toimiva ja tehokas kuntosali, jossa House of Healthin henkilökunta tarjoaa Personal trainer-palveluja pitkin päivää. Kuntosalin vieressä oleva huone muutettiin erilliseksi fysioterapiaklinikaksi, kun huomattiin että tila jäisi muutoin kokonaan ilman käyttöä.

Monesti tilaa kuntoilupaikalle voi löytyä yllättävistäkin paikoista, kun suunnitteluun lisätään ripaus mielikuvitusta. Kun tahtoa löytyy, löytyvät myös jokaiseen tilaan ja tarpeeseen sopivat ratkaisutkin. 

Haluaisitko keskustella aktivointiratkaisuista työntekijöillesi? Tutustu Qicraftin yritysratkaisuihin ja palveluihin ja ota meihin yhteyttä, niin luodaan yrityksesi tarpeisiisi sopiva ratkaisu yhdessä.