Mitä vuosi 2021 tuo liikunta-alalle?
Vuonna 2021 treeni- ja hyvinvointitrendit keskittyvät hyvinvoinnin lisäämisen ja digitaalisuuden ympärille. Myös Technogym alan johtavana toimijana on nostanut nämä asiat tuotekehityksensä kärkeen.
Kulunut vuosi on tuonut erityisen paljon muutoksia ihmisten liikuntakäyttäytymiseen. Harjoittelu on siirtynyt osittain tai jopa kokonaan kuntosaleilta koteihin ja ulkoliikuntapaikoille. Ihmiset ovat löytäneet digitaaliset palvelut, joiden kautta he ovat harjoiteluaan edistäneet. Vuonna 2021 ihmiset ovat edelleen avoimia uusille tavoille liikkua ja pitää huolta itsestään.
Olemme tähän artikkeliin koonneet kansainvälisen järjestön ISPO.com näkemyksiä sekä toukokuussa 2020 tehdyn ”Fitness under Corona” tutkimuksen tuloksia, joista myös vuoden 2021 treeni- ja hyvinvointitrendit tulevat saamaan vaikutteita.
1. Kuntosalien kannattaa edelleen kiinnittää huomiota hygieniaan
Korona vaikuttaa edelleen ihmisten vaatimuksiin korkeasta hygieniatasosta kuntosalilla. Monet ovat kuluneen vuoden aikana pitäneet kuntoaan yllä ulkoliikunnalla sekä online-treeneillä. 73% kyselyyn vastanneista sanoivat jatkavansa harjoittelua näin ainakin osittain, vaikka palattaisiin takaisin ”normaaliin”.
Vaikka suurin osa kuntoilijoista haluaa edelleen harjoitella kuntosaleilla, heillekin terveys ja turvallisuus on tärkeää. Siten ihmisten olo kuntosaleilla on tehtävä turvalliseksi korkeiden hygieniastandardien kautta. Treeni- ja hyvinvointitrendit 2021 asettavat vaatimuksen hygienialle ja puhtaudelle kaikkialla yleisissä tiloissa.
Laitteiden osalta puhtaanapito ja hyvä hygienia tarkoittaa, että laitteet puhdistetaan päivittäin (ja päivän aikana) puhdistusaineella. Erityisesti ne kohdat, joihin ihmiset koskevat kuten käsikahvat, napit ja näytöt.
Päivittäinen puhdistaminen poistaa lian, virukset ja bakteerit, mutta ei tapa niitä. Siksi desinfiointi on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin.
Täältä voit lukea tarkemmin Technogym-laitteiden oikeaoppimisesta puhdistamisesta ja ylläpidosta:
photo by: Max van den Oetelaar.
2. Hyvinvoinnin merkitys kasvaa
Korona on nostanut terveyden ja hyvinvoinnin merkityksen ennätyksellisen korkealle, mikä sinänsä tukee liikunta-alaa. Liikuttamalla ihmisiä voimme tukea heidän hyvinvointiaan ja auttaa heitä parantamaan immuniteettiaan ja puolustautumaan erilaisilta sairauksilta. Suosittelemme, että kuntosalit nostavat viestinnässään entistä vahvemmin esiin liikunnan merkityksen osana terveyden ylläpidon merkitystä.
Technogymille on aina olut tärkeää tarjota työkaluja, jotka tukevat kokonaisvaltaista otetta ihmisen hyvinvointiin. Technogym Mywellness-palvelun avulla voidaan analysoida ihmisen kehon hyvinvointia ja seurata kehonkoostumuksen muutoksia. Kaikki kehonkoostumusmittausten tulokset tallentuvat yhteen paikkaan, mikä tekee seurannasta helppoa ja selkeää hyvinvoinnin ammattilaiselle kuten personal trainerille. Ihmiselle itselleen seurata tuo motivaatiota ja tavoitteellisuutta hyvinvoinnin parantamiseen.
Kun kuntosalilla on käytössään Mywellness PROFILE, se voi tallentaa asiakkaan terveystietoja sähköiseen muotoon ja hyödyntää tietoja kehittymisen seurannassa sekä harjoitteluohjelman luomisessa, kun tiedot asiakkaan lääkityksestä, vammoista ja muista terveyshaasteista on tallennettu Mywellness-sovellukseen
3. Mielen ja kehon hyvinvointi
Jooga, pilates and mindfulness harjoittelu on ollut trendi jo pitkään, ja viime aikoina sen suosio on kasvanut entisestään. Tähän vaikuttaa varmasti lisääntynyt ahdistus ja stressi omasta ja perheen terveydestä, taloudesta ja tulevaisuudesta. Ihmiset tarvitsevat nyt entistä enemmän mielen hyvinvointia. Siksi on entistä tärkeämpää, että kuntokeskukset voivat tarjota palveluita myös tälle saralle.
Mikäli kuntokeskuksella ei ole omia resursseja tai tiloja jooga- ja pilatestuntien järjestämiseen, Technogymin laadukas virtuaalinen harjoituskirjasto, joka sisältää mm. kymmeniä ohjattuja jooga- ja pilatestunteja, on valjastettavissa kuntosalin asiakkaiden käyttöön Mywellness sovelluksen kautta.
Kuntokeskuksen asiakas pääsee käyttämään jooga- ja pilatestunteja oman puhelimensa kautta kotona tai kuntosalin tiloissa, tai missä hän ikinä onkaan. Kuntokeskus voi tuottaa myös omia virtuaalituntejaan asiakkaiden saataville Mywellness-sovelluksen kautta ja täten luoda itselleen uusia myynnin mahdollisuuksia.
4. Tutut elementit yhdistyvät uusiksi harjoitusmuodoiksi
Liikunta-alalle syntyy jatkuvasti uusia harjoitusmuotoja, jotka yhdistävät elementtejä olemassa olevista harrastuksista. Treeni- ja hyvinvointitrendit syntyvät olemassa olevan päälle samalla tuttuja asioita uudistaen.
Esimerkkejä tällaisista ovat sampanja-joogat ja Glid Fit, jossa harjoitetaan lihaskuntoa ja tasapainoa vedessä SUP-laudan päällä. Kuntokeskukset, jotka tarjoavat erilaisia harjoitusmuotoja, esimerkiksi pop-up tyylillä, saavat ihmiset innostumaan harjoittelusta uudella tavalla. Uutuuden nälkäisiä kuluttajia on aina, ja nämä vetävät mukanaan suuret massat, kun konsepti osuu kohdalleen.
Eräs tapa tarjota uusia kokemuksia on luoda pieniä erikoistuneita studioita tai alueita kuntokeskuksen tiloihin. Uudenlaiset konseptit vaikuttavat positiivisesti asiakkaan kokemukseen ja parhaimmillaan asiakasmääriin. Lasiseinin muusta kuntosalista erotetut studiot tai avoimet studioalueet saavat ”perinteisellä” puolella harjoittelevat ihmiset kiinnostumaan studion tarjonnasta.
Jos kaipaat apua kuntokeskuksen tilojen suunnitteluun, autamme mielellämme. Lue lisää oheisesta artikkelista.
5. Kohdennettua harjoittelua riskiryhmille ja senioreille
Viimeinen vuosi on osoittanut, että riskiryhmiin kuuluvat ja iäkkäät asiakkaat tarvitsevat erityistä huomiointia kuntosalilla. Tarve heille kohdennetulle tarjonnalle tulee korostumaan vuonna 2021. Huomioiminen voi tarkoittaa pienryhmäharjoittelumahdollisuuksien kasvattamista tai digitaalisten harjoitusmuotojen käyttöönottoa.
Iäkkäämpien ja muuten riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden on pystyttävä harjoittelemaan turvallisesti, ja samalla tuloksellisesti. On tärkeää, että harjoittelun edistymistä voi seurata, sillä se lisää motivaatiota jatkaa harjoittelua.
Siksi Technogymin Biocircuit sopii tälle kohderyhmälle täydellisesti. Biocircuitin harjoitusohjelmat auttavat asiakasta saavuttamaan tulokset tehokkaasti. Asiakkaalla on oma, henkilökohtaisesti räätälöity harjoitusohjelma, joka säätyy laitteisiin automaattisesti. Näyttö ohjaa asiakasta suorittamaan liikkeet oikein. Siksi Biocircuitin kanssa harjoittelu on asiakkaalle turvallista ja helppoa.
6. Harjoittelun reviivi laajenee – digitaalisuus auttaa pysymään asiakkaiden mukana
Ulkona liikkuminen on viimeisen vuoden aikana noussut aiempaa tärkeää asemaan. Sen lisäksi, että ulkona lenkkeillään, myös lihaskuntoharjoittelu on siirtynyt monella ulkoliikuntapaikoille, puistoihin ja kuntosalien piha-alueille. Tämä trendi tulee varmasti jatkumaan. Harjoittelusta on tullut entistä moniulotteisempaa ja siksi myös kuntosalien on pystyttävä siirtymään sinne, missä asiakkaat ovat.
Digitaaliset ratkaisut tekevät tämän mahdolliseksi. Ulkoliikuntaohjelmat sekä Live Stream ja On demand tuntien tarjoaminen kuntosalin asiakkaille ajasta ja paikasta riippumatta ovat tätä päivää. Asiakkaan liikuntatottumisia – ja mieltymyksiä kannattaa seurata kokonaisuutena, ei vain kuntosalin seinien sisältä katsoen. Mitä paremmin pystymme tarjoamaan virikkeitä asiakkaiden liikuttamiseen missä ikinä he ovatkaan, sitä vahvempi ote palvelun tarjoajalla asiakkaaseen on.
Viimeistään nyt jokaisen liikuntapalveluita tarjoavan yrityksen kannattaa miettiä digitaalista läsnäoloaan.