Artikkeli

Pyöräilijän mäkiharjoittelun suuri tavoite

KuvaTechnogym

Mortirolon nousua pidetään pyöräilijän kovimpana suorituksena Italiassa

Monet ammattipyöräilijät pitävät Mortiroloa kolmen suuren pyöräilytapahtuman, Tour de France, Giro d’Italia ja Vuelta a España, vaikeimpana etappina. Kolumbialainen kiipeilylegenda Lucho Herrera (1991) on kutsunut sitä ”Euroopan nousujen kuningattareksi” ja monille pyöräilijöille tämä reitti on tärkeä etappi, josta monet haaveilevat pääsevänsä kokemaan.

Jos sinulla on aikeissa valloittaa Mortirolo, ulkona tai sisätiloissa, poimi seuraavasta vinkkejä, jotka auttavat sinua valmistautumaan suoritukseen.

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLBIKE Sisäpyörä

TechnogymSKILL LINE - SKILLBIKE Sisäpyörä

Lue lisää

 

Aktiivipyöräilijä Lucan uskomattomat tulokset

Ammattilaispyöräilijöille mäkiharjoittelu on luonnollinen osa harjoittelua. Harjoittelu on tarkoin suunniteltua ja säädeltyä. Amatööripyöräilijälle mäkiharjoittelu voi olla tärkein osa harjoittelua, ja jopa kiinnostavin tapa haastaa itseä.

Italialainen amatööripyöräilijä Luca pitää hallussaan Mortirolon nousun toiseksi nopeinta aikaa Strava-palvelussa. Liikunta-alan opiskelija ja aktiivinen  triathlon-harrastaja  kertoo, kuinka hän on tavoitteissaan edennyt.

Mortirolo on Lucalle tuttu harjoituspaikka. Hänen isoäitinsä asuu Sondalossa, joka sijaitsee lähellä Mortiroloa. Jos ensimmäisellä yrittämällä Luca suoritti kovan ajan Mortirolon nousussa. Se sai hänet yrittämään parempaa ja taas parempaa aikaa. Viimein hän saavutti Stravan nopeimman ajan, 46 minuuttia ja 23 sekuntia.

”Pyöräily ja varsinkin mäkiharjoittelu on minulle lähes pakkomielle. Kesäisin vietän todella paljon aikaa pyörän päällä. Vähintään 20 tuntia viikossa heinä- ja elokuussa. Yleensä harjoittelen yksin. Joskus mukaan lähtee treenikaveri, joka pysyy vauhdissani. Heitä ei ole montaa”, Luca nauraa.

Lucan vinkit mäkiharjoitteluun

Lucan mukaan tärkeintä ylämäkiharjoittelussa on pitää kadenssi korkeana. Se tarkoittaa, että vaihteita on laitettava pienemmälle, jotta korkea poljinten pyöritysnopeus saadaan ylläpidettyä. Jos yrittää pitää kadenssia yllä liian suurella vaihteella, voimat ehtyvät helposti.

On myös tärkeää tuntea omat voimantuoton rajat. 67 kiloisella Lucalla se on noin 385 wattia 40 minuutin aikana. Kun Luca tiesi rajansa, hän lähti tekemään suoritustaan seuraavalla suunnitelmalla: ”Ensimmäiset 23 minuuttia 398:ssa ja loput 23 hieman hitaammin, 390:ssä.”. Se piti.

Lucan FTP-tulos on todella kova, varsinkin kun huomioi hänen olevan amatööri. Se on samantasoinen kuin Giroa kiertävä ammattilaispyöräilijän suoritus.

”Toki pitää huomioida, että Giron kiertäjällä on takanaan kaksi kilpailuviikkoa, kun hän saapuu Mortirololle.”, huomauttaa Luca.

Yksi merkittävä tekijä suorituksessa on huomioida korkeuserot. Mortiroloa kiivetessä toisella puolikkaalla, yli 1300 metrin korkeudessa, ohuempi, vähähappisempi ilma vaikuttaa suoritukseen. Hengitys käy raskaammaksi.

Tätä haastetta vastaan ei voi harjoitella talvella. Siksi talvikauden sisäharjoittelussa on keskityttävä voimantuottoon ja kadenssin ylläpitoon.

Harjoittelu sisätiloissa on Lucalle tärkeää. Kesäkauden lähestyessä ja harjoittelun siirtyessä ulos, harjoitteluun käytetty tuntimäärä kasvaa luonnostaan.

Ollakseen 100% tehokas, oikea ravinto harjoittelukaudella on tärkeää. Lucalle se tarkoittaa runsashiilihydraattista ravintoa ja maltodekstriinin käyttöä, joka varmistaa nopean energian saannin.

 

Haasta itsesi Mortirolon nousuun – ulkona tai sisällä

Mäkiharjoittelu voi aina olla ajankohtainen asia. Niin talven pakkasilla, syksyn pimeillä kuin kesäkuumallakin. Technogymin Skillbike mahdolllistaa aidon tuntuisen mäkiharjoittelun ja vie sinut halutessasi vaikka Italian vuoristoihin.

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLBIKE Sisäpyörä

TechnogymSKILL LINE - SKILLBIKE Sisäpyörä

Lue lisää

Rouvy on sovellus, joka vie sinut Mortiroloon ja moniin muihin upeisiin, unohtumattomiin pyöräilijöiden paratiiseihin. Rouvy on yhdistettävissä Skillbiken kanssa, markkinoiden ainoan älypyörän, jossa on oikeat vaihteet, joiden avulla saat aidon pyöräilykokemuksen sisätiloissa. Rouvyn lisäksi Skillbike onyhteensopiva myös Stravan kanssa. Saat kaiken tärkeän reaaliaikaisen tiedon harjoituksen aikana Skillbiken 7 tuuman kosketusnäyttökonsolille ja harjoitukset tallentuvat Strava-tilille.

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info