Artikkeli

Jokereiden harjoitteluun uutta virtaa Skill Performance ratkaisuilla

TekstiHeikki Tanner

KuvaJokerit

Champions Train with Technogym

KHL-joukkue Jokereiden kauden ensimmäinen neljännes kaudella 2018-2019 on takana ja tässä vaiheessa Jokereiden fysiikkavalmentajan, Hero Malin, pääfokus on saada joukkue ylläpitämään saavuttamaansa maksimivoimaa ja nopeuttamaan palautumista tiukasta pelirytmistä. Joukkueen pitää pysyä kokoonpanossa terveenä ja toimintakykyisenä.

SKILLMILL kuntosalilaite

Maksimivoiman harjoittaminen Jokereilla keskiössä

Jokereiden sijoitus KHL:n läntisessä konferenssissa on tällä hetkellä kolmas. Alkukausi on mennyt hyvin, niin voitettujen otteluiden kuin vahvan joukkuehengen muodossa, kertoo Mali. Joukkueeseen on juurtunut kardiovoiman sekä räjähtävän voiman harjoittelu, Hero Malin tulon myötä.

Maksimivoiman ylläpito perustuu hermoston ärsyttämiseen oikealla tavalla ja sitä pelaajat hyödyntävät omissa arkiharjoitteissaan.

Hero Mali

SKILLBIKE kuntopyörä

Loukkaantumiset ovat ammattiurheilussa arkipäivää, joten fyysisen harjoittelun tasapainoilussa on tärkeintä pitää työn ja levon suhde oikeana. Joukkueen yksilöiden moninaisuus, fysiikkapuolella sekä kardiokunnossa että voimatasoissa, luo haasteen joukkueen fyysisen harjoittelun yhdenmukaistamiseen, toteaa Mali.

– Toinen huomioon otettava asia on se, että viikkojen monimuotoisuus vaihtelee paikkakuntien harjoitusfasiliteettien mukaan. Joukkueen harjoitteluun vaikuttaa myös onko koti- tai vieraspeliviikko  ja määrä vaihtelee siitä riippuen rajustikin, Mali sanoo.

Ne, jotka pelaavat paljon, tasapainottavat saliharjoittelun puolella vähäisempiin rasituskuormiin.

Technogym Medicine Ball

Monipuolisuus jääkiekkoilijan harjoittelussa

1,5 vuotta sitten Jokerit ja Technogym aloittivat kattavan yhteistyön, jossa Jokereiden edustusjoukkueen kuntosali varusteltiin Technogymin SKILL LINE, Pure Strength ja Selection Med tuotelinjoihin perustuvilla ratkaisuilla. Tarkoituksena oli luoda ympäristö, jossa voidaan suorittaa jääkiekolle ominaisiin liikkeisiin perustuvaa harjoittelua.

SKILL LINE -sarjan laitteista SKILLRUN sekä SKILLMILL -laitteilla harjoitetaan räjähtävää voimaa sekä maksimaalisen voimantuoton tehostamista.

Hero Mali

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLRUN

TechnogymSKILL LINE - SKILLRUN

Lue lisää
Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLMILL

TechnogymSKILL LINE - SKILLMILL

Lue lisää

Jokereilla on selkeä jako, miten ratkaisuja hyödynnetään kullakin jääkiekon osa-alueella; Technogymin SKILL LINE -sarjan laitteista SKILLRUN sekä SKILLMILL -laitteilla harjoitetaan räjähtävää voimaa sekä suoraan että kaarreluisteluun verrannollisissa liikkeissä ja sen lisäksi maksimaalisen voimantuoton tehostamista. Kun harjoitetaan kestävyyttä pitkäkestoiseen aerobiseen suoritukseen, on käytössä SKILLROW ja SKILLBIKE. SKILLTOOLS on taas optimaalinen voiman ylläpitoon, koordinaatiokykyyn, liikkuvuuteen ja palautumiseen.

Kestävyysharjoitukseen käytössä on SKILLROW ja SKILLBIKE. SKILLTOOLS on taas optimaalinen voiman ylläpitoon, koordinaatiokykyyn, liikkuvuuteen ja palautumiseen.

Hero Mali

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLROW soutulaite

TechnogymSKILL LINE - SKILLROW soutulaite

Lue lisää
Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLBIKE Sisäpyörä

TechnogymSKILL LINE - SKILLBIKE Sisäpyörä

Lue lisää

Technogymin SKILL LINE ratkaisut näyttelevät isoa roolia Jokereiden fysiikkapuolen harjoittelussa ja Malin mukaan ovat mahdollistaneet lajinomaisen harjoittelun sekä kehittymisen aivan uudella tavalla.

 Jatkamme Jokereiden fysiikkaharjoittelun seuraamista KHL kauden kaikissa eri vaiheissa.

Jokerit sports specific lajinomainen harjoittelu

 

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLTOOLS Toiminnallisen harjoittelun välineet

TechnogymSKILL LINE - SKILLTOOLS Toiminnallisen harjoittelun välineet

Lue lisää

Lue Jokereiden ja Leijonien harjoittelusta myös

Jokereiden harjoittelusta pelimatkoilla – Behind the Scenes

Jokerit ja Technogym yhteistyössä

Miten Leijonat valmentautuivat jääkiekon MM-kisoihin 2019?

Leijonien MM-joukkueen treeni nopeassa pelirytmissä

Leijonien MM-joukkue valmistautuu kisoihin

Ota meihin yhteyttä
Heikki Tanner

Heikki Tanner

Operations Manager

+358 (0)40 715 2822