Artikkeli

Jokereiden harjoittelun erityispiirteistä – Behind the Scenes

TekstiElisa Aunola

KuvaJokerit

 

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

KHL-joukkue Jokereiden harjoittelu jäällä ja jään ulkopuolella on tarkkaan suunniteltua. Riippuen kuormituksesta ja pelirytmistä harjoittelu mukautuu sen mukaan.

Jään ulkopuolella tapahtuvasta harjoittelusta vastaa fysiikkavalmentaja Hero Mali. Oheisella videolla hän kertoo Jokereiden harjoittelusta – Behind the scenes.

Yksilöllisyys keskiössä Jokereiden harjoittelussa

Pääsääntöisesti jään ulkopuolella eli ”Off ice” -harjoittelu on kevyempää kuin jääharjoittelu. Silloin saadaan myös rytmitettyä paremmin työ ja lepo. Erityisesti kuntosalilla Jokerit-valmentajat pystyvät huomioimaan yksilölliset harjoittelutarpeet ja mukauttamaan harjoittelua kunkin pelaajan erityispiirteiden mukaan.

Hän kertoo, että esimerkiksi puolustajien, maalivahtien ja hyökkääjien harjoittelussa pitää huomioida paitsi pelipaikan luonne, myös peliaika. Esimerkiksi pakkiketjuja on vain kolme, kun hyökkäysketjuja on neljä. Se tarkoittaa, että pakeille tulee peliaikaa automaattisesti enemmän peliä kohden ja tämä pitää huomioida harjoittelussa.

Esimerkkinä Mali mainitsee Eemeli Räsäsen, jonka harjoittelussa on jouduttu huomioimaan alaselkäongelmat. Hero on joutunut soveltamaan Räsäsen harjoitusohjelmaa, johon eivät ole sopineet perinteiset räjähtävät tai isoja painoja sisältävät harjoitteet. Siksi voimantuottoa on pyritty kehittämään  jalkaprässillä sekä videollakin näkyvillä penkillenousu-liikkeillä, jolla pyritään aktivoimaan koko kineettistä ketjua.

Toiseksi esimerkiksi Mali nostaa Konsta Hirvosen, jonka nopeaa voimantuottoa on pyritty kehittämään potkuvoiman kehittämiseksi ja vauhdin kasvattamiseksi. Harjoitukset ovat purreet, sillä yhdenjalan eteenpäin suuntautuvan hypyn tulos on kasvanut syksyn treenien aikana peräti 15 cm.

 

Pelimatkoilla Jokereiden harjoittelu painottuu fysiikkaharjoitteluun

Jään ulkopuolisen harjoittelun osuus kasvaa matkoilla, sillä kuormitusta on silloin helpompi hallita. Ne, joilla on paljon jääaikaa peleissä, tekevät enemmän palauttavaa harjoittelua ja ne, joilla jääaikaa on vähemmän, harjoittelevat kovemmin myös kuntosalilla.

Hero Mali luottaa Technogymiin:

Majoitumme pelimatkoilla hotelleissa, joissa pääsääntöisesti on Technogymin laitteet. Helpottaa harjoituksen suunnittelua ja toteutusta, kun matkallakin on samat välineet käytettävissä kuin kotihallilla.”

Hakeudumme pelimatkoilla majoittumaan paikoissa, joissa voimme harjoitella Technogymin laitteilla. Se helpottaa harjoituksen suunnittelua ja toteutusta, kun tietää, millä treenaa.”

Hero Mali

 

Lue Jokereiden ja Leijonien harjoittelusta myös

Jokereiden harjoitteluun uutta virtaa Skill Performance ratkaisuilla

Jokerit ja Technogym yhteistyössä

Miten Leijonat valmentautuivat jääkiekon MM-kisoihin 2019?

Leijonien MM-joukkueen treeni nopeassa pelirytmissä

Leijonien MM-joukkue valmistautuu kisoihin 2018