Uutiset

Jokerit – SKILL PERFORMANCE TRAINING – Sports specific training in the core

TekstiHeikki Tanner

KuvaJokerit

KHL-joukkue Jokereiden kauden ensimmäinen neljännes on takana ja tässä vaiheessa Jokereiden fysiikkavalmentajan, Hero Malin, pääfokus on saada joukkue ylläpitämään saavuttamaansa maksimivoimaa ja nopeuttamaan palautumista tiukasta pelirytmistä. Joukkueen pitää pysyä kokoonpanossa terveenä ja toimintakykyisenä.

SKILLMILL kuntosalilaite

Jokereiden sijoitus KHL:n läntisessä konferenssissa on tällä hetkellä kolmas. Alkukausi on mennyt hyvin, niin voitettujen otteluiden kuin vahvan joukkuehengen muodossa, kertoo Mali. Joukkueeseen on juurtunut kardiovoiman sekä räjähtävän voiman harjoittelu, Hero Malin tulon myötä. Maksimivoiman ylläpito perustuu hermoston ärsyttämiseen oikealla tavalla ja sitä pelaajat hyödyntävät omissa arkiharjoitteissaan.

SKILLBIKE kuntopyörä

Loukkaantumiset ovat ammattiurheilussa arkipäivää, joten fyysisen harjoittelun tasapainoilussa on tärkeintä pitää työn ja levon suhde oikeana. Joukkueen yksilöiden moninaisuus, fysiikkapuolella sekä kardiokunnossa että voimatasoissa, luo haasteen joukkueen fyysisen harjoittelun yhdenmukaistamiseen, toteaa Mali.

– Toinen huomioon otettava asia on se, että viikkojen monimuotoisuus vaihtelee paikkakuntien harjoitusfasiliteettien mukaan. Joukkueen harjoitteluun vaikuttaa myös onko koti- tai vieraspeliviikko  ja määrä vaihtelee siitä riippuen rajustikin, Mali sanoo. Ne, jotka pelaavat paljon, tasapainottavat saliharjoittelun puolella vähäisempiin rasituskuormiin.

Technogym Medicine Ball

1,5 vuotta sitten Jokerit ja Technogym aloittivat kattavan yhteistyön, jossa Jokereiden edustusjoukkueen kuntosali varusteltiin Technogymin SKILL LINE, Pure Strength ja Selection Med tuotelinjoihin perustuvilla ratkaisuilla. Tarkoituksena oli luoda ympäristö, jossa voidaan suorittaa jääkiekolle ominaisiin liikkeisiin perustuvaa harjoittelua.

Jokereilla on selkeä jako, miten ratkaisuja hyödynnetään kullakin jääkiekon osa-alueella; Technogymin SKILL LINE -sarjan laitteista SKILLRUN sekä SKILLMILL -laitteilla harjoitetaan räjähtävää voimaa sekä suoraan että kaarreluisteluun verrannollisissa liikkeissä ja sen lisäksi maksimaalisen voimantuoton tehostamista. Kun harjoitetaan kestävyyttä pitkäkestoiseen aerobiseen suoritukseen, on käytössä SKILLROW ja SKILLBIKE. SKILLTOOLS on taas optimaalinen voiman ylläpitoon, koordinaatiokykyyn, liikkuvuuteen ja palautumiseen.

Technogymin SKILL LINE ratkaisut näyttelevät isoa roolia Jokereiden fysiikkapuolen harjoittelussa ja Malin mukaan ovat mahdollistaneet lajinomaisen harjoittelun sekä kehittymisen aivan uudella tavalla. Jatkamme Jokereiden fysiikkaharjoittelun seuraamista KHL kauden kaikissa eri vaiheissa.

Jokerit sports specific lajinomainen harjoittelu

 

Aiheeseen liittyvä tuote
SKILLTOOLS

TechnogymSKILL LINE™️ - SKILLTOOLS

Lue lisää