Artikkeli

Exercise is Medicine – yhteinen terveysaloite

Ota meihin yhteyttä
Tiina Taivainen

Tiina Taivainen

Health Specialist

+358 40 7090 505

Liikunta osaksi hoidon suunnittelua

Vuodesta 2010 lähtien Technogym ja American College of Sports Medicine (ACSM) ovat tehneet yhteistyötä Exercise is Medicine® (EIM) -terveysaloitteessa kannustaakseen yleislääkäreitä ja muita terveydenhuollon ammattilaisia ​​sisällyttämään liikuntaa potilaan hoitosuunnitelmiin.

Liikunta tekee hyvää, se on tiedetty aina. Liikuntaa pidettiin kuitenkin pitkään vain välineenä liiallisen ylipainon torjumisessa. Viime vuosina aihetta on tutkittu enemmän ja on käynyt ilmi, että liikunnalla voi olla vieläkin suurempia vaikutuksia jotka ulottuvat painon pelkkää ylipainon ehkäisyä pidemmälle. Fyysinen aktiivisuus voi auttaa alentamaan kolesterolia ja verenpainetta. Lisäksi liikunta on sekä tehokas että monipuolinen työkalu, joka ei vaikuta ainoastaan lihaksiin ja sydän- ja verisuonijärjestelmään. Se vaikuttaa lähes kaikkiin kehon osiin aina immuunijärjestelmästä aivojen yksittäisten solujen energiajärjestelmiin. Olemme menossa yhä enemmän kohti ajatusta, jossa liikuntaa voidaan käyttää apukeinona useiden sairauksien hoidossa, unohtamatta vahvemman immuunijärjestelmän rakentamista.

liikunta on lääke

Technogym ja Exercise is Medicine-aloite

Exercise is Medicine (EIM) on maailmanlaajuinen aloite, joka lähti käyntiin vuonna 2007. Sen tarkoituksena on tehdä liikunnasta tärkeä osa sairauksien ehkäisyä ja hoitoa kansainvälisessä terveydenhuollossa. Vuodesta 2010 lähtien Technogym ja American College of Sports Medicine (ACSM) ovat tehneet yhteistyötä Exercise is Medicine (EIM) -aloitteen parissa, kannustaakseen perusterveydenhuollon lääkäreitä ja muita terveydenhuollon ammattilaisia ​​sisällyttämään liikuntaa potilaan hoitosuunnitelmiin. EIM uskoo, että liikunnan tulisi olla olennainen osa sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Fyysisen aktiivisuuden tason tulisi sen vuoksi olla jokaisen perusterveydenhuollon asialistalla. Aloite auttaa vahvistamaan terveydenhuollon henkilöstön, liikunnan ammattilaisten ja suuren yleisön välistä yhteyttä terveyspalveluissa.

liikunta on lääke

Liikunta on paras ja edullisin, eniten saatavilla oleva lääke.

Exercise Is Medicine® Australia

Liikunta lääkkeenä syöpähoitojen aikana

Technogym otti hiljattain osaa tutkimuksiin liikunnan tehokkuudesta syöpähoidon eri hoitovaiheissa; ennen hoidon aloittamista yhdessä kemoterapian kanssa ja hoidon viimeisessä vaiheessa. Liikuntaharjoittelu, erityisesti tähän hyvin sopiva Biocircuit, päätettiin ottaa osaksi hoitoyhdistelmää. Digitaalisen teknologiansa ansiosta se antaa jokaiselle käyttäjälle mahdollisuuden suorittaa turvallista ja ohjattua harjoittelua. Biocircuitin Biodrive-toiminnallisuuden avulla lääkäri voi säännöstellä muun muassa kuormituksen voimakkuutta.

liikunta on lääke

Biocircuit kiertoharjoittelu terveydenhuoltoalalla

Biocircuit on hyödyllinen ratkaisu joka sopii monenlaiseen terveydenhuollon yritykseen, potilaiden taustoista riippumatta. Biocircuit mahdollistaa potilaan harjoittelun turvallisessa ja ammattitaitoisessa ohjauksessa, jossa liikuntaharjoittelulla on taattu vaikutus ja omia tuloksia on helppo seuranta. Biocircuit on itsestään etenevä kuntopiiri, joka sopii kaiken tasoisille ja ikäisille potilaille. Laitteiden avulla tila saadaan tehokäyttöön ja samanaikaisesti voidaan palvella useampia potilaita. Tustu lisää Biocircuitin hyötyihin.

Aiheeseen liittyvä tuote
BIOCIRCUIT kiertoharjoittelu

TechnogymBIOCIRCUIT - BIOCIRCUIT kiertoharjoittelu

Lue lisää

Miten terveydenhuoltoalan yritys voi lisätä sekä ihmisten aktiivisuutta, että oman toimintansa kannattavuutta?

– Investointi potilaiden kunnossa pitämiseen hoidon jälkeen on hyvä tapa antaa jotain takaisin yhteiskunnalle. Se antaa potilaille mahdollisuuden pysyä terveinä ja pyrkii ennaltaehkäisemään sairastumista, kertaa fysioterapeutti Fredrik Rustad Qicraftilta.

Potilaasta jäseneksi-malli auttaa fysikaalisia hoitolaitoksia tarjoamaan potilailleen täysimittaisen harjoitteluohjelman oman vastaanottonsa yhteydessä. Tulevaisuuden lääketiede antaa enemmän painoarvoa ihmisten aktivoimiselle ja tämä kannattaa ottaa huomioon jo nyt terveydenhuollon yrityksissä. Kilpailuedun varmistaminessa auttaa palveluvalikoiman laajentaminen hyvissä ajoin.

– Tällaisen konseptin myötä polku potilaan ja terapeutin välillä on lyhyempi. Terapeutti saa paremman yleiskuvan potilaistaan ja mahdollisuuden seurata heidän kehitystään sekä hoidon aikana, että sen jälkeen, kertoo Rustad.

Katso lisätietoja ratkaisuistamme terveydenhuollon yrityksille.

Lue lisää Exercise Is Medicine-terveysaloitteesta.