Uutiset

Voimaharjoittelun uusi tuleminen – terveyshyödyt edellä

TekstiTechnogym

KuvaTechnogym

Ota meihin yhteyttä
Myynti

Myynti

Info

Biostrength-sarja vastaa voimaharjoittelun kasvaneeseen kysyntään

Voimaharjoittelu on tekemässä merkittävää paluuta kultaisen 80-luvun jälkeen. Nykypäivän voimaharjoittelu ei enää kuitenkaan tarkoita pelkkää voimannostoa ja perinteistä kehonrakennusta, tai pääasiassa kehonmuokkaukseen tähtäävää harjoittelua. Esteettisten syiden sijaan moni on kiinnostunut voimaharjoittelun tuomista terveysvaikutuksista, ja miten harjoittelua voisi sekä tehostaa, että helpottaa. Technogym on vastannut kysyntään lanseeraamalla seuraavan sukupolven Biostrength-laitesarjan, jonka tuotekehityksen johtoajatuksena oli nimenomaan voimaharjoittelu terveysnäkökulmasta.  

biostrength

 

Voimaharjoittelu on mainettaan parempi terveysvaikutusten osalta

Kehonmuokkaukseen liittyvien esteettisten syiden lisäksi voimaharjoittelun uuden tulemisen syyt löytyvät halusta parantaa omaa fyysistä hyvinvointia ja elämänlaatua. Voimaharjoittelun tiedetään esimerkiksi lisäävän luuntiheyttä, lihasten kestävyyttä ja rakennetta, parantavan yleistä aineenvaihduntaa. Sivuvaikutuksena moni huomaa eron myös muun muassa ryhdissä, nivelsiteiden, jänteiden ja nivelten, sekä hermoston kunnossa. Säännöllinen voimaharjoittelu auttaa tasapainottamaan myös kehon koostumusta (rasva- ja lihasmassa). Monesti voimaharjoittelu parantaa edelleen myös muita urheilusuorituksia, esimerkiksi nopeuden osalta. Monesti myös loukkaantumisen jälkeinen palautuminen on nopeampaa ja helpompaa kun lihaksisto on hyvässä kunnossa.

biostrength

Voimaharjoittelusta hyötyvät kaikki

On sanomattakin selvää, että voimaharjoittelu on erityisen tärkeää urheilijoille. Se vähentää loukkaantumisriskiä huomattavasti ja antaa ammattiurheilijoille mahdollisuuden nopeampaan kehitykseen omassa lajissaan. Voimaharjoittelun tiedetään parantavan suorituskykyä monipuolisesti, pelkkien kestävyyteen liittyvien tekijöiden lisäksi. Fitness- ja urheilukontekstissa voimaa nimitetään usein ”kaikkien ominaisuuksien äidiksi”, sillä lihasvoima on kaikentyyppisten liikkeiden perustana. Ilman voimaa on mahdotonta kehittyä nopeammaksi ja kestävämmäksi.

Viime aikoina on herätty puhumaan entistä enemmän myös voimaharjoittelun hyödyistä senioreille (>70-vuotiaat). Voimaharjoittelulla on iäkkäille perustavanlaatuisia hyötyjä, sillä se on tehokkain tapa taistella luonnolliseen lihasmassan menetykseen liittyvää fyysistä heikkoutta vastaan. Yhä useampi lääkäri kirjoittaakin ”liikuntareseptin”, jolla halutaan kannustaa voimaharjoittelun aloittamiseen, esimerkiksi henkilökohtaisen valmentajan avulla.  Kun senioreiden arkeen lisätään pienikin määrä voimaharjoittelu, voidaan loukkaantumisriskiä vähentää huomattavasti. Kohentunut lihaskunto mahdollistaa osaltaan aktiivisemman, ja kenties itsenäisemmän elämän viettämisen pidempään.

Voimaharjoittelu haastaa myös vanhan myytin aerobisen harjoittelun merkityksestä tehokkaimpana tienä painonpudotukseen. Todellisuudessa voimaharjoittelu on mainio keino myös painonpudotukseen, sillä lisääntynyt lihasmassa polttaa rasvaa myös varsinaisen harjoituksen jälkeen. Ilmiötä tunnetaan nimellä EPOC (Excess Post-Exercise Oxygen Consumption), joka viittaa kehossa tapahtuvaan harjoituksen jälkeiseen kaloreiden polttoon. Voimaharjoittelu siis aktivoi sekä aineenvaihduntaa, että tasapainottaa kehon koostumusta. Tämän ansiosta voimaharjoittelu voi jopa tehostaa ja nopeuttaa painonpudotusta.

biostrength

Biostrength: seuraavan sukupolven voimaharjoittelulaitteet

Yksi vastuksilla harjoittelun päähaasteista on oikean kuormituksen löytäminen. Tämän lisäksi tulisi tietää, kuinka nopeasti liikesarja on syytä tehdä, kuinka monta toistoa sarjassa tulisi olla ja minkä pituinen lepotauon tulisi olla. Harva treenaaja tietää vastausta edellä mainittuihin, etenkään silloin, kun toiveena on nopeampi lihaskunnon kehitys tai painonpudotus. Kaikilla ei myöskään ole mahdollisuutta harjoitella henkilökohtaisen personal trainerin kanssa jokaisella treenikerralla.  Technogym on vastannut tähän haasteeseen tuomalla markkinoille laitesarjan, joka auttaa treenaajaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamisessa voimaharjoittelun aikana, tavoitteesta riippumatta.

Technogymin upouusi Biostrength on laitesarja, jonka asetukset mukautuvat automaattisesti jokaisen käyttäjän mukaan. Taustalla on tekoäly, jonka ansiosta laitteet sekä säätyvät automaattisesti, että opastavat harjoituksen suorittamisessa. Biostrength-voimaharjoittelun avulla voi saavuttaa jopa 30 % paremmat tulokset samassa ajassa, verrattuna perinteiseen voimaharjoitteluun.

Biostrength-sarjan laitteilla harjoitellaan juuri oikealla kuormituksella, liikeradalla ja asennolla, suoritusnopeudella ja sarjojen lukumäärällä sekä toistoilla. Myös  palautumisaikoja optimoidaan. Patentoitu Biodrive-järjestelmä (jossa hyödynnetään mm. ilmailu-avaruusteknologiaa) tarjoaa 6 erilaista vastusta, joiden avulla parannetaan harjoituksen tehokkuutta omien tavoitteiden mukaan.

 

Erilaisille asiakasryhmille kohdennetut ohjelmat tuovat mahdollisuuksia lisämyyntiin

Biostrength-sarjalla suoritettavat harjoitusohjelmat on helppo kohdistaa erilaisten asiakasryhmien tarpeisiin. Tekoäly laatii jokaiselle henkilökohtaisen ohjelman, joka opastaa käyttäjää sitä mukaa kun edistystä tulee. Neljä valmista ohjelmaa auttavat tarjoamaan erilaisten asiakasryhmien tarpeisiin sopivia räätälöidympiä harjoitusohjelmia.

Hypertrophy: Lihasmassan kasvattaminen kehon muokkauksen ohella.
Power: Treenia huippu-urheilijan tapaan – räjähtävää voimaa turvallisemmin.
Strong: Maksimaalista kuormitusta lihaksille – sitä haastavamapi, mitä nopeammin työskentelee.
Tone: Lihaskunnon kasvattamista pienemmällä rasituksella.

biostrength programs

Mahdollisuus räätälöidä harjoitusohjelmat sopivaksi erilaisille asiakkaille ja kontrolloidun, sekä turvallisemman harjoittelun tarjoaminen tuovat kuntokeskukselle ja fysioterapiaklinikalle lisää mahdollisuuksia myynnin kasvattamiseen.

Aloittelevia kuntoilijoita tai senioreita on helpompi kannustaa liikkumaan, kun voimaharjoittelulla saadaan enemmän tuloksia aikaan lyhyemmässä ajassa. Liikunnan aloittaminen on myös turvallisempaa, kun ei tarvitse muistaa laitteiden säätöjä tai vastuksia. Aktiivikuntoilijat taas hyötyvät voimaharjoituksiin tuodusta tarkkuudesta (precision training), joka optimoi jatkuvasti harjoituksen tehokkuutta ja antaa palautetta suorituksesta.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää Biostrength-sarjan mahdollisuuksista!

Voit tilata uutiskirjeemme täältä.