Uutiset

Qicraft vahvistaa asemaansa Ruotsin koulutusmarkkinoilla ostamalla The Academyn

TekstiElisa Aunola

KuvaQicraft Sweden

Qicraft ostaa The Academyn

Osaamisen kysyntä kasvaa liikunta-alalla. Myös tapa, jolla nykyään kouluttaudutaan, eroaa suuresti siitä, mitä se on ollut. Nyt halutaan varmistaa tulevaisuus, ei vain oman yrityksen, vaan myös asiakkaiden tulevaisuus. Qicraft Group haluaa olla mukana kehittämässä, vaikuttamassa ja jakamassa osaamistaan ja kokemustaan tässä murroksessa.

Qicraft Groupille on suuri ilo ja ylpeyden aihe saada The Academyn koulutustoiminta Ruotsissa pitkän prosessin jälkeen haltuun. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä The Academy on vuosien varrella kehittynyt yhdeksi liikunta- ja hyvinvointialan koulutusyritysten vahvimmista, ellei vahvimmaksi tuotemerkiksi. Se on pitkällä koulutuksen digitalisoinnissa, mikä on luonnollisesti suuri etu, kun Qicraft pyrkii olemaan teknologisen kehityksen kärjessä alalla.

Osaaminen on yksi Qicraftin viidestä kulmakivestä, mikä johti aikaisempiin yrityskauppoihin SAFE Education ja Sports Club Education osalta. The Academyn liiketoiminta yhdessä aiempien yritysostojen kanssa on siten tärkeä osa Qicraftin strategiaa vahvistaa osaamisalustaa, jolla halutaan luoda arvoa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

The Academyn asiantuntemus ja kokemus niin opettajien kuin opetusmenetelmien osalta ovat hyvin kehittyneitä, ja niistä tulee erittäin tärkeä osa palapeliä yhtiön tulevassa strategiassa.

”Olemme erittäin ylpeitä voidessamme aloittaa The Academyn kanssa matkan yrityksen kehittämiseksi, synergiavaikutusten luomiseksi olemassa oleviin yrityksiin ja täydentämällä tarjontaa. Olemme myös kiitollisia siitä, että saamme vankan osaamispankin, joka vie meidät lähemmäksi liikunta- ja hyvinvointialan tulevaisuuden koulutusta”, sanoo Qicraft-konsernin toimitusjohtaja Farhad Jabbari.

In-aktiivisuuden aiheuttamista sairauksista on tullut epidemia, ja yhteiskuntaan tarvitaan paljon enemmän fyysisesti aktiivisia ihmisiä. Aktiivisuuden edistäminen yksittäisten ihmisten joukossa ja koko yhteiskunnassa on Qicraftin tehtävä ja missio: ”Activating people”.

Tiedon ja tietoisuuden lisääminen erilaisten menetelmien ja kanavien kautta on yksi arvokkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista työkaluista matkalla terveempään maailmaan. Qicraft on päättänyt tehdä kaikkensa ollakseen voima, joka kääntää negatiivista kehitystä parempaan suuntaan.

”Olemme tehneet upean matkan The Academyn kanssa, ja on erittäin innostavaa luovuttaa toimintaa Qicraft Groupille. Jo 20 vuoden ajan olemme The Academyn henkilökunnan kanssa edistäneet terveellisempää elämää. Uskomme, että Qicraftin missiolla ”Activating People” The Academyä hallitaan ja kehitetään jatkossakin parhaalla mahdollisella tavalla”, sanovat The Academyn entiset omistajat.

The Academyä 20 vuotta rakentaneet Helena Arnold, Christina Sivertsson ja Linda Svensson, ovat tehneet upean matkan, ja olemme iloisia siitä, että he ovat päättäneet jatkaa aktiivista liiketoimintaa ja edistää tulevaa kehitystä. Qicraft Group ostaa 100% yhtiöstä, joka toimii edelleen itsenäisenä yrityksenä. SAFE Education ja The Academy ovat edelleen omat itsenäiset yhtiöt ja toimivat omina tulosyksiköinä omalla johdollaan.

The Academy ”elinikäistä oppimista”

The Academyssä olemme innokkaita auttamaan sinua kehittymään hyvinvoinnin ja liikunnan oppaaksi. Juuri se innostaa meitä ja vie meitä kohti yhtä tavoitteistamme: luomaan hyvää elämää monille ihmisille.
The Academy perustettiin vuonna 1999 itsenäisenä ammatillisten kouluttajien, luennoitsijoiden ja puhujien verkostona. Perusajatuksemme on kouluttaa, jatkokouluttaa ja innostaa johtajia, valmentajia ja ohjaajia hyvinvointi- ja liikunta-alalla. Yhdessä meillä on osaamista, tahtoa ja työkaluja, joiden avulla pääset nousemaan uusiin korkeuksiin.

The Academyn ”Learning for Life” osoittaa tahtotilamme: kokonaisvaltainen näkemys koulutuksesta, jossa keskitytään henkilökohtaiseen kehitykseen ja vastaamaan alan laadukkaiden taitojen kysyntään. Avainsanat laatu, innostus, persoonallisuus ja innovaatio läpäisevät koko liiketoiminnan.

Qicraft ”aktivoimme ihmisiä”

Qicraft on Pohjoismaiden johtava kuntoilulaitteiden ja -ratkaisuiden sekä niihin liittyvien teknologioiden ja koulutuspalveluiden tuottaja. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme investoimaan kannattavaan liiketoimintaan ja tuottamaan parasta tulosta liikunnan ja hyvinvoinnin saralla. Qicraftin nimi heijastaa markkinoita, joissa työskentelemme, ja kunnianhimoisia tavoitteita: Qi tarkoittaa energiaa ja liikkuvuutta, Craft tarkoittaa laatua ja osaamista. Missiomme on ”Activating People”, mikä toimii ohjaavana periaatteena kaikessa, mitä teemme.

Halutessasi lisätietoja, ota yhteyttä Qicraft Groupin toimitusjohtajaan farhad.jabbari@qicraft.se