Artikkeli

Treeni- hyvinvointitrendit vuodelle 2022

KuvaTechnogym, Veera Kurittu

Ota meihin yhteyttä
Jarkko Mölsä

Jarkko Mölsä

Sales Manager

+358 40 5448857

Mitä vuosi 2022 tuo liikunta-alalle?

Vuoden 2021 aikana on nähty, miten paljon tietoisuus fyysisen harjoittelun vaikutuksista hyvinvointiin on lisääntynyt. Vuoden 2022 tullessa tämä on edelleen yksi tehokkaimmista hyvää terveyttä edistävistä tekijöistä. Olemme koonneet tähän artikkeliin Technogymin vuodelle 2022 nostamia trendejä, jotka pohjautuvat American College of Sport Medicine (ACSM) toteuttamaan tutkimukseen vuoden 2022 kuntoilumaailman tärkeimmistä trendeistä. Näitä jokaisen kuntoilualan toimijan on hyvä huomioida toimintansa suunnittelussa. 

TOP 7 globaalia hyvinvointitrendiä

1. Puettava teknologia

Puettavat teknologiat ovat olleet esillä pitkään ja ne niiden suosio pitää pintansa, sillä harjoittelukokemukseen halutaan panostaa. Mywellness-alustan avulla käyttäjät voivat saada täysin yhdistetyn harjoittelukokemuksen, jossa edistymistä voi seurata Technogym-laitteilla tai jopa ulkona tehdyn treenin osalta.

puettava teknologia on yksi vuoden 2022 hyvinvointitrendeistä

2. Hybridi-kuntoilu

Ihmiset haluavat jatkaa kuntoilun ”hybridimallia”, jossa osa treeneistä tehdään kuntokeskuksessa ja osa kotona. Aivan kuten työtäkin on totuttu tekemään osin toimistolla ja osin kotona.

Mywellness-sovelluksella kuntokeskus voi mahdollistaa kotitreenit asiakkailleen, esimerkiksi striimaamalla tunteja. Kotikuntoilun ohella ulkoliikunnan merkitys on kasvanut, etenkin etätyötä tekevien kuntoilijoiden osalta. Ulkona tapahtuvaa liikuntaa halutaan seurata samassa sovelluksessa kuin muutakin treeniä. Technogymin Mywellness 6.0 ja uusi Technogym App mahdollistavat tämän.

kotikuntoilu on yksi vuoden 2022 hyvinvointitrendeistä

Kotona kuntoilu on edelleen kasvava trendi. Näemme jo treenaamisen ”hybridimallin”, jossa kotitreeniä halutaan yhdistää kuntokeskuksessa tapahtuvaan harjoitteluun.

4. Voimaharjoittelu vapailla painoilla ja kehon painolla

Aiheeseen liittyvä tuote
Mywellness sovellus

TechnogymTechnogym Treenisovellukset - Mywellness sovellus

Lue lisää

Vapaapainoilla ja oman kehon painolla harjoittelun suosio kasvanut, yhä useamman tehdessä osan voimaharjoittelusta kotona. Treenaajat kaipaavat ratkaisua, jossa osan kuntokeskuksessa tehtävästä treenistä voi helposti korvata kotona. Kuntokeskusten kannattaa mahdollistaa salitreenin tekeminen kotona tarjoamalla tähän sopiva digitaalinen ratkaisu.

vapaapainoilla harjoittelu on yksi vuoden 2022 hyvinvointitrendeistä

5. HIIT-treeni

On huomattu, ettei tehokkaan treenin tarvitse aina kestää pitkään. Lyhyemmätkin, mutta tehokkaat treenituokiot tuottavat tulosta ja säästävät myös aikaa. Technogymin vastaa trendiin erilaisten treenikokemukset, kuten Skillrun Bootcamp, Skillathletic Training tai SkillX – konseptien avulla. Skill Line -laitesarjan ympärille suunnitellut konseptit ovat suosittuja suorituskyvyn maksimointia toivovien treenaajien joukossa.

HIIT-treeni on yksi vuoden 2022 hyvinvointitrendeistä

6. Online- ja on-demand-tunnit

Aiheeseen liittyvä tuote
Technogym Live sovellus

TechnogymTechnogym Treenisovellukset - Technogym Live sovellus

Lue lisää

Ihmiset ovat ottaneet virtuaalitunnit omakseen ja trendi näyttää jääneen pysyväksi osaksi kuntoilua. Moni toivoo kuntokeskukselta ratkaisua myös ryhmätunneilla treenaamiseen etänä, ainakin silloin tällöin.

 

7. Henkilökohtainen hyvinvointivalmennus

Virtuaalitreenien myötä myös personal trainer-palvelut ovat osin siirtyneet digitaaliseen maailmaan. Kun ymmärrys liikunnan merkityksestä omaan hyvinvointiin on kasvanut, yhä useampi on valmis maksamaan henkilökohtaisista valmennuspalveluista. Technogym pystyy tarjoamaan operaattoreille uusia liiketoimintamalleja ja loppukäyttäjille ainutlaatuisia ja yksilöllisiä kokemuksia.

personal training-palvelut ovat yksi vuoden 2022 hyvinvointitrendeistä