Artikkeli

Technogym Fitness Trends 2024

TekstiTechnogym

Siirrymme uuteen vuoteen, jossa langaton teknologia, yritysten terveyspanostukset ja ikääntyvien harjoitusohjelmat ovat johtavia markkinatrendejä.

Aika on koittanut uuden vuoden tavoitteille, ja samalla voidaan ottaa katsaus tulevalle vuodelle ennustettuihin kuntotrendeihin. Alkuvuodesta 2024 näyttäisi siltä, että digiavusteinen personointi, hyvän terveyden ja toimintakyvyn säilytäminen pidempään, sekä terveyspalvelut yrityksille ovat kuntoilun keskeiset trendit. American College Of Sports Medicine (ACSM) on äskettäin julkistanut ”2024 ACSM Worldwide Fitness Trends” -raportin, joka antaa katsauksen tuleviin terveys- ja kuntoilutrendeihin. Vuosittainen tutkimus julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2006. Tutkimuksen tarkoituksena on antaa tietoa investointipäätösten tueksi, ja pitää ammattilaiset ajan tasalla. Vuoden 2024 raportti yhdistää kahden eri tutkimuksen tiedot – ”ACSM’s Worldwide Fitness Trends” ja ”Fitness Trends from Around the Globe” – ennustaakseen maailmanlaajuisesti 20 tärkeintä kuntotrendiä.

ACSM:n vuotuinen trendikysely voi olla ratkaiseva työkalu kasvun rakentamiseen kuntokeskuksissa ja terveys- ja liikunta-alan ammattilaisten keskuudessa. Tutkimus tarjoaa lyhyen aikavälin muotivillitysten sijaan dataan perustuvaa näkemystä toimialakehityksen ymmärtämiseksi, ja kehityspanostusten kodistamiseksi. Keskittymällä pidemmän aikavälin trendeihin kysely täyttää strategisen roolin ja auttaa alan toimijoita tekemään hyvin perusteltuja päätöksiä saavuttaakseen pitkäaikaista menestystä.

Tässä ovat vuoden 2024 kymmenen maailmanlaajuisinta trendiä. Technogymin ainutlaatuinen ekosysteemi, joka koostuu yhdistettävien laitteiden, sovellusten ja digitaalisen sisällön yhdistämisestä, tarjoaa asiakkaillemme mahdollisuuden hyödyntämään kuluttajatrendejä, houkuttella uusia jäseniä, ja tarjota olemassaoleville asiakkaille jotain, mikä saa heidät pysymään asiakkaan pidempään.

1. Puettava teknologia

Älykellot ja sykemittarit jatkavat vahvana markkinatrendinä, ja ovat nykyään usein kytkeytyneinä erilaisiin sosiaalisiin verkostoihin. Esimerkiksi Apple Watch ja laaja valikoima muuta kannettavaa teknologiaa voidaan synkronoida Technogym-kardiolaitteiden kanssa tai Mywellness-alustan kautta (myös Fitbit, Garmin ja Polar), ja näin luodaan täysin yhdistetty harjoittelukokemus. Harjoitusseuranta onnistuu sisätiloissa Technogym-laitteilla, tai yhtä hyvin metsässä ja maastossa.

 

2. Terveyden edistäminen työpaikoilla

Terveyden edistäminen työpaikoilla on uusi lisäys huipputrendeihin. Tämä muutos on todennäköisesti seurausta COVID-19:n vaikutuksista työelämään. Yritykset kiinnittävät enemmän huomiota työntekijöidensä hyvinvoinnin edistämiseen, esimerkiksi liikunnallisen aktivoinnin ja erilaisten henkilöstöetujen kautta. Technogym tekee tiivistä yhteistyötä kasvavan yritysmarkkinan kanssa, ja on aina ollut fyysisen ja henkisen terveyden puolestapuhuja työelämässä. ’Working 4 Wellness’ -terveysohjelma on harjoittelun, tasapainoisen ruokavalion ja työntekijöiden terveystarkastusten integraatio, joka on johtanut myönteisiin terveysmittauksiin useilla organisaatioilla eri puolilla maailmaa.

Omien työntekijöiden terveysohjelmien lisäksi Technogym laajentaa maailmanlaajuista terveyden edistämisen tarjontaasa esittelemällä Technogym Corporate Clubin – digitaalisen alustan, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tarjota henkilökohtaisia harjoittelukokemuksia jokaiselle työntekijälle. Tämä kokonaisvaltainen ratkaisu varmistaa terveysohjelmien tehokkaan toteuttamisen. Ensimmäisistä asiakkaista voidaan mainita muun muassa Apple, Google ja Microsoft.

 

3. Treenitarjonta ikääntyneille aikuisille

Ikääntyvä väestö kasvu asettaa uusia vaatimuksia nykyisille harjoittelumahdollisuuksille. Tässä on valtava potentiaali, kunhan tilat vastaavat tarpeeseen. Ohjatut harjoitukset ja personoitu valmennus ovat keskeisiä tekijöitä, ja niitä voidaan toteuttaa sijoittamalla laitteisiin, jotka ottavat huomioon ikääntyvän harjoittelijan fyysiset edellytykset.

Biocircuit on Technogymin kiertoharjoittelukonsepti, joka on ihanteellinen ikääntyneille teknologia-ohjattujen harjoitusten, ja käyttäjän profiilin ja edellytysten mukaan automaattisesti mukautuvien ominaisuuksiensa ansiosta. Harjoitukset, kuormitus ja tempo on ennalta määritelty ja integroitu laitteen harjoitusohjelmiin, ottaen huomioon käyttäjän erityistarpeet.

 

4. Harjoittelua joka tukee painonpudotusta

Tutkimuksessa havaittiin merkittävä painonpudotukseen tähtäävän ruokavalion ja treenamisen yhdistämisessä. Technogym Live -konsoli tarjoaa laajan valikoiman harjoitusvaihtoehtoja, mukaan lukien erityisohjelmat painonpudotusta varten. Technogym Live on saatavilla Technogyn cardiolaitteissa sekä sisältyy voimaharjoittelulaitteisiin (Biostrength, Selection Line ja Pure Line).

 

5. Korvaus päteville liikunta-alan ammattilaisille (Qualified Excercise Professionals)

Muutokset nykyisiin suuntaviivoihin tekevät ammattilaisille helpommaksi vaatia korvausta tekemästään työstö esimerkiksi vakuutusyhtiöiltä. Technogym käynnisti vuonna 2007 aloitteen ’Exercise is Medicine’ edistääkseen fyysistä harjoittelua eräänlaisena lääkkeenä eri sairauksille.

 

6. Sertifioitujen Terveysalan asiantuntijoiden palkkaaminen

Terveys- ja liikunta-alan erikoisasiantuntijoiden, joilla on tiettyjä sertifikaatteja ja koulutusohjelmia, palkkaaminen on edelleen yksi trendeistä. Technogym on aina panostanut valmentajien koulutukseen Wellness Instituten, ammattimaisen akatemian, kautta. Akatemia on omistautunut valmentajien ja alan toimijoiden kouluttamiseen, pääasiassa vuosittaisen Master Trainer Event -tapahtuman kautta.

7. Mobiilisovellukset

Älypuhelinsovellukset ovat antaneet positiivinen panoksen fyysisen aktiivisuuden saavutettavuuteen monipuolisella valikoimalla harjoitusohjelmia. Technogymin sovellus tarjoaa personoituja treeniohjelmia on demand -toiminnolla. Tämä mahdollistaa käyttäjille räätälöityjen harjoituskokemusten saamisen milloin tahansa ja missä tahansa: olivat he sitten kuntosalilla, kotona, hotellissa, töissä tai klinikalla. Yhdistämällä tieteellistä tutkimusta tekoälyyn sovellus luo räätälöityjä täsmäohjelmia kaikkiin liikuntatavoitteisiin. Sovellus tarjoaa myös pääsyn kokeneiden valmentajien ohjelmiin, meditaatio-ohjelmiin ja syvälliseen  tietoon ravitsemuksesta.

 

8. Liikunta ja mielenterveys

Yhä useammat ihmiset asettavat tavoitteita parantaakseen omaa mielenterveyttään liikunnan avulla. Technogymin visio juontaa juurensa antiikin latinalaiseen lauseeseen ”mens sana in corpore sano” (terve sielu terveessä ruumiissa). Harjoittelun sisällyttäminen osaksi mielenterveyden hoitoa vahvistaa Technogymin kokonaisvaltaista lähestymistapaa hyvinvointiin, ja korostaa Technogymin tavoitteita edistää yhä terveellisempää ja tasapainoisempaa elämäntapaa.

9. Nuoret ja urheilu

Korkeampi osallistumisaktiivisuus urheiluun ja fyysiseen aktiivisuuteen nuorten keskuudessa. Technogym Wellness Foundation on kehittänyt ihanteellisen sosiaalisen ohjelman nimeltä ”Play Wellness” tarjotakseen lapsille valmennusta leikkien ja aktiviteettien avulla.

 

10. Henkilökohtainen valmennus

Henkilökohtaiset valmentajat auttavat asiakkaita määrittelemään tavoitteensa ja kehittämään harjoitusohjelmia henkilökohtaisilla sovelluksilla. Technogymin Mywellness-alusta mahdollistaa henkilökohtaisten valmentajien hoitaa koko asiakaspolun, olivat he sitten kotona tai kuntosalilla. Niille, joilla ei ole Mywellness-alustaa, Technogymin sovellus voi olla ihanteellinen ratkaisu. Se tarjoaa laajan valikoiman harjoituskokemuksia riippumatta siitä, missä he ovat.

 

Yhdessä trendit muodostavat selvän kuvan nykyisestä kehityssuunnasta. Ouettava teknologia on johtava painopiste liikunta-alalla, useammat työnantajat korostavat työntekijöidensä terveyden tärkeyttä, ja ikääntyvä väestö luo kysynnän räätälöidyille liikuntaohjelmille.