Miten saada asiakas siirtymään itsenäisen liikuntaharrastuksen pariin kuntoutuksen jälkeen? Fysio3 on löytänyt Qicraftin avulla ratkaisun, jonka avulla kuntoutujia saadaan aktivoitua liikunnan pariin.
Huomattavan moni aikuisväestöstä on fyysisesti passiivisia ja elintapasairaudet kuten ylipaino, diabetes sekä sydän- ja verisuonitaudit ovat lisääntyneet. Tutkimusten mukaan yli seitsemän kymmenestä haluaisi kuitenkin olla fyysisesti aktiivisia. Fysio3:lla on kehitetty ratkaisu, jonka avulla fyysisesti passiiviset ihmiset pääsevät kiinni aktiiviseen toimintaan. Kaksi ja puoli vuotta sitten saadut suuremmat tilat mahdollistivat laajemman toiminnallisten laitteiden valikoiman ja Fysio3:ssa voi käydä nyt sekä kuntoutujana että kuntoilijajäsenenä.
Sen sijaan, että lähettäisimme asiakkaat muille kuntosaleille hoitamaan kuntoutusjakso loppuun tai jatkamaan kuntoutuksen jälkeistä liikuntaharjoittelua, he voivat jatkaa harjoittelua meidän jäseninä. Moni suhtautuukin erittäin positiivisesti siihen, että liikunnan harrastaminen jatkuu myös fysioterapiahoidon jälkeen.
Fysio 3:lla fysioterapeuttina toimiva Thomas Johansen uskoo, että harjoittelu omalla aikataululla kuntoutuksen jälkeen madaltaa kynnystä jatkaa liikuntaa. Fysioterapeutit ovat paikan päällä koko ajan, joka luo kaivattua turvallisuuden tunnetta harjoitteluun. Potilaita voidaan seurata hoidon jälkeen ja harjoittelutilojen laajentamisen myötä kysyntä onkin Johansenin mukaan kasvanut sekä lähetteellä, että ilman lähetettä tulevien osalta. Fysio3 pystyy palvelemaan nyt myös enemmän ortopedisiä potilaita sen sijaan, että heidän pitäisi hakeutua ortopediakeskukseen.
Laaja valikoima harjoitteluun kuntoutuksen jälkeen
Fysio 3:n laitekannassa löytyy kaikkea soutulaitteista ja hiihtoergometreistä porraskoneisiin, erilaisiin kuntopyöriin ja juoksumattoihin. Valikoimasta löytyy myös 30 voimaharjoittelulaitetta.
”Meillä voi treenata kaikilla tasoilla vasta-alkajasta huippu-urheilijaan”, Johansen toteaa.
Tavoitteena terveydenhuoltomenojen pienentäminen
Kasvavia terveydenhuoltomenoja katetaan julkisella rahoituksella. Sairaanhoidon sekä kuntoutuksen osuus kaikista terveydenhuoltomenoista, mukaan lukien sairaanhoitopalvelut ja fysioterapiahoito, voi olla jopa puolet.
– Panostaminen potilaiden kunnon ylläpitämiseen hoidon jälkeen on loistava tapa antaa jotain takaisin yhteiskunnalle. Näin kuntoutuspotilaat saavat mahdollisuuden pysyä terveinä ja aktiivisina, pienentäen riskiään kunnon huonontumisesta, kertoo fysioterapeutti Fredrik Rustad Qicraftilta.
”Potilaasta jäseneksi” malli auttaa fysikaalisia hoitokeskuksia tarjoamaan potilailleen täysimittaisen harjoitteluohjelman saman katon alla. Liike on tulevaisuuden lääke ja tieteeseen perustuvien harjoitteluvaihtoehtojen tarjoamisessa piilee hyvä potentiaali.
– Tällaisen palveluvalikoiman myötä potilaan ja terapeutin välillä on lyhyempi polku. Tämä antaa paremman yleiskuvan potilaista ja mahdollisuuden seurata heidän kehitystään sekä hoidon aikana että kuntoutuksenjälkeen, kertoo Rustad.