Artikkeli

Suunnitelmissa kuntosalin perustaminen?

KuvaTechnogym

Ota meihin yhteyttä
Jarkko Mölsä

Jarkko Mölsä

Sales Manager

+358 40 5448857

Tilasuunnittelun merkitys kuntosalin menestymisessä suuri

Onko suunnitelmissasi kuntosalin perustaminen? Tilasuunnittelulla voidaan vaikuttaa kuntosalin menestykseen. Parhaimmillaan tilasuunnittelu voi tuoda kilpailuetua, kun laitesijoittelulla vastataan eri käyttäjäryhmien tarpeisiin ja pystytään ohjaamaan näiden käyttäytymistä. Butiikkistudioiden suosion kasvu on vaikuttanut ratkaisevasti asiakkaiden odotuksiin tilojen elämyksellisyydestä.

 

Kuntosalin tilatehokkuus

Tilatehokkuus ei aina tarkoita paljon laitteita pienessä tilassa – ehkä jopa päinvastoin. Nykykuluttajalle tilan tuntu ja avaruus liikuntatiloissa on tärkeää, sillä kehonpainoharjoittelu on pitkään pinnalla pysynyt trendi. Siksi vähemmän laitteita voi olla enemmän. Laite itsessään ei tuo arvoa, vaan harjoittelun aikaansaamat tulokset.

”Tilasuunnittelussa on tärkeää miettiä asiakkaan polkua kuntosalilla. Kun polku on asiakkaalle selkeä, se tuottaa tulosta kuntosalille”, muistuttaa Chris Wright, Fitness Spacen toimitusjohtaja.

Tilasuunnittelulla voidaan tukea lisämyyntiä. Kun lisämyyntituotteet tai palvelut ovat esillä siellä, missä asiakas niitä eniten tarvitsee, myynnin mahdollisuudet kasvavat.

Selkeys ja siisteys suhteessa kuntosalin tuottavuuteen

Selkeys ja siisteys ovat avainsanoja asiakkaan viihtymiselle kuntosalilla. Kuntosalin layout vaikuttavat suoraan asiakaspysyvyyteen ja sitoutumiseen.

Mutta kuinka laitesijoittelu sitten vaikuttaa kuntosalin tuottavuuteen? Brittiläinen Fitness Space on rakentanut liikeideansa erilaisten alueiden, Zones, varaan.
Kun asiakkaalla on selkeä polku, jota seurata, hän saa nopeammin tuloksia ja sitoutuu entistä enemmän sitä kautta. Pian asiakas saadaan kokemaan, kuinka personal training -palvelut tai pienryhmävalmennus tukisi häntä edistymisessä. Asiakaspito paranee ja asiakaskohtainen tuotto kasvaa, kun asiakas kokee saavansa juuri sitä, mitä hän tarvitsee.

Tilasuunnittelulla voidaan tukea myös lisämyyntiä. Kun lisämyyntituotteet tai palvelut ovat esillä siellä, missä asiakas niitä eniten tarvitsee, myynnin mahdollisuudet kasvavat. Selkeät alueet ja avoin tila edesauttaa personal training palveluiden myynnissä ja toteutuksessa.

Neljä käytännön vinkkiä kuntosalin tilojen suunnitteluun

  • Mitkä toiminnot tukevat toisiaan, ja millaiset asiakkaat käyttävät mitäkin aluetta?
  • Kuinka monta asiakasta mahtuu mihinkin tilaan ja kuinka monta harjoituspistettä kussakin tilassa on?
  • Millaisia alueita kuntosalilla on? Rauhallisia, energisoivia tai suoritukseen keskittyviä.
  • Millainen tunnelma millekin alueelle halutaan luoda? Musiikin valinta ja valaistus ovat keinoja erilaistaa alueiden tunnelmaa toisistaan.

Luo yhteisöllisyyttä pienryhmäkonsepteilla

Pienryhmätunnit ovat suosittuja, sillä ne ovat usein tehokkaita ja yhteisöllisiä. Jokainen keskittyy tekemään omaa parastaan ja kaikki kannustavat toisiaan.

Fitness Space toteuttaa intensiivisiä HIIT-tunteja Skill Zonella, joka on päivisin vapaassa käytössä, mutta iltaisin valjastetaan ohjattujen tuntien käyttöön. Kolmen 30 minuutin mittaisen HIIT-tunnin aikana tilassa harjoittelee 20 henkilöä kerrallaan, eli illan aikana yhteensä 60 henkilöä. Tänä primetime-aikana Skill Zonen käyttötehokkuus on huipussaan, ja samanhenkiset ihmiset kokoontuvat yhteen, mikä lisää yhteisöllisyyttä.

 

Näin Fitness Space on jaotellut kuntosalin alueet

  • Cardio Zone – täydellinen kombo Technogym cardiolaitteita sekä Skillmill, Skillbike ja Skillrow-soutulaite
  • Skill and Functional Zone – toiminnallisen harjoittelun tila, joka valjastetaan iltaisin pienryhmien ohjattuihin HIIT-tunteihin. Muuna aikana tila on vapaasti käytettävissä.
  • Kinesis Stations Zone – Technogym Kinesis Station laitteisiin perustuva laiteharjoittelutila
  • Strength training Zone – vapaapainoalue, jossa myös vipuvarrellisia laitteita
  • Stretch Zone – Hiljainen kehonhuoltotila
  • Group training Zone – ryhmäliikuntatilat lähellä pukuhuoneita

Tutustu tarkemmin Technogymin pienryhmäkonsepteihin

 

Mielessä kuntosalin perustaminen?

Tilasuunnittelu kulkee käsikädessä liiketoimintasuunnitelman kanssa.

Tilasuunnittelusta liiketoimintasuunnitelmaan ja rahoitusratkaisuihin

Tilasuunnittelu kulkee käsikädessä liiketoimintasuunnitelman kanssa. Kun tiedetään, millaisia asiakkaita halutaan tavoittaa ja mikä on hinnoittelumalli, päästään tarkentamaan kassavirtalaskelmaa. Kassavirtalaskelmassa on huomioitava kiinteät kulut, joista tilavuokra ja laite leasing ovat yleensä suurimmat erät, sekä muuttuvat kustannukset, suurimpana eränä henkilöstöön liittyvät kustannukset.

Kuntosalilaitteet on mahdollista hankkia leasingrahoitusratkaisulla, jolloin asiakkaan ei tarvitse sijoittaa pääomaansa laitteisiin. Leasing on käytännössä vuokrasopimus, jolla asiakas saa käyttöoikeuden hankittaviin laitteisiin. Laitteet voidaan vuokrata 2-5 vuodeksi. Qicraftin oma rahoitusyhtiö Qicraft Finance tarjoaa rahoitusratkaisuja helposti yhden katon alta.

Ota meihin yhteyttä
Sari Hatakka

Sari Hatakka

Finance Consultant

Lue lisää kuntosalilaitteiden vuokraamisesta.

Ota yhteyttä, niin autamme sinua kuntosalin perustamisen vaiheissa

Kuntosalin perustaminen vaatii suunnittelua ja kokemusta. Qicraftin myyntitiimillä on paljon kokemusta erilaisten kuntosalikonseptien suunnittelusta ja liiketoiminnan sparraamisesta. Siksi suosittelemmekin kääntymään asiantuntijoidemme puoleen, kun mielessäsi on kuntosalin perustaminen.

Ota meihin yhteyttä
Jarkko Mölsä

Jarkko Mölsä

Sales Manager

+358 40 5448857