Kuntosalilaitteiden vuokraus voi olla ostamista parempi vaihtoehto
Liikunta-alan yrittäjän on usein pohdittava tarkkaan mihin oma pääoma kannattaa käyttää. Puntarointi on erityisen tärkeää silloin, kun kyseessä ovat kuntosalin laitehankinnat. Oman pääoman sitominen kuntosalilaitteisiin ei välttämättä ole se ainoa ja oikea vaihtoehto. Joskus yrittäjän kannattaa harkita kuntolaitteiden vuokraamista ostamisen sijaan, ja käyttää omaa pääomaa ennemmin ydintoiminnan kehittämiseen.
Jo Henry Fordin kerrotaan aikanaan lausuneen: ”Osta se minkä arvo nousee, vuokraa se minkä arvo laskee”. Laitekannan omistaminen ei edes tulisi olla kuntokeskusyrittäjän tavoitteena, sillä toimintaa pitäisi pystyä kehittämään jatkuvasti. Tämä vaatii investointeja, jos haluaa pysyä kilpailukykyisenä. Suomessa on Pohjoismaiden vanhin kuntosalilaitekanta, jonka vuoksi kehitystä ei tapahdu riittävästi. Myös asiakaspenetraatio on Pohjoismaiden alhaisin. Parhaiten menestyvät toimijat hyödyntävät leasingrahoitusta.
Mietin tilannetta, jossa seisot taksijonossa. Hyppäisitkö 10 vuotta vanhan taksin kyytiin, jos vieressä seisoo upouusi taksi? Valitsetko käyttöösi vanhemman, joskin varsin tunnettua automerkkiä edustavan taksin, vai tuliterän sähköisen, uututtaan kiiltävän auton? Automerkki ei välttämättä ole tässä ratkaiseva tekijä vaan se, että suurin osa meistä valitsee todennäköisesti mieluummin uuden auton.
Kalusto on liiketoiminnan mahdollistaja ja siksi kalustoa tulee uudistaa tasaisin väliajoin
Kuntokeskuksen laitekannan säännöllinen uudistaminen tuo liiketoimintaan monia hyötyjä:
- Asiakaspysyvyyden nousu – vanhat asiakkaat liittyivät osittain uutuuden viehätyksen takia ja nuo samat asiakkaat lähtevät, mikäli heitä aliarvioidaan.
- Liiketoimintakenttä ja asiakasprofiili muuttuu ja elää – kannattaa karsia sellaisia toimintoja, jotka eivät vedä ja tuoda uusia tilalle.
- Tasainen uudistus on taloudellisesti järkevämpää kuin rajut kertauudistukset 10 vuoden välein, jolloin asiakaskato on jo käynyt.
Miten kuntosalilaitteiden leasingrahoitus toimii?
Leasingrahoitus on käytännössä laitteistosta tehtävä vuokrasopimus. Yrittäjä saa sopimuksen myötä käyttöoikeuden hankittaviin laitteisiin ja laitteet voidaan vuokrata 2-5 vuodeksi. Kuntosalilaitteiden rahoitus on mahdollista myös uusille yrityksille. Miksi leasing on ostamista kannattavampi vaihtoehto?
- Pääomaa vapautuu ydinliiketoiminnan kehittämiseen
Laitteisiin ei tarvitse sitoa kassavaroja ja laitevuokran avulla vuokrasopimusten menot kirjataan kuluksi, eikä velaksi taseeseen. - Kulujen ennustettavuus
Kiinteät kuukausierät koko vuokrakauden – enemmän ennustettavuutta kustannusten suhteen vuokra-aikana. - Laitteet vakuutena
Hankintaa varten ei tarvita muita vakuuksia. - Helppous
Rahoituksen myötä kaikki laitteisiin liittyvät palvelut on mahdollista saada yhdestä osoitteesta: laitehankinta kiinteällä kuukausimaksulla sekä säännöllinen huolto ja ylläpito, sekä mahdolliset lisenssiveloitukset.
Vuokrasopimuksen päätyttyä yrittäjä voi jatkaa vuokrasopimusta tai päivittää laitekantaa, jos toiminnassa on tapahtunut muutoksia. Yrittäjällä on myös mahdollisuus lunastaa laitteet itselleen.
Technogym-kuntosalilaitteet rahoituksella
Qicraft Finance on Qicraftin omistama rahoitusyhtiö, joka hallinnoi Technogym-laitteiden ja ratkaisujen rahoitusta. Rahoituspalvelut tarjoavat mahdollisuuden laitevuokraan, operatiiviseen rahoitukseen ja Sale- and Leaseback- sopimuksiin. Rahoitusratkaisuja voidaan muokata myös yrityksen tarpeiden ja likviditeetin mukaan.
Qicraft Financen rahoitusratkaisujen avulla yritys saa lisää ennustettavuutta investointiensa suhteen. Rahoituspalveluiden avulla yrittäjä pystyy suojaamaan omaa pääomaa ja käyttämään sitä laitehankintojen sijaan ydinliiketoimintansa kehittämiseen.
Hyvitämme vaihdossa tulevia Technogym-laitteita ja maksamme hyvitykset käteisenä uusien toimitusten yhteydessä. Parhaan hyvityshinnan saat silloin, kun laitteellasi on kauttamme tarkka huoltohistoria ja katkeamaton ylläpitohuolto.
Haluaisitko tilata uutiskirjeemme? Voit tehdä sen täällä.