SEB menestyy poikkeuksellisella työhyvinvointipanostuksella

Yritykset keskittyvät yhä enemmän työntekijöiden hyvinvointiin ja terveyteen (ACSM, 2024), ja Oslossa toimiva SEB on tästä loistava esimerkki. Aiemmin pankilla oli pieni yrityskuntosali, joka houkutteli lähinnä jo ennestään aktiivisia työntekijöitä. SEB esitti hypoteesin, että se voisi saada vielä suuremman määrän työntekijöitä aktiivisiksi tarjoamalla laajemman valikoiman liikuntavaihtoehtoja. Siksi he päättivät perustaa uuden, suuremman yrityskuntosalin, jossa on omat alueet eri aktiviteeteille. Avuksi he valitsivat arkkitehtitoimisto Grapen ja Technogymin. Jo neljän kuukauden jälkeen hanke on tuottanut hienoja tuloksia!

Saavutettavuus lisää osallistumista

Lokakuussa 2023 SEB investoi uusiin tiloihin, joissa on Technogymin huippuluokan kuntolaitteet. Vain neljässä kuukaudessa 30 % työntekijöistä on ladannut Technogym-sovelluksen, ja aktiivisten käyttäjien määrä kasvaa joka viikko. Käytettävyys on johtanut siihen, että SEB ylitttää nyt merkittävästi yleiset tilastot. Technogym-sovelluksen avulla seurataan ja tallennetaan ryhmäliikuntatunteja ja muita ohjattuja aktiviteetteja kuntosalilla. Työntekijät löytävät sovelluksesta myös valmiita harjoituksia ja runsaasti motivaatiota liikkumiseen.

Digitaaliset, monipuoliset ja tehokkaat ryhmäliikuntatunnit

SEB tarjoaa ryhmäliikuntatunteja, jotka sopivat kaikille – olitpa sitten aloittelija tai jo pitkään liikuntaa harrastanut. Työntekijät voivat valita monista erilaisista ryhmäliikuntatunneista, joko valmentajan kanssa tai ilman valmentajaa. Kaikkea hallinnoi ja toteuttaa SEB:n oma yritysurheiluseura yhdessä Technogymin ja Camp Myrvoldin ammattivalmentajien kanssa. Yritysten välinen yhteistyö on helpottanut SEB:n toimintaa ja lisännyt samalla asiantuntemusta ja ammattitaitoa toteutukseen. Ryhmätreenit ovat saavuttaneet suuren suosion aloittelijoiden keskuudessa, ja niistä on tullut luonnollinen ensiaskel harjoitteluun. Yrityksen kuntosalista on tullut myös kohtaamispaikka, jossa työntekijät voivat tavata toisiaan ja vaihtaa kokemuksia.

Treenimahdollisuuksia jokaiselle työntekijälle

 

”Järjestämme bootcamppeja sekä aloittelijoille että kokeneemmille treenaajille. Meillä on myös ohjattuja tunteja, jotka ovat vähän vähemmän intensiivisiä. Yritämme yksinkertaisesti tarjota mahdollisimman monenlaisia harjoitusvaihtoehtoja ja varmistaa, että tiloja käytetään tehokkaasti.”

 

-Thomas Granberg, SEB:n varatoimitusjohtaja ja hankintapäällikkö (Deputy CIO & Head of Procurement)

 

Juoksumatot

Voimaharjoittelu

 

Kuntopyörät

Soutulaitteet

Bootcampit, spinning ja HIIT-harjoittelu työpaikalla

SEBin ryhmäliikuntatarjontaan kuuluvat bootcampit, HIIT-tunnit, Skillrun-juoksutunnit ja Group Cycle – spinning-tunnit. Ryhmäliikuntatunteja hallinnoidaan digitaalisesti, ja työntekijät varaavat ne itse Technogym App -sovelluksen kautta. Tuntien jälkeen ohjaajat voivat saada osallistujilta palautetta sovelluksen kautta ja siten helposti mukauttaa tulevia tunteja saamansa palautteen perusteella.

Design ja toiminnallisuus

SEBin moderni kuntokeskus on SEBin Thomas Granbergin, Grape arkkitehtitoimiston Maria Ekornåsvågin ja Technogymin tiiviin yhteistyön tulos. Kuntosalin suunnittelussa keskityttiin esteettömyyteen, muotoiluun ja toiminnallisuuteen. Se on suunniteltu kaikille työntekijöille näiden taustasta, taidoista ja tasosta riippumatta. Salilla on nyt omat alueet cardio-, voima-, jooga- ja vapaapainoharjoituksille.

Jatkuvasti kehittyvä kuntosali ja ryhmäliikuntatarjonta

Luomalla aktiivisen työympäristön SEB on todella osoittanut arvostavansa työntekijöidensä terveyttä ja hyvinvointia. Innovaation, yhteistyön ja omistautumisen avulla SEB on muuttanut tilat, jotka palvelivat aiemmin vain harvoja, kaikkien työntekijöiden aktiivisuutta ja ihmissuhteiden rakentamista edistäväksi ympäristöksi. Investointi uuteen ja suurempaan yrityskuntosaliin ei ole ainoastaan lisännyt aktiivisuutta ja hyvinvointia, vaan SEB:n mielestä tämä tekee pankista myös houkuttelevamman työnantajan rekrytoitaessa.

SEB jatkaa työntekijöilleen suunnatun harjoitusohjelmiston kehittämistä tavoitteenaan luoda yhä positiivisempi ja energisoivampi työympäristö kaikille.

”Yrityksen kuntosalin ei pitäisi olla vain paikka liikkumiseen, vaan myös sosiaalinen areena ja luonnollinen kohtaamispaikka eri osastojen välillä.” 
Thomas Granberg, varatoimitusjohtaja ja hankintajohtaja SEB

Tapaa Technogymin asiantuntija

 

 

Tiinalla on pitkä kokemus liikunnanohjaajan ja fysioterapeutin työstä, sekä 15 vuoden kokemus myyntialalta terveydenhuollon ja kuntoutuksen parissa.

 

tiina taivainen
Tiina Taivainen

HEALTH SPECIALIST

 

 

”Ota rohkeasti yhteyttä. Autan löytämään parhaat ratkaisut juuri teidän työpaikalle, joilla lisätään työntekijöiden hyvinvointia.” 

Autamme mielellämme kuntoilutilojen suunnittelun ja kehityksen kanssa.

Lähetä meille viesti alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Kuvat: Tonje Lien Wold

 

Lähteet:

Christina Gjestvang: Kuntokeskusteollisuus. Kansanterveyden areena? Väitöskirja NIH:ssa, 2022. https://www.forskning.no/norges-idrettshogskole-partner-trening/hvorfor-blir-sa-mange-stottemedlem-pa-treningssenteret/1979370

seb-menestyy-poikkeuksellisella-tyhyvinvointipanostuksella-qicraft-finland