Artikkeli

Technogymin perustaja Nerio Alessandri Ruotsissa ensimmäistä kertaa

TekstiNorberto Lacourt – Qicraft Sweden

KuvaNorberto Lacourt

Nerio Alessandri syntyi Cesenassa, Italiassa, 8. huhtikuuta 1961.
Valmistuttuaan teollisuussuunnittelijaksi hän perusti Technogymin vuonna 1983, ollessaan vain 22-vuotias. Tänä päivänä Technogym on maailman johtava hyvinvoinnin, terveyden ja kuntoutusalan yritys.

Hän suunnitteli ja rakensi ensimmäisen kuntosalin omaan autotalliinsa. Tämä oli seurausta hänen innostuksesta urheiluun ja intohimosta ja taidoista suunnitteluun.

Wellness

Alessandri määritteli 90-luvun alussa termin ”Wellness”, joka on elämäntapa, jonka tavoitteena on parantaa elämänlaatua säännöllisen liikunnan, terveellisen ruokailun ja positiivisen mielenterveyden avulla. Se on syvästi juurtunut italialainen konsepti, jonka juuret tulevat muinaisesta roomalaisesta sananlaskusta ”mens sana in corpore sano” (terve sielu terveessä kehossa). Wellness on käsite, joka pian aloitti markkinoilla amerikkalaisen ”fitness-käsitteen” kehityksen.

Nykyään Technogym on maailman johtava yritys kunto- ja wellness-ratkaisujen alalla. Technogym kuntokeskuksia on 80 000 ja yli 300 000 asunnossa ympäri maailmaa on Technogymin kuntolaitteita. On arvioitu, että noin 50 miljoonaa ihmistä käyttää Technogymin tuotteita joka päivä. Yhtiö työllistää noin 2 300 henkilöä 14 toimipisteessä Euroopassa, Yhdysvalloissa, Aasiassa, Lähi-idässä, Australiassa ja Etelä-Amerikassa. Valmistetuista tuotteista 90% viedään yli 100 maahan.

Ensimmäinen visiitti Pohjoismaihin

Nerio ei ollut koskaan vieraillut missään Pohjoismaassa ennen saapumistaan, vaikka hänen aikataulunsa koostuvat lähinnä työmatkoista ympäri maailman. Vierailun mahdollistaminen on ollut pitkän keskustelun, sovittelun, aikataulutuksen tulos. Siihen on liittynyt lisäksi paljon muuta, mikä tapahtuu kulissien takana.

Lopulta Nerio laskeutui Arlandaan myöhään illalla 11.6.2019. Seuraava päivä oli suunniteltu huolellisesti ja aloitettiin aikaisin. Nerio tutustui Qicraftin henkilökuntaan ja toimistoon sekä esitti monia kiinnostavia kysymyksiä.

Hän sai mahdollisuuden antaa palautetta tulevasta kuntosalista piirroksen perusteella, joka pian asennetaan asiakkaalle. Nerio keskusteli yhdessä nuorten teknikkojemme kanssa, jotka kuuluvat hänen suosituimpaan kohderyhmäänsä ”Millennials”. Nerio kävi tutustumassa myös huoltoon, jonka hän arvioi kahdella peukalolla ”esimerkillinen”. Hän otti innokkaasti kuvia varastosta ja kertoi meille, että asiasta oli äskettäin keskusteltu johdon tasolla. Hänen mielestään kaikkien toimistojen ympäri maailmaa tulisi terävöittää organisaatiotaan ja ulkonäköä kokonaisuudessaan. Nerio sanoi että Ruotsi on hyvä esimerkkiä, jota hän haluaa tulevaisuudessa käyttää referenssinä muille maille.

Kiinnostavan kierroksen jälkeen Nerio puhui kaikille työntekijöille. Nerio Alessandri on intohimoinen mies, jolla on tarkka silmä yksityiskohtiin. Voidaan sanoa, että hänellä on melkein pakkomielle jokaisesta pienestä yksityiskohdasta, joiden tulee olla oikein. Se ei koske vain Technogymin tuotteita, vaan myös  palveluita, viestintää ja jokaista viestiä.

CLUB 4.0

Hän puhui mm. miten tekniikka on muuttanut käyttäytymismallejamme ja miten sen myötä me tarkastelemme terveyttä. Nerio keskittyy tulevaisuuden kuluttajiin ja myös siihen, miten Technogym kehittää uusimmat tuotteet ja palvelut. Paljon on kyse yksilöstä tulevaisuudessa, kaikki ovat kuluttajia, jopa kuntosalien ja studioiden omistajat. ”Meidän on kohdattava ja luotava ratkaisuja. Teemme tämän uuden Club 4.0 -konseptimme avulla ”, hän sanoi energisesti.

On myös hyvin selvää, että muutos kaukana pelottavasta karismaattisesta yrittäjästä, päinvastoin, olen tyytyväinen siihen, että sana ”muutos” on tärkeä osa Technogymin perusstrategiaa.

Muutos on kehityksen edellytys. Meidän on opittava omaksumaan muutos sen sijaan, että se nähdään uhkana. Nopea teknologinen kehitys voi olla erittäin haastavaa, mutta samalla se antaa meille loputtomat mahdollisuudet.

Nerio Alessandri

Loppupäivä koostui lounaasta joidenkin asiakkaidemme kanssa ja lisäksi oli  käyntejä muutaman muun asiakkaan tiloissa ja spontaani kahvihetki, jossa ei ollut  Petter Stordalenin kanssa. Tämä oli puoliksi sattumaa, joka järjestettiin kun hotellin johtajat kuulivat, kuka Nerio on, he halusivat yrittää koota lyhyen kokouksen noin 30 min varoitusajalla  Petterin kanssa, joka oli samassa hotellissa.
Molempien aikataulujen muutosten jälkeen he tapasivat At Six -hotellin aulassa.

 

Loppu on historiaa – molemmat jakavat intohimonsa harjoitteluun ja terveyteen, mutta myös suunnitteluun ja yksityiskohtiin. Noin puolitoista tuntia myöhemmin he pääsivät jatkamaan molemmat matkaansa kohti seuraavia tapaamisia.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Nerion vihdoin  vieraaksemme. Nerio Alessandri on rakentanut lähes 35 vuoden ajan erittäin vahvan kulttuurin, joka pohjimmiltaan haluaa tehdä kaikkensa terveellisemmän maailman luomiseksi.

Ps. Saimme aikaan lyhyen videohaastattelun, jonka julkaisemme pian, joten pidäthän korvat ja silmät auki. Videolla Nerio puhuu muun muassa perusteellisemmin harjoittelun ja terveydenhuollon tulevaisuuden haasteista sekä mahdollisuuksista. Lisäksi hän kertoo kolme parasta yritysvinkkiään.